Το Saint-Tropez, με τη μοναδική του γοητεία και το φως της Μεσογείου, φιλοξενεί μερικά από τα πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια ξενοδοχείων. Σε αυτήν την πόλη, με τη παράδοση συναντά τη μοντέρνα γαστρονομία, αναδεικνύονται χώροι που προσφέρουν τόσο κομψή όσο και ζεστή ατμόσφαιρα, τιμώντας την πλούσια κληρονομιά της προβηγκιανής κουζίνας με δημιουργικότητα και elegant χαρακτήρα.
Ακολουθεί η λίστα με τα δέκα κορυφαία εστιατόρια ξενοδοχείων που αξίζει να ανακαλύψουμε στο Saint-Tropez!
La Terrasse - Cheval Blanc Saint-Tropez


Απέναντι από την παραλία Bouillabaisse, το Cheval Blanc Saint-Tropez συνδυάζει κομψότητα και υψηλή γαστρονομία σε ένα ειδυλλιακό μεσογειακό σκηνικό. Στο εσωτερικό του ξενδοχείου, ανοιχτό μόνο για μεσημεριανό, το La Terrasse προσφέρει εκλεπτυσμένες γεύσεις υπό τον βραβευμένο chef με ένα αστέρι Michelin Arnaud Donckele. Ανάμεσα στις δημιουργίες ξεχωρίζει ο «Πίνακας με ντομάτες από τα κτήματα του Grimaud» με ντομάτες κονφί και μαριναρισμένες, συνοδευόμενες από αρωματικό "shot". Η 'Tarte fine', εμπνευσμένη από την pissaladière, είναι τραγανή και αρωματική, ενώ η ουρά αστακού με sabayon φουντουκιού Πιεμόντε χαρίζει έντονη θαλασσινή γεύση. Το γεύμα κλείνει με νουγκά γλασέ με εσπεριδοειδή.
La Vague d’Or - Cheval Blanc Saint-Tropez


Το βράδυ, το εστιατόριο La Vague d’Or στο ίδιο ξενοδοχείο, γίνεται σκηνή τριών αστεριών Michelin, όπου κάθε πιάτο είναι έργο τέχνης. Ο Arnaud Donckele, μαθητής των Michel Guérard και Alain Ducasse, αντλεί έμπνευση από τη ρήση του Jean Giono, «Η κουζίνα αποκαλύπτει το τοπίο, και το τοπίο αποκαλύπτει την κουζίνα». Με στήριξη σε ντόπιους παραγωγούς και ψαράδες, παρουσιάζει πιάτα που τιμούν το terroir, όπως η Tartelette primavera με άνθη, το Saint-Pierre με κολοκυθάκια και χαβιάρι, και οι μεσογειακές αντζούγιες σε ιδιαίτερες συνθέσεις. Ο ζαχαροπλάστης Boris Alliès υπογράφει επιδόρπια που ολοκληρώνουν μια εμπειρία υψηλής αισθητικής και γεύσης.
Hôtel White 1921


Στην καρδιά του Saint-Tropez, το Hôtel White 1921 φιλοξενεί μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία του οίκου Louis Vuitton, σε συνεργασία με τον Arnaud Donckele και τον pastry chef Maxime Frédéric. Στην ανανεωμένη βεράντα, εμπνευσμένη από τη συλλογή LV Resort Femme 2025 και διακοσμημένη με κομψά Objets Nomades, όπως Mini Bell Lamps και δερμάτινα φανάρια σε πλεκτή υφή, η υψηλή αισθητική συναντά τη γεύση. Το απόγευμα, το menu 'Voyage Express' προσφέρει γλυκές απολαύσεις με latte ή σαμπάνια, ενώ το βράδυ το menu 'Grand Voyageur' εντυπωσιάζει με δημιουργίες όπως cappuccino από αρακά του Grimaud και παγωμένη τούρτα από φράουλα. Βραβευμένη πλέον με αστέρι Michelin, η εμπειρία εκφράζει απόλυτα το savoir-faire του Louis Vuitton στη γαστρονομία.
Les Délices du Pan Deï – Airelles Saint-Tropez


