fbpixel

Search icon
Search
PFW: Ο YSL ανέδειξε την Παριαζιάνικη λάμψη με φόντο τον Πύργο του Άιφελ
TRENDS & CATWALKS

PFW: Ο YSL ανέδειξε την Παριαζιάνικη λάμψη με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή


Εχθές ήταν η επίσημη έναρξη της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, κατά τη διάρκεια της οποία τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. Η PFW σήκωσε αυλαία με τον εμβληματικό οίκο Christian Dior και την creative director του Maria Grazia Chiuri που έμεινε πιστή στις αξίες της, παρουσιάζοντας ένα show που διερεύνησε τη σχέση μεταξύ των γυναικών, μόδας και εξουσίας. Το ίδιο βράδυ σειρά είχε ακόμα ένας γαλλικός οίκος.

befunky-collage-51.jpg

Ο Anthony Vaccarello δημιούργησε για ακόμα μια φορά ένα μοναδικό σκηνικό για να παρουσιάσει την νέα του collection για τον YSL. O οίκος είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστός για τον άρτιο συνδυασμό της υψηλής αισθητικής με τον μινιμαλισμό, κάτι το οποίο ο Vaccarello, creative director από το 2016, απογειώνει συνεχώς με κάθε ευκαιρία. Εχθές με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, ο Saint Laurent έδωσε το ραντεβού του στους κήπους Jardins du Trocadéro και Fontaine de Varsovie. Μαύρες ξύλινες καρέκλες τοποθετημένες με απόλυτη ακρίβεια πλαισίωναν το κεντρικό σιντριβάνι, το οποίο φωτιζόταν με απαλό φωτισμό, σκηνικό που ταίριαζε απόλυτα στην φιλοσοφία του οίκου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι πρόκειται για το καλύτερο show του καλλιτεχνικού διευθυντή μέχρι σήμερα.

Βασικό στοιχείο και σ' αυτήν τη συλλογή δεν ήταν άλλο από την ανάδειξη του γυναικείου σώματος με τα διαφανή φορέματα να αγκαλιάζουν υπέροχα τη σιλουέτα των μοντέλων και να επιβεβαιώνουν την άποψη της Martha Graham - Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος από την οποία άντλησε έμπνευση ο Vaccarello ότι «το σώμα μπορεί να πει όσα δεν μπορούν να πουν οι λέξεις». Οι δημιουργίες δεν διέφεραν και πολύ απ' αυτά που μας έχει συνηθίσει το brand. Αλλά αυτό είναι και η επιτυχία. Μια ταυτότητα, η οποία εξελίσσεται συνεχώς, ακολουθεί την εποχή, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να χάνει τον χαρακτήρα της.

befunky-collage-53.jpg

Τα δερμάτινα σακάκια υπήρχαν παντού και ήταν η πεμπτουσία του οίκου. Από την άλλη πλευρά, αυτό που μαγνήτισε τα βλέμματα ήταν μία σειρά από κολλητά φορέματα, σε έντονες και ουδέτερες αποχρώσεις, αμάνικα ή one shoulder με εντυπωσιακές κουκούλες ως το απόλυτο hrad piece. Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και τα παλτό με τους dramatic ώμους, τα οποία εγκαινίασαν ένα νέο είδος σέξι γοητείας. Τα coats ήταν μέχρι το πάτωμα, τα φορέματα ήταν εφαρμοστά και με cut-outs λεπτομέρειες από εξαιρετική ποιότητα, κάτι το οποίο ήταν απόλυτα εμφανές. 

Υπήρχαν πολλές ομοιότητες στα looks κι αυτό μαρτυρούσε την ευελιξία του οίκου. Κομμάτια τα οποία μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ και από το γραφείο μέχρι τις βραδινές εξόδους. Η μαύρη leather καμπαρντίνα στο τέλος του show ξεχώρισε, καθώς ήταν σκοτεινή γεμάτη ίντριγκα και μυσταγωγία. 

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!