fbpixel

Search icon
Search
Τα most-needed προϊόντα ομορφιάς στα οποία πρέπει να επενδύσετε
MAGAZINE

Τα most-needed προϊόντα ομορφιάς στα οποία πρέπει να επενδύσετε

Επενδύστε στην υγιή ομορφιά!


Θα έχετε σίγουρα ακούσει για το περίφημο “healthy glow”, το trend που ήρθε από την Κορέα. Για να μη χάσετε τη φυσική σας λάμψη λόγω κακού καθαρισμού, ελλιπούς ενυδάτωσης, συσσώρευσης νεκρών κυττάρων και οξειδωτικού στρες του δέρματός σας, επενδύστε έξυπνα στην καθημερινή περιποίησή του. H σωστή φροντίδα του θα αποκαλύψει την επιδερμίδα που πάντα επιθυμούσατε: λεία, χωρίς εμφανείς πόρους, ήρεμη, λαμπερή και νεανική.

Καθαρισμός

taylor-hernandez-dlkr-x3t-7s-unsplash.jpg

Όλα όσα δε σας είπαν για το clean skin

Λέξεις όπως «clean» και «φυσικό» αναφέρονται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα ομορφιάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι «καθαρά». Έρευνα από τη National Eczema Association δείχνει ότι οι χημικές ουσίες αρωμάτων προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο 8% έως 15% των ατόμων με δερματίτιδα εξ επαφής. Για «καθαρή ομορφιά» επιλέξτε πιστοποιημένα βιολογικά και φυσικά συστατικά που διατηρούν το μέγιστο επίπεδο αντιοξειδωτικών, πολυφαινολών και μικροθρεπτικών συστατικών.

Πώς να καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας

Σκόνη, ρύποι, βακτήρια, μικροσωματίδια, νεκρά κύτταρα, υπολείμματα μακιγιάζ, κάνουν το δέρμα να ασφυκτιά. Το σωστό καθαριστικό, προστατεύει και ενισχύει τις φυσικές άμυνες του δέρματος, το βοηθά να λειτουργήσει φυσιολογικά, να αναζωογονηθεί, να αναπνεύσει αλλά και να αξιοποιήσει τα ενεργά συστατικά των υπόλοιπων προϊόντων.

Πώς να καθαρίσετε σωστά το δέρμα σας:

  • Πλύνετε πρώτα τα χέρια σας: Τα βακτήρια μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο πρόσωπό σας καθώς το τρίβετε.
  • Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, που απομακρύνει τους ρύπους χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.
  • Αφήστε λίγο χρόνο στο προϊόν καθαρισμού να κάνει τη δουλειά του σωστά. Χρησιμοποιήστε το κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ για 60'' και θα δείτε διαφορά!
  • Καθαρίστε μέχρι τις ρίζες των μαλλιών, τους κροτάφους αλλά και χαμηλά στον λαιμό και το ντεκολτέ.
  • Σκουπιστείτε με καθαρή πετσέτα. Σκεφτείτε το: Μόλις πλύνατε το πρόσωπό σας και τώρα τρίβετε τα βακτήρια της χρησιμοποιημένης πετσέτας πάνω του; Στεγνώστε με μία φρέσκια και καθαρή, ταμποναριστά πάντα.

Μην πληγώνετε το υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματός σας!

Το καθαριστικό σας πρέπει να περιέχει:

Α) Ήπιους απορρυπαντικούς και αφριστικούς παράγοντες, όπως το λαουρυλοθειικό νάτριο (sodium lauryl sulfate ή SLS) και αιθέρα (sodium laureth sulfate) που απομακρύνουν έλαια, σμήγμα, ρύπους κ.λ.π. Εάν η συγκέντρωσή τους είναι πάνω από 2% ενδέχεται να αφυδατώσουν και να ερεθίσουν την επιδερμίδα.

Β) Μαλακτικούς παράγοντες, όπως γλυκερίνη, ceramides, πανθενόλη, προβιταμίνη Β5, αλλαντοΐνη, που δημιουργούν ένα λεπτό φιλμ αποτρέποντας την απώλεια της υγρασίας.

Γ) Φυτικά έλαια, τα οποία απομακρύνουν σμήγμα και μακιγιάζ, όπως ελαιόλαδο, jojoba oil, λάδι καρύδας και tea tree oil.

Δ) Υγροσκοπικούς παράγοντες, όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη, που διασφαλίζουν πως ο καθαρισμός δε στερεί το νερό από την επιδερμίδα.

The products

skinceuticals-cleanser-glycolic-renewal-cleanser.jpg

Το Glycolic Renewal Cleanser είναι ένα υψηλής συγκέντρωσης, αφρώδες gel για καθαρό και λαμπερό δέρμα, SkinCeuticals

111412-defence-mousse-detergente-150ml.jpg

Απαλός αφρός για καθαρισμό της επιδερμίδας καθώς και αφαίρεσης ρύπων και μακιγιάζ Defence Mousse detergent, Bionike

grown-cleanser-gra0013-gentle-gel-facial-cleanser-geranium-leaf-bergamot-rosebud-200ml.jpg

Το Gentle Gel Facial Cleanser είναι ένα ήπιο προϊόν, που αφαιρεί απαλά τους ρύπους από το δέρμα σας, Grown Alchemist

la-prairie-cleanser-la-prairie-supreme-balm-cleanser.jpg

Το Supreme Balm Cleanser είναι μια ανεπανάληπτη τελετουργία βαθύ καθαρισμού, La Prairie

darphin-cleanser-aromatic-cleansing-balm-with-rosewood.jpg


Αρωματικό καθαριστικό balm για ντεμακιγιάζ με rosewood, Darphin


Ενυδάτωση

morgan-alley-deq9ni4egy8-unsplash-1.jpg

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι!

