fbpixel

Search icon
Search
Tα most talked-about films που αναμένουμε μέχρι το τέλος του 2022
ARTS & CULTURE

Tα most talked-about films που αναμένουμε μέχρι το τέλος του 2022

Προσθέστε τα στη watchlist σας


Όσο το 2022 συνεχίζει την πορεία του, τόσο εμείς αναζητούμε αφορμές να το εμπλουτίσουμε πολιτιστικά. Μια από αυτές; Τα υπέροχα νέα films που αναμένουμε να παρακολουθήσουμε μέχρι το τέλος του. Μεγάλες παραγωγές, καταξιωμένοι ηθοποιοί και φυσικά σενάρια που ακονίζουν το μυαλό μας συμπεριλαμβάνονται ήδη στη watchlist μας με τις πιο συναρπαστικές ταινίες που αναμένουμε τους επόμενους μήνες. Εάν δεν γνωρίζετε ποιες είναι αυτές, τότε ρίξτε μια ματιά παρακάτω και ανακαλύψτε ποια πρόκειται να γίνει η νέα αγαπημένη σας. 

The films of 2022

Simone, το ταξίδι του αιώνα (23 Φεβρουαρίου)  

simone.jpg

Μετά την Edith Piaf και την Grace Kelly, ο Olivier Dahan ενδιαφέρεται για ένα άλλο μεγάλο icon: τη Simone Veil. Αυτή η επανειλημμένα αναβληθείσα βιογραφική ταινία που υπόσχεται να σκιαγραφήσει την επική προσωπικότητάς της και «αγκαλιάζει» τη ζωή αυτής της μεγάλης Γαλλίδας κυρίας, από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι τις τάξεις της Εθνοσυνέλευσης όπου άλλαξε για πάντα την αντιμετώπιση των γυναικών, αποποινικοποιώντας την οικειοθελή διακοπή της εγκυμοσύνης. Για να αποτυπώσει το φεμινιστικό ίνδαλμα, ο σκηνοθέτις επέλεξε την ηθοποιό Elsa Zylberstein, η οποία, όπως ήδη καταλαβαίνουμε ανακαλύπτοντας τα πρώτα πλάνα της ταινίας, βρίσκεται σ' έναν από τους πιο όμορφους ρόλους της.

Batman (2 Μαρτίου)

2-UIGzO.jpg

Τι είδους Batman θα είναι ο Robert Pattinson; Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να υποδυθεί σκοτεινούς και βασανισμένους χαρακτήρες με μεγάλη επιτυχία, αποκάλυψε ότι τον ενδιέφερε η δυαδικότητα του συγκεκριμένου ήρωα, ο οποίος ποτέ δεν ξέρει πραγματικά αν είναι πραγματικά του ταιριάζει. Μαζί με τον Colin Farrell στον ρόλο του πιγκουίνου και τη Zoe Kravitz στον ρόλο της Catwoman, ο Άγγλος ηθοποιός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο νέος αγαπημένος του κοινού!

Καίγεται η Παναγία των Παρισίων (16 Μαρτίου)

3-nVLFQ.jpg

800 χρόνια ύπαρξης, 200 χρόνια κατασκευής, 13 εκατομμύρια επισκέπτες και μόνο 2 ώρες για να τυλιχθούν όλα στις φλόγες... Συγκλονιστικές εικόνες, όπως ο κιτρινωπός καπνός που έπεσε πάνω από το Παρίσι το βράδυ της 15ης Απριλίου του 2019 όταν η Παναγία των Παρισίων καταστράφηκε από την ανεξέλεγκτη φωτιά που είχε ξεσπάσει. Ένα φοβερό θέαμα που οι Παριζιάνοι, αβοήθητοι, παρακολουθούσαν όλη τη νύχτα, προσευχόμενοι να διασωθεί ο καθεδρικός ναός, όπως έκανε πάντα για περισσότερα από 800 χρόνια. Το κωδωνοστάσιο της Viollet-le-Duc έχει καταστραφεί, η οροφή που αποτελούσε το περίφημο Forêt δεν υπάρχει πια... Η Notre-Dame έχει χάσει τη λάμψη της. Μια μέρα χαραγμένη στην ιστορία, που ο σκηνοθέτης Jean-Jacques Annaud έχει ανακατασκευάσει, λεπτό προς λεπτό, για να μας προσφέρει μια εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία που είναι συντριπτικά ρεαλιστική.

Top Gun: Maverick (25 Μαΐου) 

3-SVBAd.jpg

Τι θα μπορούσε να σταματήσει τον Tom Cruise; 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία της 1ης θρυλικής ταινίας, ο ηθοποιός επιστρέφει στον cult ρόλο του ως πιλότος μαχητικού αεροσκάφους σε ένα νέο κεφάλαιο του Top Gun. Ως «ελεύθερο πνεύμα» του Αμερικανικού Ναυτικού αρνείται να ανέβει σε βαθμό, επειδή απλώς αρνείται να μην πετάξει ποτέ ξανά. Στο μεταξύ, εκπαιδεύει τους νεαρούς πιλότους της σχολής Top Gun για μια ιδιαίτερη αποστολή, συμπεριλαμβανομένου του γιου του αείμνηστου φίλου του, πλοηγού Nick Goose Bradshaw.

Elvis (22 Ιουνίου)

fo54d-1574876500-89-lists-000-800x445.jpg

Μια αμφιλεγόμενη φιγούρα, μια βελούδινη φωνή, παγκόσμιες επιτυχίες... Ο μύθος του Elvis Presley άξιζε μια βιογραφική ταινία. Και είναι ο Baz Luhrmann, στον οποίο οφείλουμε το "Moulin Rouge" και το "Gatsby le Magnifique", που έχει την ευθύνη να μας την παρουσιάσει. Στο ρόλο του βασιλιά του rock&roll, ο Austin Butler που έχει εμφανιστεί στις ταινίες "The Dead Don't Die" και "Once Upon A Time in Hollywood". Θα συναντήσουμε επίσης τον Tom Hanks στο ρόλο του Parker, του τυραννικού μάνατζερ του, καθώς και της Olivia DeJonge που υποδύεται την Priscilla Presley.

Avatar 2 (14 Δεκεμβρίου)

6-A76wS.jpg

Η εκπληκτική ταινία του James Cameron αποκτά και αυτή ένα πολυαναμενόμενο siquel, μετά από περισσότερα από 10 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου μέρους. Οι Jake Sully και Neytiri έχουν γίνει γονείς, ενώ απειλούνται από μια επικίνδυνη οργάνωση που κατευθύνεται στην Pandora, αναγκάζοντάς τους να εξοριστούν. Με επίκεντρο τις οικογενειακές αξίες, αυτή η σούπερ παραγωγή υπόσχεται ένα υπέροχο σύγχρονο κινηματογραφικό show.