fbpixel

Search icon
Search
Τέλειες προτάσεις για να περάσετε ένα αξέχαστο weekend στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Τέλειες προτάσεις για να περάσετε ένα αξέχαστο weekend στη Θεσσαλονίκη

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτές τις ημέρες στην πόλη


Ένα ακόμα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η πόλη μάς καλεί να το απολαύσουμε στο έπακρο. Μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να περάσετε φανταστικά στη φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Παρακάτω οι πιο updated προτάσεις!

Κινηματογραφικές προβολές

62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

olympion.jpg

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο «σπίτι» του -στις κινηματογραφικές αίθουσες Θεσσαλονίκης- με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021. Η γιορτή του «ανεξάρτητου» κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, αλλά και online. Θα προβληθούν 197 ταινίες στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, μπορούμε να παρακολουθήσουμε 144 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, καθημερινά 09:00-00:00, δείτε εδώ ολόκληρη το πρόγραμμα.

Red Notice

red-notice-with-dwayne-johnson-ryan-reynolds-and-gal-gadot-t-y7wc.jpg

Το "Red Notice" είναι η νέα ταινία για την οποία τελευταία όλοι μιλούν. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο κόκκινος συναγερμός της Interpol αποτελεί μια παγκόσμια ειδοποίηση για την αναζήτηση και τη σύλληψη των μεγαλύτερων καταζητούμενων του κόσμου. Όταν, όμως, μια παράτολμη ληστεία φέρνει κοντά τον κορυφαίο αναλυτή προφίλ του FBI με δύο αντίπαλους εγκληματίες κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Μια ταινία στην οποία το μυστήριο και η δράση πρόκειται να έχουν τον πρώτο λόγο, κεντρίζοντας από την αρχή το ενδιαφέρον των θεατών και ανεβάζοντας την αδρεναλίνη τους στα ύψη. Η πιο σημαντική πληροφορία μέχρι στιγμής είναι το γεγονός πως πρωταγωνιστούν οι πολύ επιτυχημένοι Dwayne Johnson, Gal Gadot και Ryan Reynolds.

Info: Odeon Μακεδονία, Παρασκευή & Σάββατο στις 19:30 & στις 22:10, Κυριακή στις 19:30.

Parallel Mothers

653697.jpg

Δύο ετοιμόγεννες γυναίκες βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο όχι μόνο δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους αλλά είναι εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο (Penelope Cruz), δε μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής. Η μικρότερη (Milena Smit), από την άλλη, είναι έφηβη κι έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει. Η μία προσπαθεί να στηρίξει την άλλη με κάθε πιθανό τρόπο.

Info: Odeon Μακεδονία, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 19:10.

Παραστάσεις

«Τέταρτη Διάσταση», του Γιάννη Ρίτσου

649018.jpg

Εκεί όπου όλα μετουσιώνονται, όλα μεταμορφώνονται, όλα είναι πιθανά, όλα συνδέονται και γίνονται αληθινά… Εκεί θα «ταξιδέψει» το κοινό η παράσταση «Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Πολυξένης Σπυροπούλου, που μετά τις επιτυχημένες διαδικτυακές της προβολές, έρχεται να συναντήσει το κοινό δια ζώσης. Αναμετρήσεις, αγκυλώσεις, κοινωνικοί συμβιβασμοί, η μοίρα ως αναπόφευκτο, φθοροποιός χρόνος, αλλοιωμένα «εγώ», επιλογές και ιδεολογίες, νικητές και ηττημένοι -όλα ένα κουβάρι που παίρνει θέση μπροστά στα μάτια σας. Παίζουν οι: Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Καρτόκης, Αίγλη Κατσίκη, Μάρα Τσικάρα κ. ά.

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Άδεια πιάτα 2» του Βασίλη Τσικάρα

654660.jpg

Η κωμωδία "Άδεια πιάτα 2" του Βασίλη Τσικάρα κάνει απόψε πρεμιέρα στο Θέατρο Άρατος. Είναι, παράλληλα, το δεύτερο μέρος του ομώνυμου έργου που παρουσιάστηκε πριν 6 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας το 2ο Βραβείο Κοινού Θεσσαλονίκης 2015-2016 στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Μια απτή αποτύπωση της σύγχρονης πραγματικότητας, με ερμηνείες που μαρτυρούν την ανάγκη πολλών για ένα πιάτο φαγητό. Παίζουν οι: Σοφία Αϊβάζογλου, Μαρία Βαγιωνά, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Εύα Καντούρου κ. ά.

Info: Στέγη Θεατρικής και Κινηματογραφικής Τέχνης Άρατος, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30.

«Η Πόρνη από Πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη

porniapopanw-1.jpg

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη και από τότε όλα αλλάζουν. Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00.

Εκθέσεις

Μαρία Ξυνοπούλου, ατομική έκθεση "Playroom"

653070.jpg

Στη δεύτερη της ατομική έκθεση η Μαρία Ξυνοπούλου παρουσιάζει μια ομάδα έργων που μοιάζουν με εικονικές καταγραφές ενός φανταστικού- φαντασιακού ημερολογίου, τα οποία όμως απαρτίζουν μια ενιαία αφήγηση για την ερωτική επιθυμία, της άρρητες καταβολές της και τα έκδοχά της, αλλά και τη μυστική σχέση της με την έννοια του παιχνιδιού. Το θέμα της έκθεσης αυτής είναι η επανεστίαση της προοπτικής μας. Η προσέγγιση της Μαρίας Ξυνοπούλου δεν είναι ηδονοβλεπτική, αλλά καταρχάς ενδοσκοπική.

Info: Γκαλερί Ειρμός (Καρόλου Ντηλ & Λεωφ. Νίκης 17), Σάββατο 11:00-14:00.

Φιλελληνισμοί, 1780-1860

pp482.jpg

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού μας προσκαλεί στην έκθεση Φιλελληνισμοί, 1780-1860 από την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος». Η Ελληνική Επανάσταση (1821-1830), γέννημα του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και του διεθνούς επαναστατικού κλίματος που επικρατεί από τα τέλη του 18ου αιώνα, δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η μοναδική που ξέσπασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ήταν ωστόσο η πρώτη που κατέληξε στη δημιουργία ενός νέου κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο. Στενά συνδεδεμένος με τον ελληνικό Αγώνα ήταν ο φιλελληνισμός, το πολύπλευρο διεθνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του κεντρικού αιτήματος των λαών της εποχής για περισσότερη ελευθερία και συνταγματική διακυβέρνηση και κατόρθωσε να κινητοποιήσει με επιτυχία τη δυτική κοινή γνώμη υπέρ των εξεγερμένων Ελλήνων.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, καθημερινά 08:00-20:00.

Have fun!