fbpixel

Search icon
Search
Τα βιβλία-«διαμάντια» που πρόκειται να απολαύσουμε σύντομα στην οθόνη μας
ARTS & CULTURE

Τα βιβλία-«διαμάντια» που πρόκειται να απολαύσουμε σύντομα στην οθόνη μας

Το 2021 φέρνει την έμπνευση πολλών παραγωγών από σπουδαία αναγνώσματα


Η επιτυχία που γνώρισαν αμέτρητες εκδόσεις βιβλίων οδήγησε στην υλοποίηση πολλών από αυτών σε κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σειρές. Μέσα στο 2021 κυκλοφόρησαν αρκετές παραγωγές, οι οποίες βασίστηκαν σε υποθέσεις βιβλίων, αλλά και στην διάρκεια των επόμενων μηνών επρόκειτο να παρακολουθήσουμε σύντομα στις οθόνες μας γνωστά επιτυχημένα βιβλία. Οι βιβλιοφάγοι έχουν βρει την ευτυχία τους, αφού έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν και με έναν διαφορετικό τρόπο τα αγαπημένα τους βιβλία, που μέχρι τότε το μέρος, τα χαρακτηριστικά, τις εξελίξεις της ζωής του κάθε ήρωα τις διαμόρφωναν μέσω της δικής τους φαντασίας. Βιβλία ερωτικά, δράσης, δραματικά θα γνωρίσουν την επιτυχία της οθόνης, καθώς είναι βέβαιο πως θα αποπνεύσουν την αγάπη του κόσμου.

Συγκεντρώσαμε 10 βιβλία που ανακοινώθηκαν πως θα ζωντανέψουν στις οθόνες για την φετινή χρονιά.

Us - David Nicholls

419jd4jadjl-sx324-bo1204203200.jpg

Το best-sellerβιβλίο του 2014 αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του καλοκαιριού, με παραγωγές τις Drama Republic and Bandstand Productions. Η υπόθεση βασίζεται στην ζωή ενός ζευγαριού, όταν η γυναίκα του ήρωα του ανακοινώνει πως θέλει διαζύγιο. Τότε, πραγματοποιούν ένα ταξίδι στην Ευρώπη, προκειμένου να σωθεί η οικογένειά τους και να κερδίσει πίσω την αγάπη της γυναίκας του. Στην ταινία θα δούμε γυρίσματα σε πολλές όμορφες χώρες, όπως είναι το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Παρίσι και η Βενετία. Πρωταγωνιστούν: Tom Hollander, Saskia Reeves.

Anatomy of a Scandal - Sarah Vaughan

2-4XDiX.jpg

Θα πραγματοποιηθεί η νέα δραματική σειρά του Netflix, προβάλλοντας μια σειρά επεισοδίων βασισμένα στην κατηγορία ενός πολιτικού για βιασμό, έχοντας στο πλάι την γυναίκα του, η οποία πιστεύει στην αθωότητά του, ενώ παράλληλα θα αποκαλυφθούν και άλλα πολιτικά σκάνδαλα. Λόγω της πανδημίας, τα γυρίσματα καθυστέρησαν και η ημερομηνία της προβολής αναμένεται. Πρωταγωνιστούν: Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend.

The Eye of the World - Robert Jordan

3-F3uXJ.jpg

Η αναμονή της κυκλοφορίας της σειράς βασισμένη στο εν λόγω βιβλίο, προκαλεί έντονη ανυπομονησία. Μια σειρά φαντασίας και δράσης, στα πλαίσια του Game of Thrones, εστιάζει στον μάγο Moiraine, που αναζητά τη μετενσάρκωση ενός σπουδαίου ήρωα. Πρωταγωνιστούν: Rosamund Pike, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Barney Harris.

Gone for good - Harlan Coben

5-bleGp.jpg

H νέα σειρά μυστηρίου του Netflix που βασίζεται σε βιβλίο του HarlanCoben, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Η προβολή των πέντε επεισοδίων θα γυριστεί στην Γαλλία, σε σκηνοθεσία του Juan Carlos Medina και εξωτερική παραγωγή του ίδιου του Harlan Coben. Η υπόθεση διαδραματίζει την ζωή του ήρωα που βίωσε τις απώλειες των αγαπημένων του ανθρώπων, αλλά και 10 χρόνια μετά εξαφανίζεται η σύντροφός του και ξεκινάει ένα δύσκολο μονοπάτι γι’ αυτόν. Πρωταγωνιστούν: Finnegan Oldfield, Nicolas Duvauchelle, Guillaume Gouix και Garance Marillier.

