fbpixel

Search icon
Search
Έχετε μικρό μπαλκόνι; Τα smart tips διακόσμησης που πρέπει να ακολουθήσετε
DESIGN

Έχετε μικρό μπαλκόνι; Τα smart tips διακόσμησης που πρέπει να ακολουθήσετε

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά


Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ! Η νέα αυτή εποχή φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα, αλλά και στους προσωπικούς μας χώρους, ενώ τώρα φαίνεται πως είναι στιγμή για να ξεκινήσετε ένα mini makeover στο outdoor σκηνικό της κατοικίας σας, ακόμα κι αν αυτό είναι μικρό και δεν ξέρετε πώς ακριβώς να το διακοσμήσετε. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να αποπνέει ηρεμία, κάνοντάς σας έτσι να χαλαρώνετε τις καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες.

Ακολουθήστε τα παρακάτω smart tips διακόσμησης για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα!

Επιλέξτε ήρεμα, ουδέτερα χρώματα

e2c160a6539c46a8fcdcfd70c2b3b7e3.jpg

Όλα βασίζονται στα σωστά χρώματα και αυτό είναι κάτι που ισχύει τόσο για το interior όσο και για το exterior design. Το καλοκαίρι, στο μεταξύ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ηρεμία και τα θετικά vibes, γι' αυτό κι εσείς δεν έχετε παρά να εντάξετε αποχρώσεις που να εξυμνούν αυτό το αίσθηση, προκειμένου να δημιουργήσετε το απόλυτο σκηνικό στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Πείτε «ναι» στο διαχρονικό λευκό, αλλά και σε πιο γήινους τόνους, όπως είναι το μπεζ και το ανοιχτό καφέ. Ακόμα, χαρίστε ένταση με την προσθήκη pale colors, όπως είναι το baby blue, το κίτρινο και το mint green.


«Ναι» στα πολλά φυτά

fabulous-spring-balcony-decor-ideas-01-1-kindesign.jpg

Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν διαθέτετε ικανοποιητικό χώρο για να τοποθετήσετε τα φυτά σας, μπορείτε να κινηθείτε σε μια διαφορετική, αλλά εξίσου κομψή κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι να κρεμάσετε τα λουλούδια μας σε έναν από τους τοίχους του μπαλκονιού ή ακόμη και στα κάγκελά του. Τοποθετήστε τα φυτά σε minimal γλάστρες και κρεμαστές ζαρντινιέρες και αμέσως το μπαλκόνι σας θα αποκτήσει fresh ατμόσφαιρα, αλλά και το βάθος που επιθυμείτε.


Μινιμαλιστικά vibes

minimal.jpg

Ειδικά για μια μικρή βεράντα, αξίζει να επενδύσετε σε μια λιτή, αλλά premium εικόνα, ώστε να αποφύγετε την υπερβολή στις οπτικές πληροφορίες που θα μεταφέρει ο χώρος είτε σε εσάς, είτε στους καλεσμένους σας. Επικεντρωθείτε στις απλές λύσεις και στα γήινα χρώματα, ενώ καλύτερο είναι να μην επιλέξετε ογκώδη έπιπλα που θα «κλείσουν» τον χώρο, αλλά πιο λεπτεπίλεπτα - είναι προτιμότερα τα μεταλλικά σε σχέση με τα ξύλινα.


Ο σωστός φωτισμός θεωρείται «κλειδί»

a17fd60dcdad96bd3c16336e9d767783.jpg

Κι επειδή τα summer nights προβλέπεται να είναι πολλά ακόμα, θα πρέπει να μεριμνήσετε και για τον φωτισμό του outdoor χώρου σας. Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι τρόποι είναι απλοί και απαιτούν κυρίως τη φαντασία. Επιλέξτε πηγές θερμού φωτισμού, όπως λάμπες για το γκαζόν, φανάρια που μπορείτε να ακουμπήσετε σε επιφάνειες ή ακόμα και στο πάτωμα, σειρές από λαμπάκια και σίγουρα κεριά για ένα απόλυτα ρομαντικό σκηνικό.


Οι cozy πινελιές δεν πρέπει να λείπουν

39a09517a50b8f7fff46bf693d99a503.jpg

Είναι σημαντικό να νιώθετε οικεία και super άνετα, σαν να βρίσκεστε στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Δημιουργήστε γωνίες που να εκπέμπουν την αίσθηση της ζεστασιάς και απολαύστε σε αυτές ατέλειωτες καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης. Πώς θα το καταφέρετε; Διαλέξτε ένα σαλόνι εξωτερικού χώρου και διακοσμήστε το κατάλληλα, ώστε να μετατραπεί στο απόλυτο cozy space. Στη διαδικασία αυτή, τα υφάσματα και το layering από μαξιλάρια θεωρούνται απαραίτητα.