fbpixel

Search icon
Search
Τα ροφήματα για έναν γρήγορο και ξεκούραστο ύπνο
WELLNESS

Τα ροφήματα για έναν γρήγορο και ξεκούραστο ύπνο

Μ' αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα απαλλαγείτε από την αϋπνία


Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους είναι η αϋπνία. Ο απαιτητικός τρόπος ζωής και οι έντονες υποχρεώσεις κάνουν τη διαδικασία του ύπνου ακόμα πιο δύσκολη. Υπάρχουν πολλές μορφές αϋπνίας. Μπορεί να κάνετε πολλή ώρα να κοιμηθείτε από την ώρα που θα ξαπλώσετε, να ξυπνάτε κατά τη διάρκεια του βραδιού ενώ δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που σε ορισμένες φάσεις της ζωής τους περνάνε ολόκληρο βράδυ ξύπνιοι. Όπως είναι απόλυτα κατανοητό αυτή η δυσλειτουργία έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία αλλά και σε ολόκληρη την καθημερινότητά μας. Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το να μπορούμε να καταπολεμήσουμε τέτοιους είδους ζητήματα με φυσικό τρόπο. Γι' αυτό κι εμείς αναζητήσαμε και βρήκαμε τα καλύτερα ροφήματα που θα σας προσφέρουν ένα γρήγορο και ξεκούραστο ύπνο. 

Ανακαλύψτε τα!

Χαμομήλι

shutterstock-1059136718.jpg

Αποτελεί ίσως τον πιο διαδεδομένο φυσικό τρόπο για την καταπολέμηση της αϋπνίας. Το τσάι από χαμομήλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως για παράδειγμα, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και βελτιώνει την υγεία του δέρματος. Έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνει το άγχος και ηρεμεί τα νεύρα.

Tip: Ενδείκνυται η κατανάλωσή του σε καθημερινή βάση, καθώς δεν έχει κάποια παρενέργεια.

Χυμός Κερασιού

shutterstock-1715853892.jpg

Κι όμως, όσο απίθανο και να ακούγεται τα κεράσια περιέχουν την τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που χαρίζει έναν ποιοτικό νυχτερινό ύπνο. Βοηθάει στην έκκριση της μελατονίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για τον έλεγχο των ωρών του ύπνου. Τα πιο άγουρα κεράσια είναι τα κατάλληλα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χυμού, καθώς είναι πιο πλούσια σε αυτήν. Προσοχή: Κάνουμε λόγο πάντοτε για φυσικά στυμμένο χυμό κερασιού και όχι του εμπορίου.

Tip: Καταναλώστε δύο κούπες την ημέρα για έναν ήσυχο ύπνο, χωρία παρενέργειες.

Τσάι μέντας

shutterstock-1752962171.jpg

Η μέντα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά βότανα στον κόσμο και φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έχει τον τρόπο να απομακρύνει από τον οργανισμό πιθανές ιώσεις, μικρόβια κι αλλεργίες και να εξασφαλίζει καλή υγεία, χωρίς παρενέργειες και πρόσθετα περιττά συστατικά. Μπορείτε να τη βράσετε ή να βρείτε έτοιμα φακελάκια τσαγιού στο εμπόριο και να την καταναλώσετε λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Βοηθώντας στην πέψη κι ανακουφίζοντας το στομάχι από δυσφορίες, θα καταφέρετε να κοιμηθείτε σε χρόνο dt!

Tip: Ακόμα κι αν ταλαιπωρήστε από συχνούς πονοκεφάλους και ημικρανίες, μια κούπα από αυτό το τσάι θα σας δώσει τη λύση για την απίστευτα ενοχλητική αυτή αίσθηση.

Τσάι βαλεριάνας

shutterstock-1519169249.jpg

Το τσάι είναι η πιο φυσική και ακίνδυνη μορφή, με την οποία μπορούμε να καταναλώσουμε την βαλεριάνα. Πρόκειται για ένα φυτό με μικρά, αρωματικά άνθη σε λευκούς και ροζ τόνους. Αποτελεί ένα μη εξαρτησιογόνο ηρεμιστικό της φύσης και χρησιμοποιείται κατά του άγχους, της νευρικότητας και της αϋπνίας. Μόλις το προσθέσετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο θα αντιληφθείτε αμέσως τη διαφορά. 

Tip: Καταναλώστε ένα φλιτζάνι λίγη ώρα πριν από τον ύπνο σας για ένα ήρεμο βράδυ. 

Almond Milk

shutterstock-1559436515.jpg

Το γάλα αμυγδάλου είναι διαδεδομένο για τη φυτική παραγωγή του, ενώ το επιλέγουν τόσο οι vegan όσο κι αυτοί που δεν περιορίζονται στα τρόφιμά τους. Πέρα, όμως, από τη νοστιμιά και την απαλλαγή του από οτιδήποτε ζωικό, το συγκεκριμένο γάλα είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία εφόσον συμπεριλαμβάνει αμύγδαλα που περιέχουν μέταλλα, προάγοντας τον ύπνο. Το μαγνήσιο που περιλαμβάνει, επίσης, δρα ενάντια στην αϋπνία, ειδικά σε άτομα άνω των 50 ετών.

Tip: Προτιμήστε γάλα αμυγδάλου οποιασδήποτε εταιρίας χωρίς προσθήκη ζάχαρης, διότι αυτή μπορεί να σας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο στο να κοιμηθείτε.