fbpixel

Search icon
Search
Tα πιο ενδιαφέροντα οnline events από την ατζέντα του εξωτερικού για αυτόν τον μήνα
PEOPLE & PARTIES

Tα πιο ενδιαφέροντα οnline events από την ατζέντα του εξωτερικού για αυτόν τον μήνα

Από τα Special Tony Awards Celebration μέχρι τα διαδικτυακά μαθήματα του MoMA


Έχοντας επιστρέψει πια στην καθημερινότητα που είχαμε πριν το γενικό lockdown στη χώρα μας, ανακαλύπτουμε σταδιακά ότι ακόμη και τώρα διαθέτουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο στη ζωή μας, καθώς παρά το πρόσφατο άνοιγμα των επιχειρήσεων και των χώρων εστίασης, πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να θέλουμε να περνάμε αρκετό χρόνο μέσα στο σπίτι, προκειμένου να περιορίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε τις άσκοπες εξωτερικές μετακινήσεις. Ωστόσο, πλέον ο ελεύθερος χρόνος εντός σπιτιού μπορεί να είναι ιδιαίτερα παραγωγικός και δημιουργικός, καθώς το διαδίκτυο μας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε events-εκδηλώσεις και σεμινάρια από όλον τον πλανήτη. 

Για όλους εσάς λοιπόν, που ψάχνετε τρόπους να περνάτε ευχάριστα τον χρόνο σας ακόμη ή απλά λατρεύετε να μαθαίνετε όλα τα τελευταία updates από την ατζέντα του εξωτερικού, δημιουργήσαμε μία λίστα με τα δωρεάν ηλεκτρονικά σεμινάρια και events του πλανήτη, που αξίζει να τα παρακολουθήσετε στο προσεχές διάστημα. 

YouTube Event «Dear Class of 2020» στις 6 Ιουνίου

1-iOWTo.jpg

Το «Dear Class of 2020» είναι μία ηλεκτρονική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το YouTube στην πλατφόρμα του στις 6 Ιουνίου, προς τιμήν όλων των παιδιών που αποφοίτησαν το 2020 εν μέσω μίας πολύ ψυχοφθόρας πανδημίας, αλλά και προς τιμήν όλων των εκπαιδευτικών, που κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί και επίσημα ότι την έναρξη της διαδικτυακής αυτής τελετής θα την πραγματοποιήσουν οι Barack και Michelle Obama με έναν πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό λόγο, ενώ στη συνέχεια θα εμφανιστούν ζωντανά είτε με ομιλίες, είτε με μουσικές εμφανίσεις κάποιες από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της αμερικανικής βιομηχανίας, όπως η Lady Gaga, η Beyoncé Knowles, η Zendaya, η Alicia Keys, οι BTS, κ.α. Στόχος αυτού του event είναι να επιβραβεύσει όλους τους μαθητές που εργάστηκαν πολύ σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Την εκδήλωση θα μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει ζωντανά στο κανάλι «YouTube Originals».

Special Tony Awards Celebration Event στις 7 Ιουνίου

3-5RzsR.jpg

Για πρώτη χρονιά φέτος. από το 1947 που πραγματοποιούνται, αναβλήθηκαν τα μεγαλύτερα θεατρικά βραβεία του πλανήτη, τα οποία δεν είναι άλλα από τα Tony Awards. Επειδή φέτος λοιπόν, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκαν, η οργάνωση Broadwayon Demand μαζί με την υποστήριξη του American Theatre Wingκαι του Broadway League θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο διαδικτυακό event, προκειμένου να τιμήσουν την ιστορία των Tony Awards. Η online αυτή εκδήλωση, που θα σκηνοθετηθεί από τον υποψήφιο για Tony Lonny Price, θα διαρκέσει μία ώρα και έχει ως στόχο να συγκεντρώσει για ένα βράδυ ολόκληρο τον θεατρικό κόσμο, ο οποίος σε μία τόσο δύσκολη περίοδο θέλει να αποδείξει, ότι ενωμένος μπορεί να βγει δυνατότερος και πιο δημιουργικός από την δεινή κατάσταση που βιώνουμε. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την στήριξη του αμερικανικού θεατρικού συστήματος, μέσω των οργανώσεων American Theatre Wing και Broadway League. Το event θα προβληθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου από την επίσημη ιστοσελίδα των Tony Awards.

MoMA, δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα σύγχρονης τέχνης

4-HpOrE.jpg

To MoMA, το σπουδαιότερο και διασημότερο μουσείο σύγχρονης τέχνης του πλανήτη εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα παρέχει δωρεάν μαθήματα σύγχρονης τέχνης για όλους τους λάτρεις του πολιτισμού και των τεχνών. Πιο συγκεκριμένα τα μαθήματα, που προσφέρει τα οποία έχουν τίτλο «What is contemporary art» θα πραγματοποιούνται από διακεκριμένους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, εκτιμητές και επιμελητές έργων τέχνης και έχουν ως βασικό τους στόχο και σκοπό να μιλήσουν διεξοδικά για την δημιουργική διαδικασία, για τα υλικά αλλά και για την καλλιτεχνική έμπνευση. Φυσικά αυτό θα επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ως αφορμή για συζήτηση και έρευνα 70 σημαντικά έργα σύγχρονης τέχνης (1980-2010), προκειμένου όλες αυτές οι πολυσχιδείς έννοιες να γίνουν πιο εύκολα κατανοητές στο κοινό των διαδικτυακών μαθημάτων. Τα μαθήματα είναι στα αγγλικά και χωρίζονται σε πέντε βασικές ενότητες (Media, Transit, Materials, Making και Territories).

Δωρεάν σεμινάρια από το πανεπιστήμιο του Harvard

harvard.jpg

Το πιο περιζήτητο πανεπιστήμιο του κόσμου, το Harvard, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ότι έχει αγγίξει ολόκληρο τον πλανήτη, προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα με υλικό από τους έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές του. Το σημαντικότερο στοιχείο με τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μαθήματα, εκτός από το γεγονός ότι προσφέρονται δωρεάν, είναι ότι καλύπτουν διάφορους ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς τομείς, όπως η υγεία, η ιστορία, η κοινωνιολογία, οι τέχνες, η πληροφορική, οι ανθρώπινες επιστήμες, τα μαθηματικά, κ.α. Έτσι, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει το κατάλληλο μάθημα ανάλογα με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Τα μαθήματα αυτά μπορεί να διαρκέσουν από 4 μέχρι και 12 εβδομάδες (ανάλογα το αντικείμενο μελέτης) και ο κάθε επισκέπτης-μαθητής μπορεί να τα παρακολουθήσει, όποτε επιθυμεί ο ίδιος.