fbpixel

Search icon
Search
Τα νέα Safari openings που πρέπει να γνωρίζετε για μια πολυτελή εμπειρία
ESCAPE

Τα νέα Safari openings που πρέπει να γνωρίζετε για μια πολυτελή εμπειρία

Οι επιλογές μας για το πιο luxe Safari trip


Είτε σκέφτεστε για οικογενειακές διακοπές είτε για ρομαντική απόδραση, ένα σαφάρι είναι το είδος του ταξιδιού που γίνεται μία φορά στη ζωή σας και θέλετε να το κάνετε σωστά. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε τη διαδικασία προγραμματισμού, συγκεντρώσαμε τα νέα camps, lodges και εμπειρίες που πρέπει να γνωρίζετε, από τα εγκαίνια στη Μποτσουάνα μέχρι τις βόλτες με αερόστατο στο Σερενγκέτι.

Ανακαλύψτε τις επιλογές μας και δείτε τι σας ταιριάζει!

Couple's trip: Lepogo Lodges, Νότια Αφρική

snapinstaapp-339183508-646255497253818-1240763675015590769-n-1080.jpg

Το Lapalala Wilderness Reserve είναι μια περιοχή under-the-radar της Νότιας Αφρικής, στην εκπληκτική περιοχή Waterberg. Το Lepogo Lodges μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο καταφύγιο των 50.000 εκταρίων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία στη φύση και να εντοπίσουν τα Big Five. Είναι επίσης ένα από τα λίγα πολυτελή, μη κερδοσκοπικά καταλύματα, που σημαίνει ότι όλα τα έσοδα επιστρέφουν στο καταφύγιο για την προστασία της άγριας ζωής και της τοπικής κοινότητας. Εκεί περιμένουν να σας φιλοξενήσουν 5 βίλες με υπαίθρια "ουράνια κρεβάτια" στο μπαλκόνι του γυάλινου δαπέδου, το οποίο έχει θέα στον ποταμό Palala - ιδανικό για να παρατηρείτε τα αστέρια τη νύχτα. Οι βίλες διαθέτουν επίσης βυθισμένες μπανιέρες, ενδοδαπέδια θέρμανση και θερμαινόμενες πισίνες. Ιδανικό για μήνα του μέλιτος ή ρομαντικά ταξίδια, τα ζευγάρια μπορούν να κλείσουν βόλτες με ζώα και θαλάσσια σαφάρι ή να χαλαρώσουν με γιόγκα και θεραπείες σπα στο κατάλυμα.

Το Pop-Up Camp: Mokete, Μποτσουάνα

snapinstaapp-369305047-1329945344564583-2440821165855317642-n-1080.jpg

Το Wilderness Mokete ανοίγει αργότερα αυτό το μήνα. Το pop-up camp θα διαθέτει εννέα σουίτες που θα είναι ανοιχτές μόνο για δύο χρόνια - το μοναδικό καταφύγιο σε μια ακτίνα 50.000 εκταρίων για μια άγρια και αποκλειστική εμπειρία θέασης θηραμάτων. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εθνικά πάρκα στην περιοχή Mababe, το Δέλτα Okavango και το φημισμένο καταφύγιο Moremi Game Reserve, σε ένα μοναδικό οικοσύστημα με ξηρά λιβάδια, δάση και το έλος Mababe. Κάθε σουίτα διαθέτει οροφές από καμβά που απομακρύνονται για να παρατηρείτε τα αστέρια και τα πουλιά, καθώς και διακριτικά στοιχεία σχεδιασμού που εναρμονίζονται με το περιβάλλον. Οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν κοντά στα ζώα, να ακούσουν ύαινες τη νύχτα και να παρακολουθήσουν την άγρια ζωή στις ποτίστρες. Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε σε ημερήσιες ή βραδινές βόλτες με θηράματα, καθοδηγούμενα περιπατητικά σαφάρι και περιπάτους στη φύση. Μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφθείτε μια πραγματικά απομακρυσμένη τοποθεσία.

