fbpixel

Search icon
Search
Τελικά αξίζει να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες σε μια σχέση;
PSYCHOLOGY

Τελικά αξίζει να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες σε μια σχέση;

Τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να το διαπιστώσετε


Ο δύσκολος δρόμος είναι αυτός της συγχώρεσης ή του αποχωρισμού; Όσο όμορφη κι αν φαντάζει η δημιουργία ενός δεσμού, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μια διαρκής μάχη με τον εαυτό μας. Αυτό, επειδή η πραγματικότητα μας παρουσιάζει το πιο σκληρό της πρόσωπο. Θα υπάρξουν στιγμές στη ζωή σας, κατά τις οποίες θα νιώσετε προδοσία, στεναχώρια, θυμό, πολλά ανάμεικτα συναισθήματα μαζί. Άνθρωποι που εμπιστευτήκατε, κατέληξαν να ξεπερνούν τα όριά σας, οδηγώντας σας στην απόφαση του χωρισμού. Τι ακολουθεί, όμως, μετά;

Πολλές φορές θα έχετε βρεθεί εσείς ή κάποιος τρίτος από το στενό σας περιβάλλον στο δίλημμα κατά πόσο είναι εφικτή μια δεύτερη ευκαιρία. Αποτελεί ένα ερώτημα, το οποίο απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Άλλοι το καταδικάζουν, ενώ υπάρχει και η άκρως αντίθετη πλευρά, σύμφωνα με την οποία «την αξίζουν όλοι». Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως αυτή η σκέψη δεν δέχεται κατηγορηματική απάντηση. Ενδέχεται να διατηρούμε άλλη γνώμη θεωρητικά, συγκριτικά με το πώς τελικά θα πράξουμε, όταν κληθούμε να τη δώσουμε ή να την αρνηθούμε.

Αυτό σημαίνει πως όσο αδιάλλακτοι και αν θεωρείστε ως χαρακτήρες, όταν κυριαρχεί το συναίσθημα, η λογική αποχωρεί. Στα λόγια μπορούμε εύκολα να υποστηρίξουμε μια άποψη μέχρι τέλους, αλλά ποτέ δεν γνωρίζουμε τι μας προφυλάσσει το μέλλον. Επομένως, ας μην είμαστε απόλυτοι.

Κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει τις δικές του ξεχωριστές προκλήσεις. Κάθε πρόβλημα δεν είναι ισάξιο. Υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες μια δεύτερη ευκαιρία θεωρείται αποδεκτή. Η απόφαση του να μείνετε και να προσπαθήσετε, προϋποθέτει πολύ περισσότερη ψυχική δύναμη. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να αντιληφθούμε τον κατάλληλο άνθρωπο που θα την εκμεταλλευτεί θετικά, ώστε να καταφέρουμε να προστατεύσουμε την καρδιά μας ως ένα σημείο.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τους βασικούς λόγους για να σώσετε για μια ακόμη φορά τη σχέση σας!

Εστιάζουν στη βελτίωση

    Το ακράδαντο στοιχείο αφορά κατά πόσο τα λόγια και οι πράξεις συμβαδίζουν. Μην επικεντρώνεστε τόσο στη συγνώμη και στα όμορφα κομπλιμέντα. Η πραγματική του στάση θα εκδηλωθεί στον τρόπο που θα διαχειριστεί την εξέλιξή του.

    shutterstock-1911062170.jpg

    Δείχνουν κατανόηση

      Εάν σας πλήγωσε η συμπεριφορά τους, οφείλουν να σταθούν κοντά σας και να προσπαθήσουν να σας βοηθήσουν με όσα αισθάνεστε. Πραγματοποιείτε έναν ουσιαστικό διάλογο, κατά τον οποίο εκφράζεστε, χωρίς να σας επιρρίπτουν ευθύνες. Αντιθέτως, σας στηρίζουν.

      Κυριαρχεί η αφοσίωση

        Ένα ζευγάρι, το οποίο αντιμετωπίζει με το ίδιο πάθος τα προβλήματά του, αποδεικνύει πως υπάρχει ελπίδα. Ειδικότερα, μια μακροχρόνια σχέση απαιτεί υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Εάν βρίσκεστε και οι δύο στο ίδιο επίπεδο, μην απορρίψετε την δεύτερη ευκαιρία.

        Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

          Οι δικαιολογίες θα πρέπει να απουσιάζουν. Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μετανιώσει για τη συμπεριφορά του και αναγνωρίζει τα λάθη του, αυτομάτως θα το αποδείξει. Αυτό σημαίνει πως θα προβεί σε συγκεκριμένες πράξεις, προκειμένου να διορθώσει το μείζον θέμα.

          shutterstock-1194274525.jpg

          Κάτι παραπάνω από μια αγάπη

            Πολλοί υποκύπτουν και δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία, λόγω της οικειότητας που έχουν αναπτύξει με το ταίρι τους και επειδή φοβούνται να αντιμετωπίσουν την περίπτωση της μοναξιάς. Η αγάπη μεταξύ δύο ατόμων δεν είναι βασικό συστατικό για να διατηρηθεί ένας δεσμός. Χρειάζεται να κυριαρχεί μια έντονη έλξη, εμπιστοσύνη, ένα βαθύτερο επίπεδο σύνδεσης. Δεν ταιριάζουμε με όλους. Επομένως, συμφιλιωθείτε με την ιδέα πως μπορείτε να αγαπάτε μια πρώην σχέση σας, αλλά από απόσταση.

            Όταν δεν σας φθείρει ψυχικά

              Πραγματοποιείτε overthinking; Τότε με σιγουριά θα επισημάνουμε πως έχετε μεγαλοποιήσει ορισμένα γεγονότα. Όσο τα χρόνια περνούν, εμφανίζονται στην επιφάνεια συμπεριφορές του συντρόφου μας που προηγουμένως δεν μας ενοχλούσαν, με αποτέλεσμα να μετατρέπουμε στο μυαλό μας ένα ασήμαντο συμβάν σε σοβαρό. Εάν γνωρίζετε μέσα σας πως ο σύντροφός σας αποτελεί το έτερο ήμισύ σας, υποχωρήστε. Μην επιτρέπετε σε μικροπράγματα να διαλύσουν το δεσμό σας.

              shutterstock-705184123.jpg

              Προτού προχωρήσετε στην απόφασή σας, φροντίστε να αναλογιστείτε και τη δική σας στάση. Ένας χωρισμός τις περισσότερες φορές συμβαίνει λόγω και των δύο. Αναρωτηθείτε «Θέλω πραγματικά να είμαι μαζί του;, μήπως νιώθω ανασφάλεια; Ανησυχώ μην ερωτευτεί ξανά και δεν είμαι εγώ; Είμαι στη θέση να τον συγχωρήσω αληθινά χωρίς να διατηρήσω απωθημένα;» Μια δεύτερη ευκαιρία αξίζει να δοθεί εάν υπάρχει ουσιαστική επιθυμία. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι να ξανά αντιμετωπίσετε έναν επώδυνο αποχωρισμό.