fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο σημαντικά highlights που ξεχωρίσαμε από τον Fashion Month μέχρι στιγμής
TRENDS & CATWALKS

Τα πιο σημαντικά highlights που ξεχωρίσαμε από τον Fashion Month μέχρι στιγμής

Οι πιο fashionable στιγμές που «έκλεψαν» την προσοχή σας


Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι... Οι μεγαλουπόλεις της μόδας εδώ κι ένα μήνα φιλοξενούν εμβληματικούς οίκους, καταξιωμένους creative directors αλλά και fashion gurus, οι οποίοι έχουν συναντηθεί για να παρουσιάσουν αλλά και να παρακολουθήσουν τις νέες συλλογές για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. Το ένα show διαδέχεται το άλλο, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές βάζουν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν τόσο με τις collection όσο και με ολόκληρο το σκηνικό που έχουν δημιουργήσει, ενώ οι fashionistas και οι celebrities δεν χάνουν ευκαιρία για να τραβήξουν επάνω τους τα φλας των φωτογράφων. 

Παρακάτω έχουμε συλλέξει τα καλύτερα highlight μέχρι στιγμής και ανυπομονούμε για τα επόμενα. Ανακαλύψτε τα!

1. Sportmax

00006-sportmax-spring-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Sportmax SS23

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, η Sportmax επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, ότι η νέα της εκδοχή, τις τελευταίες σεζόν της ταιριάζει πολύ. Έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση, παρουσιάζοντας μια φρέσκια αισθητική, γεμάτη αυτοπεποίθηση. Αυτή η νέα αισθητική έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη στη συλλογή για την περίοδοΆνοιξη/Καλοκαίρι 2023. Η καλλιτεχνική ομάδα εμπνεύστηκε από το λεγόμενο φαινόμενο "Bouba/Kiki", μια έννοια που επινοήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1920 από τον Γερμανό ψυχολόγο Wolfgang Köhler. Ο Köhler γοητευόταν από τον τρόπο με τον οποίο ορισμένες λέξεις οδηγούσαν σε συνειρμό με ορισμένα σχήματα και αντικείμενα. Με μια ομάδα συμμετεχόντων στο νησί της Τενερίφης, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι είχαν την τάση να συνδέουν την λέξη "takete" με αγκαθωτά, σκληρά σχήματα και τη λέξη "baluba" με μαλακά, στρογγυλεμένα σχήματα. Το πείραμα προσαρμόστηκε αργότερα, χρησιμοποιώντας τις λέξεις bouba και kiki.

Η νέα αυτή συλλογή παρουσίασε oversized, puffy tote bags, φούστες με όγκους στο τελείωμα, οι οποίοι χάριζαν μία ιδιαίτερη κίνηση στα μοντέλα και jersey tops (πολύ bouda) σε συνδυασμό με cop tops και από jersey και σατέν με ψυχεδελικά prints αλλά και μοτίβα σκακιέρας (πολύ kiki). Όλα αυτά συνοδεύονταν από ένα soundtrack που κυμαινόταν ανάμεσα στην κλασική μουσική και τους ρυθμούς του rave - μια απόδειξη του ρόλου που αναπόφευκτα παίζει ο ήχος στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τα ρούχα. Τα φωτεινά χρώματα και οι εκκεντρικοί συνδυασμοί τους μας έκαναν να ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν, που η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας. 

2. Dolce & Gabbana - Kim Kardashian

kim-kardashian-dolce-and-gabbana-milan-fashion-week-spring-2023.jpg
Dolce & Gabbana SS23

Για την επέτειο των 10 χρόνων της Alta Moda, οι Dolce & Gabbana διοργάνωσαν ένα επικό show σε μια πλατεία της Σικελίας, με μια δραματική αναπαράσταση μιας θρησκευτικής πομπής και ένα εμβληματικό front row που αποτελούνταν από τις Mariah Carey, Drew Barrymore, Helen Mirren, Sharon Stone και Heidi Klum. Άλλωστε το σχεδιαστικό δίδυμο είναι γνωστοί για το γεγονός ότι θέτουν τον πήχη υψηλότερα σε κάθε show και το φετινό ήταν πιο εντυπωσιακό από ποτέ. 

Η SS23 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Kim Kardashian, τα μοντέλα φόρεσαν μια σειρά από κυρίως μαύρα, λευκά και ασημένια ρούχα με χαρακτηριστικά διακοσμητικά στοιχεία από δαντέλα, κρύσταλλα και λεοπάρ μοτίβα - ενώ στο φόντο έπαιζε ένα ασπρόμαυρο βίντεο με την Kim Kardashian να τρώει μακαρόνια. Το show ξεκίνησε με ήχους από φλας των παπαράτσι, ανθρώπους που φώναζαν  «Σ' αγαπάμε Kim!» ενώ η Kris Jenner, η Khloé Kardashian και η North West την υποστήριζαν από την πρώτη σειρά.

