fbpixel

Search icon
Search
Tanning oil: Πόσο ασφαλής είναι η αποκλειστική του χρήση;
FACE & BODY

Tanning oil: Πόσο ασφαλής είναι η αποκλειστική του χρήση;

Όλη η αλήθεια για τις συνέπειες που προκαλεί


Την περίοδο του καλοκαιριού, μια από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες είναι η στιγμή της ηλιοθεραπείας. Η αίσθηση του να ξαπλώνουμε κάτω από τον ζεστό ήλιο σε συνδυασμό με την αλμύρα της θάλασσας, μας ξεκουράζει σε μέγιστο βαθμό, κατακτώντας την απόλυτη ευεξία. Βέβαια, εάν δεν πραγματοποιείται με ασφάλεια μπορεί να μετατραπεί σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Αυτό, επειδή, οι ακτινοβολίες του ηλίου είναι ικανές για να μας δημιουργήσουν πιθανά προβλήματα υγείας.

Έτσι, λοιπόν, ο σύμμαχός μας σε όλη αυτήν τη διαδικασία είναι η αντηλιακή προστασία. Δυστυχώς, οι περισσότεροι, ειδικότερα οι νεότερες γενιές δεν την αξιοποιούν. Λόγω το ότι επιθυμούν να αποκτήσουν μια λεία μαυρισμένη επιδερμίδα, καταλήγουν να έχουν στην κατοχή τους μόνο λάδι μαυρίσματος. Το προϊόν αυτό παρόλο που διαθέτει ένα μικρό ποσοστό προστασίας, δεν αποτελεί μια safe επιλογή. Σχετίζεται κυρίως με την ενεργοποίηση της μελανίνης, όχι με την δερματική προστασία. Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσουμε στην παραλία. Το σημαντικό είναι όμως να γίνει, αφού θα έχουμε προετοιμάσει σωστά την επιδερμίδα μας, πρώτου την εκθέσουμε. Αυτό σημαίνει πως είτε είστε λάτρεις είτε όχι του SPF δεν θα πρέπει να το αποχωρίζεστε. Η ιδανικότερη λύση είναι ένας συνδυασμός των δύο. Δηλαδή, αλείψτε μια ικανοποιητική ποσότητα σε όλο το κορμί σας, μαζί και με το πρόσωπο. Αργότερα, μόλις απορροφηθεί μπορείτε να συνεχίσετε με το λάδι. Αποφεύγουμε τις μεσημεριανές ώρες, φοράμε καπέλο και γυαλιά ηλίου και μην παραμείνετε για πολλή ώρα. Προτιμήστε να κάνετε ηλιοθεραπεία ανά τακτικά διαστήματα, όχι συνεχόμενα.

tanning.jpg
Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τους 3 κύριους λόγους που θεωρείται λάθος για την ασφάλεια μας!

Έγκαυμα

Όπως αναφέρθηκε, ο ήλιος μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Η πιο γνωστή συνέπεια του είναι το κλασσικό κόκκινο χρώμα του δέρματος, το οποίο δεν θεωρείται τόσο αθώο όσο φαίνεται. Στην πραγματικότητα, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην ηλίαση. Μας επηρεάζει τόσο σωματικά όσο &ψυχικά. Αρχικά, ξεκινάει με μια τοπική φαγούρα, η οποία όσο περνάει η ώρα αυξάνεται και συνεχίζει με έντονο κάψιμο, που κυμαίνεται από ένα ελαφρύ ερύθημα μέχρι δημιουργία οιδήματος και φυσαλίδων. Τελικά, μετά την βλάβη που υπέστη, καταλήγει στο ξεφλούδισμα. Δηλαδή, στην απομάκρυνση των νεκρών ταλαιπωρημένων κυττάρων. Ειδικότερα, εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων με λευκή επιδερμίδα θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή. Είστε υπερβολικά ευαίσθητοι, γι αυτό και οφείλετε να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες. Σε περίπτωση που το έγκαυμα δεν υποχωρήσει μέσα σε δύο-τρεις ημέρες, επισκεφθείτε άμεσα το δερματολόγο σας.

Γήρανση του δέρματος

Η ποιότητα του δέρματος μπορεί πολύ εύκολα & γρήγορα να ταλαιπωρηθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που συνίσταται προσεκτική φροντίδα ανά τα χρόνια. Πόσο μάλλον όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία. Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει πως περίπου το 90% από τα σημάδια της γήρανση, προκαλούνται από την συνεχή έκθεση στην ακτινοβολία δίχως προστασία. Το αποτέλεσμα εκδηλώνεται μετέπειτα στο δέρμα δημιουργώντας κηλίδες, ρυτίδες ή μπαλώματα. Οι παλαιότερες γενιές μας μετέδιδαν πως «θα γεράσεις σύντομα». Μια τοποθέτηση, η οποία υποστηρίζεται. Θα ανακαλύψτε μεγάλη ποικιλία αντηλιακών προϊόντων για όλους τους τύπους & τις περιοχές. Επιπλέον, μην αξιοποιήσετε το ίδιο για πρόσωπο–σώμα.

body-2.jpg

Μαλάνωμα

Δυστυχώς, είναι η αλήθεια. Η πιο σοβαρή επιπλοκή που μπορεί να προκληθεί είναι η εμφάνιση μελανώματος. Τα λάδια μαυρίσματος δεν αποτελούν επιβλαβή προϊόντα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το λάθος ξεκινάει από τη στιγμή που θα προτιμήσετε μόνο αυτό κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας. Η υπεριώδη ακτινοβολία δεν είναι «παιχνίδι». Όσο μας αρέσει ο ήλιος, άλλο τόσο και παραπάνω πρέπει να δείχνουμε ευλάβεια στην ολική προστασία μας από αυτόν. Ειδάλλως, πιθανολογείται να προκαλέσει τα καρκινικά κύτταρα του δέρματος για την ανάπτυξη, που οδηγεί σε σοβαρά θέματα υγείας στο μέλλον.