fbpixel

Search icon
Search
Sexual massage: 6 οφέλη του που θα αλλάξουν τη σχέση με το σύντροφό σας
WELLNESS

Sexual massage: 6 οφέλη του που θα αλλάξουν τη σχέση με το σύντροφό σας

Απολαύστε μια διαφορετική εμπειρία


Το σεξουαλικό μασάζ μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για όσους αισθάνονται αποσυνδεδεμένοι από τον εαυτό τους ή τους συντρόφους τους. Περιλαμβάνει αισθησιακές πινελιές σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του στυτικού ιστού - θηλές, πέος, αιδοίο και κλειτορίδα. Το πιο "προσωπικό", αρχαίο ταντρικό μασάζ βοηθά τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στις αισθήσεις που δημιουργούνται στα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια της διέγερσης, δημιουργώντας ένα ερωτικό, playful και αρκετά αισθησιακό αποτέλεσμα. 

Αλλά τα πλεονεκτήματα της πρακτικής δεν τελειώνουν εκεί. 

toxic-relationship-2.jpg

1. Θα δημιουργήσετε μια βαθύτερη κατανόηση της διέγερσης 

Με το δέρμα μας να είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό μας όργανο, το σεξουαλικό μασάζ μπορεί να εμβαθύνει την εμπειρία της απόλαυσης ενός ατόμου, καθώς και να προκαλέσει σεξουαλική σχέση στο ζευγάρι. Όταν γίνεται για την ευχαρίστηση -και όχι μόνο για να φτάσει ο σύντροφος στην κορύφωση- μπορεί να οδηγήσει τον δέκτη και τον δότη σε υψηλότερα επίπεδα σύνδεσης, πάθους και διέγερσης.

2. Θα σας βοηθήσει να βγείτε από το μυαλό σας

Το άγχος για καλή επίδοση μπορεί να αποσπάσει την προσοχή κάποιων ατόμων κατά τη διάρκεια του σεξ, καθιστώντας τους πιο δύσκολο το να φτάσουν στην κορύφωση.Επειδή το σεξουαλικό μασάζ γίνεται συνήθως  από ένα άτομο κάθε φορά, δημιουργεί μια συνειδητή σύνδεση μεταξύ του δωρητή και του δέκτη. Μάλιστα, το να το κάνετε με αναμμένα φώτα, το καθιστά τόσο ευάλωτο, όσο και συναρπαστικό. 

couple.jpg

3. Βελτιώνει την επικοινωνία

Το σεξουαλικό μασάζ επιτρέπει στους συντρόφους να εκφράσουν τις ανάγκες τους και να προσαρμόσουν χωρίς να ανησυχούν ότι θα βλάψουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους. Χρειάζεται χρόνος, από 45 λεπτά έως μία ώρα, που επιτρέπει βαθιά χαλάρωση και αίσθηση ασφάλειας. Η συνολική διαδικασία θα αυξήσει την ωκυτοκίνη, μια ισχυρή χημική ουσία που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού. Η αργή και παρατεταμένη φύση της πρακτικής δημιουργεί επίσης μια φυσική κατάσταση αλλοιωμένης συνείδησης, συμπεριλαμβανομένων συναισθημάτων ευφορίας, openness και γενικής ευχαρίστησης, χωρίς να  χρειάζεται να καταφεύγει κάποιος στη χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ. 

4. Εντείνει επίσης τον δεσμό σας με τον σύντροφο σας

Η οικειότητα που δημιουργείται μέσω του σεξουαλικού μασάζ με τον σύντροφό σας αυξάνει τη σύνδεσή σας. Σας επιτρέπει να περνάτε χρόνο μαζί σε κοντινή απόσταση, εξερευνώντας και εκτιμώντας ο ένας το σώμα του άλλου. Υπάρχει επίσης ένα στοιχείο ευπάθειας, καθώς τις περισσότερες φορές, θα είστε εντελώς γυμνοί και το να είστε τόσο ευάλωτοι αποδεικνύει ένα καλό επίπεδο συναισθηματικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

couples-cover.jpg

5. Είναι καλό για το σώμα και το πνεύμα

Ένα μασάζ οποιουδήποτε τύπου είναι καλό για τη γενική ευημερία σας. Τα λεμφικά συστήματα στο σώμα συχνά μπλοκάρονται λόγω της διατροφής, του γρήγορου τρόπου ζωής, του άγχους και του stress. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση τυχόν μπλοκαρίσματος και στη μείωση της έντασης. Όταν λαμβάνετε ένα μασάζ, βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας σας και ανακουφίζει από κάθε πόνο που μπορεί να έχετε. Το μασάζ απελευθερώνει επίσης τις ορμόνες της ευχαρίστησης, όπως η σεροτονίνη. Αυτό σας κάνει να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς και όταν νιώθετε έτσι, είναι πιο πιθανό να θέλετε να κάνετε σεξ.

6. Αυξάνει τη λίμπιντο

Εάν δεν είστε σε mood, ένα σεξουαλικό μασάζ μπορεί πραγματικά να σας φέρει τη διάθεση. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα κανονικό μασάζ για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και στη συνέχεια να το πάρετε από εκεί και είναι βέβαιο πως δεν ξέρετε πως θα καταλήξει όλο αυτό.