fbpixel

Search icon
Search
Τα new entries της Θεσσαλονίκης που διαμορφώνουν εκ νέου τον γαστρονομικό της χάρτη
MAGAZINE

Τα new entries της Θεσσαλονίκης που διαμορφώνουν εκ νέου τον γαστρονομικό της χάρτη

Ανακαλύψτε τις καινούριες προσθήκες που θα σας συναρπάσουν


Νέα εστιατορικά βήματα και ενδιαφέρουσες προτάσεις για speciality καφέ, premium ποτό και cocktails. Ο γαστρονομικός χάρτης της πόλης αυτή τη σεζόν καλωσορίζει νέους, δυνατούς παίκτες και εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μια πρώτη «γεύση».

Signora Trattoria

tent.jpg

H Signora Trattoria αριβάρει στα τέλη Οκτωβρίου με δυνατό «αέρα» Ιταλίας και ένα μενού-ωδή στην ιταλική γαστρονομική παράδοση, την οποία προσεγγίζει με σύγχρονη ματιά και φαντασία. Εδώ, το γεύμα ξεκινάει με vitello tonnato, συνεχίζεται με ιταλική πίτσα σε διάφορες εκδοχές και ολοκληρώνεται με εξαιρετική bistecca alla fiorentina και beef milanesa. Όλα τα πιάτα τους «δένουν» με το ανάλογο κρασί και δροσερά spritz, ενώ από την κάρτα τους δε λείπουν τα βερμούτ και η αρωματική grappa. Αν είστε λάτρεις των γλυκών γεύσεων, μη φύγετε αν δε δοκιμάσετε το μοναδικό τιραμισού!

Info: Παύλου Μελά 38, τηλ.: 2310 238 233

Good Mood Food

good-mood-food-onoma-hotel.jpg

Πρόκειται για το νέο casual restaurant στο ισόγειο του 5* Όνομα Hotel. Το σκεπτικό πίσω από το ευρηματικό αυτό γαστρο-concept ήταν η δημιουργία ενός χώρου που σερβίρει νόστιμο, street food φαγητό, με ενδιαφέροντα twists, «που κάτι σου θυμίζουν, αλλά και όχι», και μιας ατμόσφαιρας που απλά σε κάνει να νιώθεις καλά. Το αξιοσημείωτο στο Good Mood Food είναι πως οτιδήποτε θα δοκιμάσεις εδώ φέρει το όνομα του δημιουργού του, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η όλη ιδέα πίσω από το brand.

Info: Μοναστηρίου 24, τηλ. 2314 423300

Surfer Maya

surfer-maya-3.jpg

Οι street food προτάσεις του Surfer Maya αποτυπώνουν μια new age κουλτούρα κρεατοφαγικής sandwicherie με δυνατό χαρακτήρα. Εδώ, δοκιμάσαμε νόστιμα tacos με γύρο al pastor, ένα combo πιάτων με βάση το κρέας που προέρχεται από μικρές ελληνικές φάρμες, νόστιμο προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης, ένα εξαιρετικό χειροποίητο παστράμι, αλλά κι αυτά τα ολόφρεσκα γλυκά του pastry chef Γιώργου Αυγέρου. Την επιλογή των κοκτέιλ υπογράφει ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, ενώ στα δυνατά τους χαρτιά είναι και η λίστα κρασιών ήπιας-φυσικής οινοποίησης.

Info: Σκρα 8 με Αγάπης, τηλ. 2310 235033

L' Albero

dsc-3507.jpg

Το L’Albero είναι το όραμα του Σπύρου Τσουμάνη, ο οποίος ήθελε πάντα να δημιουργήσει ένα εστιατόριο που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, προσφέροντας υψηλής γαστρονομίας πιάτα σ’ έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο, μοντέρνο και ταυτόχρονα γραφικό, ο οποίος συνοδεύεται από μια ρομαντική αυλή, που σου θυμίζει κάτι από μια άλλη εποχή. Το concept έχει την υπογραφή του ευρηματικού Δημήτρη Μπολάνη, ενώ το πάντρεμα της μοντέρνας και παραδοσιακής κουζίνας επιμελείται ο εξαιρετικός Γιάννης Κατικιώτης.

Info: Φιλίππου 17, τηλ. 2316 018040

Κεντρική Φωτογραφία: Surfer Maya 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021