fbpixel

Search icon
Search
Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που κοιμάστε για την προσωπικότητά σας;
WELLNESS

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που κοιμάστε για την προσωπικότητά σας;

Και όμως η κάθε κίνηση ρουτίνας δεν είναι τυχαία


Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε στο κρεβάτι μας. Ειδικότερα, ύστερα από μια απαιτητική μέρα, γεμάτη από υποχρεώσεις, όλοι αναμένουμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας για να ξεκουραστούμε. Ο ύπνος είναι ένας βασικός παράγοντας, ο οποίος μας βοηθάει να ανακτήσουμε την ενέργεια που μας λείπει και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της υγείας μας. Γι αυτό το λόγο, είναι αναγκαίο να τον θέτουμε σε προτεραιότητα και μάλιστα να προσπαθούμε να καλύπτουμε τουλάχιστον 8 πλήρεις ώρες.

Γνωρίζατε, όμως, πως πέρα από τα κύρια οφέλη του, θεωρείται κι ένα μέσο που μας παρουσιάζει ορισμένα στοιχεία της προσωπικότητας μας;

Σύμφωνα και με τον ειδικό, Dr. Robert Glatter, «Η στάση που κοιμόμαστε λέει πολλά για τον χαρακτήρα μας». Μπορεί να σας φαίνεται ανούσιο να σκεφτείτε το πως θα ξαπλώσετε, αλλά πράγματι η γλώσσα του σώματος υποδηλώνει με αυτόν τον τρόπο την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, τις εξωτερικές μας επιθυμίες, τους φόβους μας, τις πεποιθήσεις μας και συνοψίζει ένα μέρος του χαρακτήρα μας. Δεδομένου, μάλιστα, πως εκεί την ώρα αδυνατούμε να ελέγξουμε τη στάση μας, κινούμαστε με έναν απόλυτο αυθορμητισμό, γεγονός που βοηθάει, ώστε να μην επηρεαστεί το αποτέλεσμα.

shutterstock-1033438573.jpg
Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω όσα αντιπροσωπεύουν οι 5+1 στάσεις που κοιμόμαστε!

«Εμβρυακή»

Θεωρείται μια από τις πιο συνηθισμένες στάσεις, καθώς αποδεικνύεται πως περίπου το 41% του πληθυσμού την προτιμά. Ξαπλώνουμε από την μια πλευρά με τα γόνατα λυγισμένα προς τα πάνω. Περιγράφει κυρίως τους ανθρώπους που προς τα έξω παρουσιάζονται ως οι πιο σκληροί, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ευσυνείδητα, ντροπαλά και εσωστρεφή άτομα. Επιπλέον, είναι αγχώδεις και εστιάζουν στην κάθε λεπτομέρεια σε υπερβολικό βαθμό.

«Σε ελεύθερη πτώση»

Αυτή η θέση ύπνου δεν συναντιέται σε μεγάλο ποσοστό. Βρισκόμαστε μπρούμυτα με τα χέρια γύρω από το μαξιλάρι και το κεφάλι στα πλάγια. Ανέρχεται στο 7% και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν μια απελευθερωμένη, τολμηρή προσωπικότητα, ενώ επίσης θεωρούνται εξαιρετικά κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Βέβαια, όσο παράτολμοι κι αν είναι κατά καιρούς, στο παρασκήνιο μπορεί να είναι νευρικοί.

shutterstock-1608735547.jpg

«Στρατιώτης»

Τοποθετούμαστε ανάσκελα με τα χέρια κολλημένα στα πλάγια του σώματός μας. Είναι από τις λιγότερο δημοφιλής στάση, καθώς μόνο το 8% την αξιοποιεί. Όσοι ξαπλώνουν με αυτόν τον τρόπο, θεωρούνται οι δυνατοί, αλλά και ταυτόχρονα οι σιωπηλοί τύποι. Δεν τους αρέσει η ένταση και αποφεύγουν να εμπλέκονται σε καβγάδες, αλλά μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα απαιτητικοί με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

«Αστερίας»

Το όνομά του προέρχεται από το γεγονός πως αντιπροσωπεύει κυριολεκτικά το σχήμα ενός αστερία. Συγκεκριμένα, η στάση είναι να κοιμόμαστε ανάσκελα με τα χέρια περιμετρικά του μαξιλαριού. Σχετικές έρευνες έχουν εντοπίσει πως το ποσοστό της ανέρχεται μόλις στο 5%. Σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται αναφορά για ανιδιοτελείς ανθρώπους, οι οποίοι είναι απίστευτα αφοσιωμένοι στο κομμάτι της φιλίας τους και δεν αρέσκονται να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

shutterstock-71402947.jpg

«Κούτσουρο»

Κοιμόμαστε στο πλάι με ίσιο τον κορμό και τα άκρα τεντωμένα προς τα κάτω. Το 15% την επιλέγει κατά τη διάρκεια του ύπνου του. Αναφερόμαστε σε εύπιστους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ανοιχτοί στην κοινωνικοποίηση τους, δηλαδή τους αρέσει να έρχονται σε επαφή και μάλιστα θεωρούνται περισσότερο χαλαροί.

«Αυτός που λαχταρά»

Άλλος ένας αρκετά γνωστός τρόπος, κατά τον οποίο ξαπλώνουμε στα πλάγια και τα χέρια είναι τεντωμένα προς τα μπροστά σαν να θέλουν να πιάσουν κάτι. Συνήθως, αυτό είναι και το μαξιλάρι. Τους διακατέχει μια έντονη επιθυμία να προσπαθήσουν για κάτι και πάνω απ΄όλα να το πετύχουν. Μπορεί στο θέμα της λήψης αποφάσεων να αδυνατούν να την ολοκληρώσουν με γρήγορους ρυθμούς, συγκριτικά με τους υπόλοιπους, αλλά έχουν αυτοπεποίθηση όταν η κατάσταση έχει ξεκαθαριστεί.