Λίγα βήματα από την place des Lices, το Airelles Saint-Tropez του Pan Deï Palais αποκαλύπτει μια μαγευτική θερινή αυλή γύρω από ψηφιδωτή πισίνα σε αποχρώσεις μπλε και πράσινου, που θυμίζουν πολύτιμες πέτρες. Στη σκιά κομψών ομπρελών με κρόσσια και δίπλα στο bar, οι επισκέπτες απολαμβάνουν cocktails με μια εξωτική γαστρονομική πρόταση, εμπνευσμένη από την ινδική πριγκίπισσα σύζυγο του στρατηγού Jean-François Allard, η οποία εγκαταστάθηκε στο Saint-Tropez το 1835. Η κατοικία της, σήμερα πολυτελές ξενοδοχείο με 12 δωμάτια και σουίτες, αποπνέει αβίαστη κομψότητα, με σκαλιστές ξύλινες καρέκλες, πορσελάνες Bernardaud, μαχαιροπίρουνα Christofle και σερβίτσια Mauviel 1830. Το menu του chef Paul Benimelli περιλαμβάνει bao buns και naans για μοίρασμα, γαρίδες Black Tiger με wasabi μαγιονέζα, κοτόπουλο κάρυ, tataki και Kobe, όλα με λεπτότητα και ανατολίτικη έμπνευση.
Il Giardino – Hôtel Byblos


Στην καρδιά του Saint-Tropez, το εμβληματικό Hôtel Byblos προσφέρει την αίγλη ενός palace, με αυλή που θυμίζει προβηγκιανό χωριό. Το νέο εστιατόριο Il Giardino, σχεδιασμένο από τη Marine Ugo και ανοιχτό στο κοινό, φέρνει ιταλική ατμόσφαιρα μέσα από τις δημιουργίες του chef Nicola Canuti. Από το 1967, το Byblos έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως η Brigitte Bardot και αποτέλεσε τον τόπο γάμου του Mick Jagger. Κεραμικά του Roger Capron κοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ η Laura Gonzalez ενσωμάτωσε δικές του δημιουργίες στις ανανεωμένες σουίτες. Στο menu ξεχωρίζουν το crudo ημέρας, η cotoletta τύπου Μιλάνου, το ριζότο με καραβίδες και το Lo Sgroppino – sorbet λεμόνι-λιμοντσέλο με prosecco – που ετοιμάζεται ζωντανά από τον ζαχαροπλάστη. Τα πιάτα σερβίρονται σε κεραμικά Agnès Sandahl και πορσελάνη Ginori 1735, με υλικά από τον ιδιόκτητο, φυσικής καλλιέργειας λαχανόκηπο του chef.
Colette – Hôtel de Sezz


Στο πεντάστερο Hôtel de Sezz, το Colette απλώνεται σε κομψή βεράντα δίπλα στην πισίνα και τους φοίνικες. Βραβευμένο με αστέρι Michelin το 2025, αντλεί έμπνευση από τη συγγραφέα Colette και τη σχέση της με το Saint-Tropez. Ο Philippe Colinet υπογράφει πιάτα βασισμένα σε υλικά της περιοχής, όπως στρείδια Tamaris και αλμυρίκια ακτής. Στις δημιουργίες ξεχωρίζουν η minestrone με νερό πιπεριάς, η «ντομάτα σε 50 αποχρώσεις», η σούπα από ψάρια βράχου και το λεμόνι σε τέσσερις εκδοχές. Η λίστα κρασιών είναι γεμάτη ανακαλύψεις, ενώ προσφέρονται δύο menu γευσιγνωσίας - 4 ή 7 πιάτων - με συνδυασμούς κρασιών ή μη αλκοολούχων ποτών.
Villa Marie – Saint-Tropez


Στους λόφους του Saint-Tropez, μέσα σε πευκοδάσος, η Villa Marie προσφέρει την ηρεμία ενός πεντάστερου καταφυγίου με 45 δωμάτια και σουίτες σε τόνους ώχρας. Η βεράντα του εστιατορίου, με θέα στη Ramatuelle και τη Μεσόγειο, υποδέχεται με κρασί Domaine de Marie, frozen margarita ή παγωμένο τσάι με ροδάκινο, βερίκοκο και λεβάντα. Το menu περιλαμβάνει σαλάτα με καρπούζι και φέτα, tartare μοσχαριού, sole meunière, calamari στη σχάρα, ceviche φαγκρί, ολόκληρο ψάρι με πατάτες τρούφας και γλυκά με φρούτα εποχής. Με φρέσκα υλικά, ελαφριές γεύσεις και προσεγμένο service, η εμπειρία χαρίζει πλήρη χαλάρωση.
Le Belrose, Althoff Villa Belrose Hotel