Lisey’s Story - Stephen King

6-FSB50.jpg

Βασισμένη στο βιβλίο του («Lisey's Story», 2006) η ιστορία της Λίζι γίνεται μια σειρά μικρού μήκους για το AppleTV+, μία τηλεοπτική μεταφορά που έκανε ο ίδιος ο Στίβεν Κινγκ σε 8 μόλις επεισόδια. Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, η ίδια ανακαλύπτει μυστικά του παρελθόντος που την αναστατώνουν και κρύβεται μια μεγάλη ιστορία πίσω από όλα αυτά. Θα κυκλοφορήσει στις 4 Ιουνίου και πρωταγωνιστούν: Julianne Moore, Clive Owen, Joan Allen.

Made For Love – Alissa Nutting

8-C8Tym.jpg

Μια μαύρη κωμωδία που αναμένεται να προβληθεί από το HBO Max αφορά την ιστορία ενός γάμου, όπου έπειτα από 10 χρόνια παγιδευμένη σ’ έναν απαίσιο γάμο, μια γυναίκα, η Hazel, φεύγει από τον εκατομμυριούχο σύζυγό της. Βέβαια, η ιστορία δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο πρώην άντρας της έχει εμφυτεύσει μια συσκευή ανίχνευσης υψηλής τεχνολογίας στον εγκέφαλό της. Πρωταγωνιστούν: Cristin Milioti και Ray Romano.

The Underground Railroad - Colson Whitehead

6-tmJGj.jpg

Θα προβληθεί σύντομα στις οθόνες μας, συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου στο Amazon, σκηνοθεσία του Barry Jenkins. Η ιστορία επικεντρώνεται στη ζωή μιας χήρας, η οποία ανακαλύπτοντας τον «υπόγειο σιδηρόδρομο» κάτω από τις φυτείες της στη Γεωργία, ταξιδεύει στον Αμερικάνικο Νότο για μια καλύτερη ζωή. Πρωταγωνιστούν: ThusoMbedu, Chase W. Dillon, Joel Edgerton.

After We Fell - Anna Todd

55.jpg

Ένα ερωτικό ταξίδι ενός νεαρού ζευγαριού με διάχυτο πάθος ο ένας για τον άλλον αντιμετωπίζουν προβλήματα και τους κυριεύει η ζήλια και η ανασφάλεια. Θα καταφέρει η σχέση τους να προσπεράσει τα εμπόδια; Την ταινία θα φιλοξενήσει το Netflix και η ημερομηνία προβολής αναμένεται για το τέλος του καλοκαιριού. Πρωταγωνιστούν: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Dylan Sprouse, Chance Perdomo, Stephen Moyer, and Mira Sorvino.

The Kissing Booth: Road Trip - Beth Reekles

7-H2s2L.jpg

Το τρίτο μέρος της σειράς του βιβλίου θα το παρακολουθήσουμε στην πλατφόρμα του Netflix, συγκεκριμένα στης 26 Ιουλίου. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ήρθε η δύσκολη απόφαση για την πρωταγωνίστρια να επιλέξει το μέλλον της. Άραγε ποιο πανεπιστήμιο θα επιλέξει; Το Harvard που φοιτά το αγόρι της ή θα ακολουθήσει το όνειρο που είχε μαζί με τον κολλητό της να πάνε στο Berkeley; Πρωταγωνιστούν: Joey King, Jacob Elordi και Joel Courtney.

The Last Letter from Your Lover - Jojo Moyes

99.jpg

Το Last Letter from Your Lover είναι μια ρομαντική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία του Augustine Frizzell. Η ταινία είναι μια ιστορία αγάπης μιας γυναίκας από την Αμερική την εποχή του ’60 με έναν Άγγλο δημοσιογράφο από το Λονδίνο, βασισμένη στο μυθιστόρημα με τις καλύτερες πωλήσεις με το ίδιο όνομα του Jojo Moyes. Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο Netflix τους επόμενους μήνες του 2021. Πρωταγωνιστούν: Felicity Jones, Shailene Woodley, Joe Alwyn και Callum Turner.