The Hotel: Ngorongoro, Τανζανία

424869070.jpg

Η περιοχή προστασίας του Ngorongoro στη βόρεια Τανζανία φιλοξενεί 25.000 είδη ζώων, μεταξύ των οποίων τον απειλούμενο με εξαφάνιση μαύρο ρινόκερο και τον πυκνότερο γνωστό πληθυσμό λιονταριών. Το Ngorongoro Lodge άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο μήνα και βρίσκεται ήδη στην κορυφή της λίστας μας για ένα αξέχαστο ταξίδι σαφάρι. Τοποθετημένο στη μεγαλύτερη ηφαιστειακή καλντέρα του κόσμου, το ξενοδοχείο διαθέτει 56 δωμάτια, όλα με εκπληκτική θέα στον κρατήρα και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους εμπνευσμένους από την κουλτούρα των Μασάι με παραδοσιακά μοτίβα και έργα τέχνης από τα γειτονικά χωριά. Διαθέτει επίσης εντυπωσιακά διαπιστευτήρια βιωσιμότητας, με ένα σύγχρονο σύστημα υπέρυθρης ακτινοβολίας που σημαίνει ότι το ξενοδοχείο είναι κατά 90% αυτάρκες, και προϊόντα που προέρχονται από γειτονικά χωριά. Οι επισκέπτες μπορούν να κλείσουν μια ολοήμερη εκδρομή για να παρατηρήσουν την άγρια ζωή της Τανζανίας, να επισκεφθούν τα τοπικά σπίτια των Μασάι με έναν ξεναγό και να κλείσουν βόλτες με αερόστατο πάνω από την περιοχή Ndutu.

Το Design-Led Spot: Dukes, Μποτσουάνα

snapinstaapp-369764614-819706699731942-319178809308632288-n-1080.jpg

Αν σας αρέσει η ιδέα της διαμονής σε ένα πολυτελές camp με cool εσωτερικούς χώρους που μοιάζουν με boutique hotel, βάλτε το νεοφερμένο Dukes στη Μποτσουάνα στην κορυφή της λίστας σας. Αυτή η κατασκήνωση σαφάρι Οκαβάνγκο βρίσκεται στην άγρια φύση του βόρειου Δέλτα του Οκαβάνγκο, ενός ποταμού στην ενδοχώρα που φιλοξενεί λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, τσιτάχ, ελέφαντες και σπάνιες αντιλόπες sitatunga. Οι en-suite σκηνές βρίσκονται σε υπερυψωμένα ξύλινα καταστρώματα και είναι εξοπλισμένες με περσικά χαλιά, βελούδινα υφάσματα και χειροποίητα σκαλιστά κρεβάτια με ουρανό. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα γεύματά τους κάτω από γιγαντιαία δέντρα έβενο ή στην κοινή σκηνή τραπεζαρίας πριν ξεκινήσουν για κυνήγι θηραμάτων. Μπορείτε ακόμη και να πάτε για ψάρεμα και να περάσετε μια νύχτα σε ένα απομακρυσμένο, φωτισμένο με φαναράκια νησί κάτω από τα αστέρια με δίχτυ για μοζούς και υπνόσακο.

Η ανεπανάληπτη εμπειρία: Serengeti Balloon Safaris x Aardvark Safaris 

snapinstaapp-347413153-1879469315908893-4539764940383566821-n-1080.jpg

Η Serengeti Balloon Safaris είναι η παλαιότερη και πιο σεβαστή εταιρεία σαφάρι με αερόστατα στην Τανζανία, έχοντας πετάξει πάνω από 250.000 επισκέπτες σε διάστημα 30 ετών. Η εταιρεία συνεργάστηκε με την κορυφαία εταιρεία σαφάρι Aardvark για ένα μοναδικό ταξίδι στο Σερενγκέτι. Το εξαήμερο σαφάρι θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου 2023, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων διανυκτερεύσεων με fly-camping κάτω από τον νυχτερινό ουρανό σε σκηνές cocoon. Κάθε πρωί, οι επισκέπτες θα πετούν με αερόστατο σε ένα ολοκαίνουργιο σημείο της άγριας φύσης για να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν την περιοχή τόσο με πεζοπορία όσο και με παραδοσιακά σαφάρι άγριας ζωής, συνοδευόμενοι από οδηγούς σε κάθε βήμα της διαδρομής. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με την ομάδα αποπαρασιτισμού από τη Ζωολογική Εταιρεία της Φρανκφούρτης, να εξερευνήσετε την περιοχή των τσίτα στο Gol Kopjes και να δείτε τις ανατολικές ακτές της λίμνης Βικτώριας από τον ουρανό.

Photos: Instagram