Ανεβαίνοντας τον boulevard des Crètes, συναντάμε μια κομψή βίλα με επιρροές από την Φλωρεντία, μέλος των Leading Hotels of the World, με 39 ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες που αγναντεύουν τον κόλπο του Saint-Tropez. Περιτριγυρισμένη από καταπράσινους κήπους και πευκοδάσος, φιλοξενεί το εστιατόριο του σεφ Jimmy Coutel, ο οποίος δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική γαστρονομία, τις αγορές και τους παραγωγούς της Προβηγκίας. Σε τραπέζια δίπλα στην πισίνα, το ηλιοβασίλεμα βάφει τον ορίζοντα, ενώ οι γεύσεις συνδυάζουν σπιτικό ψωμί, amuse-bouche με καλαμπόκι και pop corn γλασαρισμένη langoustine, ψάρι ημέρας και βιολογικά λαχανικά από το Grimaud, με φινάλε τη τάρτα με ραβέντι ή parfait εσπεριδοειδών.
La Ponche


Με ιστορία που ξεκινά το 1938 ως bar ψαράδων, το La Ponche διατηρεί την ατμόσφαιρα της παλιάς εποχής, μακριά από τη χλιδή του λιμανιού, έχοντας συνδεθεί με το ειδύλλιο της Brigitte Bardot και του Gunther Sachs. Παρά την αποχώρηση του Thomas Danigo, το menu του συνεχίζει να προσφέρεται έως το τέλος του 2025, προτείνοντας γεύσεις που απολαμβάνονται στην τραπεζαρία, τη βεράντα ή ακόμα και ως πικνίκ μετά από μια βουτιά. Ξεχωρίζουν ο γεμιστός κολοκυθόανθος, τα gnocchetti με θαλασσινά, η σούπα ψαριού, ο άγριος ξιφίας με σέσκουλα και λουκάνικο Καλαβρίας, αλλά και η συλλογή τυριών του Var, ενώ κάθε Παρασκευή σερβίρεται μπουγιαμπέσα για δύο.
The Strand - Hôtel Arev


Στο The Strand Al Fresco, η φρέσκια και ανάλαφρη κουζίνα κυριαρχεί σε ένα κομψό υπαίθριο περιβάλλον, πίσω από σιδερένια πύλη, ανάμεσα σε γήπεδο padel και boutique αρωμάτων. Μια δροσερή δεντροστοιχία με φωτιστικά λουλούδια πλαισιώνει τραπέζια με λευκά τραπεζομάντηλα, ενώ ένα vintage Citroën, μεταμορφωμένο σε bar, προσθέτει ξεχωριστό χαρακτήρα. Οι σεφ Rocco Seminara, Manon Santini και François-Laurent Apchié δημιουργούν πιάτα όπως γεμιστούς κολοκυθόανθους με ρικότα και λεμόνι, μπλε αστακό και τάρτα Tatin με ψητά βερίκοκα, συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική και DJ sets που απογειώνουν την ατμόσφαιρα.
Les Toits - Hôtel de Paris Saint-Tropez


Στον εντυπωσιακό rooftop του Hôtel de Paris, το Les Toits συνδυάζει μεσογειακές γεύσεις με μαγευτική θέα πάνω από τα στέγαστρα του χωριού. Σε κομψό σκηνικό με λευκά τραπεζομάντηλα και φρέσκα λουλούδια, ο chef David Ignoffo προσφέρει πιάτα όπως burrata σε λάδι ματζουράνας και rigatoni με τρούφα, συνοδευόμενα από κρασιά της Προβηγκίας και πρωτότυπα cocktail. Με πολυελαίους και ξύλινες δοκούς να δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα, το εστιατόριο προσφέρει brunch τις Κυριακές, DJ sets Πέμπτες και τζαζ συναυλίες τα Σαββατοκύριακα. Στον κήπο, το Pationata σερβίρει ολόκληρα ψητά ψάρια και την περίφημη bouillabaisse, ολοκληρώνοντας μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει γεύση, αισθητική και θέα.
Main Image Credits: Andreas Stenger