3. Schiaparreli

00023-schiaparelli-spring-2023-ready-to-wear-credit-brand.webp

Εντυπωσιακός, εκκεντρικός και μοναδικός, ο οίκος Schiaparelli παρουσίασε για ακόμα μία συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Ο σχεδιαστής Daniel Roseberry παρουσίασε κομμάτια τα οποία είναι καθημερινά και παράλληλα φανταστικά. Η εξαιρετική ραπτική που αποδίδεται με τα πιο όμορφα υφάσματα, τα bijoux, τα ιδιαίτερα στοιχεία όπως τα μαλλιά trompe l'oeil, καθώς και τα pieces που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από τα άλλα, όπως το σύνολο με τις χρυσές λεπτομέρειες είναι αυτά που πρόσθεσαν έξτρα πόντους στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ready to wear collection του οίκου δεν διαφέρει πολύ από την Haute Couture. Δημιουργεί το πρόσφορα έδαφος για να μιλήσουμε σε για όλες τις πλευρές που μπορεί να έχει η ζωή μιας γυναίκας. Για εκείνη που λατρεύει τα πολυτελή βραδινά φορέματα από σατέν και μετάξι αλλά και σε εκείνη που χρειάζεται λευκά βαμβακερά πουκάμισα, καθαρές μάλλινες pencil φούστες και παντελόνια σε κάθε κόψιμο και ύφασμα. Είναι υψηλής ραπτικής για να «γιορτάσουμε» τη ζωή σε όλες τις πτυχές, είτε η ζωή είναι ένα δείπνο, είτε το γραφείο, είτε μια πτήση. This is how Schiaparelli does...

4. Max Mara Weekend - From Lily with Love

lily-aldridge-wearing-weekend-max-mara-from-lily-with-love-collection.jpg

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου η Max Mara Weekend παρουσίασε τη νέα της SS23 συλλογή, η οποία φέρει τον τίτλο "From Lily With Love". H collection είναι κομψή, εύκολη, αεράτη. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Lily Aldridge, ένα διάσημο supermodel, παθιασμένη φιλάνθρωπος και πλέον επιχειρηματίας. Με μια πολύχρωμη και καλοκαιρινή νοοτροπία, η Aldridge θέλησε να δημιουργήσει τα essentials  που πρέπει να τοποθετήσει στη βαλίτσα της για τις διακοπές της ή για μια απόδραση τελευταίας στιγμής. Ευέλικτα και σχεδιασμένα από τα καλύτερα υλικά ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις και σε όλες τις πόλεις ανά τον κόσμο.

Πιστή στις ρίζες της, μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα διαπερνά τη collection, εμπνευσμένη από τον πατέρα της Alan Aldridge, έναν διάσημο Άγγλο εικονογράφο. «Η τέχνη και το στιλ του! Λάτρευε τα three pieces suits , το denim on denim και τα φωτεινά διασκεδαστικά χρώματα και μοτίβα - αυτός πάντα φαινόταν δροσερός και διαχρονικός», λέει η Aldridge. Γεννημένη στο Λος Άντζελες, η Aldridge προέρχεται από μια οικογένεια διάσημων δημιουργικών μυαλών. Εκτός από τον πατέρα της, υπάρχουν ο αδελφός της Miles Aldridge, αναγνωρισμένος φωτογράφος μόδας και τέλος, ο σύζυγός της Caleb Followill ο frontman του ροκ συγκροτήματος Kings of Leon. Δίνοντας τη δημιουργική της πινελιά στο έργο, η Aldridge «έδεσε» το Weekend με τις βασικές αξίες της Max Mara - ένα αυθεντικό ιταλικό τρόπο ζωής, ένα ελεύθερο πνεύμα και ένα σύγχρονο όραμα - με μια ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '70 που συναντά το boho και την καλιφορνέζικη κληρονομιά.

5. MAX & Co - People, Places, Colours 

021-lor-4593jpg-1.jpg

Παραμένοντας στο Μιλάνο και την Fashion Week που έλαβε χώρα στην ιταλική πόλη, το αγαπημένο brand MAX&Co παρουσίασε το τελευταίο «κεφάλαιο» της σειράς MAX&Co. &Co.LLABORATION. Για την άνοιξη/καλοκαίρι 2023, η MAX&Co ένωσε τις δυνάμεις της με τον καταξιωμένο Βρετανο-Νιγηριανό σχεδιαστή Duro Olowu. Γνωστός για τη συναρπαστική χρήση των σχεδίων και του χρώματος, οι πληθωρικές και εκφραστικές συλλογές του Olowu επαινούνται για την ανάλαφρη αλλά και σίγουρη κομψότητά τους, κερδίζοντας fans ανάμεσα σε πολλούς από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς εκπροσώπους του κόσμου.

Η συλλογή People, Places, Colour είναι χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, δημιουργημένη για γυναίκες που λατρεύουν να εξερευνούν. Τολμηρές ρίγες, ρομαντικά λουλούδια και εντυπωσιακά γεωμετρικά σχέδια συνδυάζονται μεταξύ τους- το γαλάζιο, το καυτό ροζ και το "πορτοκαλί Ghirri" προκαλούν μια αίσθηση περιπλάνησης.Τα φορέματα και τα πουκάμισα είναι περίτεχνα σχεδιασμένα και ευέλικτα για να συνδυάζονται αβίαστα και ενστικτωδώς και ενθαρρύνουν τη γυναίκα που τα επιλέγει να υποστηρίξει στο έπακρο το προσωπικό της στιλ. 

Κεντρική Φωτογραφία: Schiaparelli | Sportmax