fbpixel

Search icon
Search
Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο: Η Paris Hilton έκλεισε το show του Versace
TRENDS & CATWALKS

Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο: Η Paris Hilton έκλεισε το show του Versace

Kαι τα πιο ενδιαφέροντα highlights των επιδείξεων της MFW


H Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο συνεχίζει να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές με high fashion προτάσεις και εκλεκτούς guests. Εχθές το βράδυ, η Donatella Versace το έκανε και πάλι το θαύμα της βάζοντας την Paris Hilton με ένα ροζ αστραφτερό φόρεμα να κλείσει την επίδειξή της και να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς. Από την άλλη, Etro και Salvatore Ferragamo γοήτευσαν για ακόμη μια φορά με την απέριττη και αυθεντικά ιταλική κομψότητά τους. 

Let's take a closer look! 

Versace 

befunky-collage-4.jpg
Versace ss23

Μια playlist από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Prince ακουγόταν από τα ηχεία καθώς το πλήθος συγκεντρώνονταν για το show του Versace στο Μιλάνο, και στη μέση του runway δεκάδες μαύρα κεριά έλαμπαν πίσω από γυάλινους τοίχους. Η Donatella Versace παρουσίασε μια goth για την άνοιξη. Τα τέσσερα πρώτα μοντέλα, που εμφανίστηκαν μαζί, φάνηκε να το επιβεβαιώνουν, καθώς εντυπωσίασαν με μαύρα εφαρμοστά φορέματα με κοψίματα και mary janes με πλατφόρμες με πολλαπλά λουράκια. Σειρά είχαν ακόμη δέκα μαύρα σύνολα, ένα εκπληκτικό μαύρο moto jacket με κρόσσια και sexy μπούστα. Η Donatella έκανε ξεκάθαρο ότι αγαπάει τη γυναίκα-επαναστάτρια, που είναι έξυπνη με αυτοπεποίθηση και λίγο ντίβα -όπως και η ίδια. 

Στη συνέχεια αναδείχθηκε στην πασαρέλα το μονόχρωμο χρώμα: ηλεκτρίκ φούξια και πριγκιπικό μοβ, σατέν φορέματα αλλά και μικροσκοπικά party mini dresses. Τα prints αυτής της σεζόν συνδύαζαν τροπικά λουλούδια, animal print ζέβρας και το logo του οίκου με τα κεφαλαία γράμματα σε επανάληψη. Η συλλογή πρόκειται για μια μίξη δυναμισμού και θηλυκότητας. Για φινάλε, η Versace είχε άλλη μια έκρηξη της pop κουλτούρας από το παρελθόν, που δεν ήταν άλλη από την Paris Hilton με ροζ νυφικό.

Etro

befunky-collage-5.jpg
Etro ss23

Ο Marco De Vincenzo προχώρησε σε μια καθαρή «ρήξη» με το παρελθόν στην πρώτη του συλλογή ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Etro: «Για μένα αυτή η σεζόν είχε να κάνει με την έκφραση των δυνατοτήτων του οίκου, δείχνοντας ότι υπάρχει ένα ευρύτερο φάσμα δημιουργικότητας, το οποίο δεν έχει εξερευνηθεί ακόμη», δήλωσε πριν από την επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε σε έναν τεράστιο βιομηχανικό χώρο, του οποίου το πάτωμα ήταν βαμμένο με ένα πολύχρωμο αφηρημένο print.

Αυτό που επεδίωξε ο De Vincenzo ήταν ένα είδος ριζοσπαστικού ρομαντισμού, τολμηρές εικόνες και μία ιδιαίτερη ασυνέπεια. «Γιόρτασε» τον μοναδικό υφασμάτινο πλούτο της Etro και έπαιξε με νέες υφές ζακάρ και μια ποικιλία νέων design prints - πιο ιδιόρρυθμων κι εκκεντρικών. Διατήρησε τα σχέδια και γραμμές απλές για να γίνονται από όλους εύκολα κατανοητά, καθώς στους νέους σήμερα αρέσει να συνδυάζουν mix-and-matching κομμάτια. Η συλλογή συμπεριλάβανε shoerts, androgynous shirts, mini skirts, denim cargos κι εσώρουχα σε πολυτελή υφάσματα.

Ferragamo 

befunky-collage-6.jpg
Ferragamo ss23

Αέρας αυθεντικής ιταλικής φινέτσας φύσηξε στο show του Ferragamo. Εκπληκτικές μίνιμαλ δημιουργίες που σε πρωταρχικό ρόλο θέτουν την άνεση και το στιλ. Υπέροχα παλτό και καμπαρντίνες σε ουδέτερες και βασικές αποχρώσεις που κολακεύουν τη σιλουέτα αλλά και πιο μοντέρνα jackets που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια γυναικεία γκαρνταρόμπα και styligh all day looks.

Διαφάνειες, αδιάβροχο ύφασμα σε ένα ιδιαίτερο jumpsuit αλλά και ένα κλίμα androgynous αισθητικής που όμως εφαρμόζεται απόλυτα σωστά στη γυναικεία δυναμική. Τουαλέτες που κολακεύουν το κορμί, shiny λεπτομέρειες και μία δόση αρχαιοελληνικές κουλτούρας κυριάρχησε στα τελευταία looks της επίδειξης.