Η ενυδάτωση συμβάλλει στη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, απαλύνει την ξηρότητα και τη θαμπάδα της επιδερμίδας, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση. Το ενυδατωμένο δέρμα δείχνει νεότερο, πιο σφριγηλό και επειδή ανανεώνεται συνεχώς, η ενυδάτωση στις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο, τα αυτιά, ο λαιμός και το στήθος είναι απαραίτητη.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενυδάτωσης και υγρασίας;

Η ενυδάτωση ισούται με νερό και η υγρασία ισούται με λάδι. Εάν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, έχει έλλειψη νερού, προκαλεί αίσθημα τραβήγματος καθώς και περισσότερες ευαισθησίες ενώ μπορεί να εμφανίσει και ακμή. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, έχει έλλειψη ελαίων ή λιπιδίων. Χωρίς αυτά το νερό δεν «κλειδώνεται» και η εξωτερική στιβάδα του δέρματος είναι σε κίνδυνο ενώ αυτό δείχνει ξηρό. Αναζητήστε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή προϊόντα που το συνδυάζουν με άλλα συστατικά.

Προσοχή στα συστατικά!

Οι σιλικόνες έχουν πολλές και διαφορετικές μορφές (συνήθως έχουν κατάληξη–cone ή -siloxane) και αν και σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας έχουν κατηγορηθεί για ακμή ή ότι είναι καρκινογόνες, χωρίς να υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές αποδείξεις γι’ αυτό. Το πρόβλημα με τις σιλικόνες είναι ότι δε βιοδιασπώνται και έτσι τα φυσικά καλλυντικά τις έχουν αντικαταστήσει με φιλικότερα προς το περιβάλλον συστατικά. Η προπυλενογλυκόλη (Propylene Glycol) ενυδατώνει την ξηρή επιδερμίδα και σταθεροποιεί τη σύνθεση της κρέμας, αλλά ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό ή και αλλεργικές αντιδράσεις.Τα ορυκτά έλαια (Mineral Oils) φράζουν τους πόρους και δημιουργούν μαύρα στίγματα, ενώ προκαλούν πρόωρη γήρανση. Αν και αρκετές από τις κατηγορίες αυτές δεν ευσταθούν, πολλές εταιρίες καλλυντικών δεν τα χρησιμοποιούν.

Ανακαλύψτε τη βιομιμητική τεχνολογία

Τα προϊόντα που περιέχουν αυτήν την προηγμένη τεχνολογία μιμούνται τις φυσικές διεργασίες της επιδερμίδας, βοηθώντας το δέρμα να προσαρμόζεται στις περιβαλλοντικές συνθήκες και καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τύπου επιδερμίδας. Η βιομιμητική τεχνολογία αξιοποιεί ενεργά βιο-συμβατά συστατικά, τα οποία διεισδύουν στα κύτταρα μέσω της κυτταρικής μεμβράνης. Αυτά μιμούνται τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού για να αναπαράγουν τα υγιή στοιχεία ενός ισορροπημένου δέρματος.

Η νέα τάση: slugging

Εάν έχετε ξηρό, πολύ ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, υποφέρετε από έκζεμα και ψωρίαση, το slugging στο οποίο ορκίζονται εκατομμύρια Tik Tokers, η επάλειψη του δέρματος δηλαδή με βαζελίνη το βράδυ, είναι ιδανικό για εσάς. Δεν είναι φαγεσωρογόνο και δε φράζει τους πόρους αλλά εάν το δέρμα σας είναι μεικτό ή λιπαρό με τάση ακμής, ενδέχεται να εγκλωβίσει τα φαγεσωρογόνα και λιπόφιλα συστατικά των προϊόντων και να επιδεινώσουν την ακμή. Αν το δέρμα σας είναι κανονικό, εφαρμόστε το όταν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση. Να θυμάστε όμως ότι η βαζελίνη δεν είναι eco-friendly, προέρχεται από το πετρέλαιο, είναι μη βιοδιασπώμενο συστατικό και μη φιλικό για το περιβάλλον.

The products

anne-moisture-extreme-comfort-cream.jpg

Βαθιά προστατευτική κρέμα προσώπου, για την πολύ ξηρή επιδερμίδα η Extreme Comfort Cream, Anne Semonin Paris

titlo-removebg-preview.png

To Τhe Micro-Peel επαναπροσδιορίζει το peeling προσώπου, βελτιώνει την υφή, αναπληρώνει και αναδομεί την επιδερμίδα, La Mer

nuxe-moisture-nuxe-creme-fraiche-de-beaute-48ori-enidatiki-krema-prosopoy-ghia-kanonikes-epidermides-50ml.jpg

H Crème Fraiche de Beaute προσφέρει 48ωρη ενυδάτωση και προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση, Nuxe 

la-prairei-moisture-white-caviar-creme-extraordinaire.jpg

White Caviar Crème Extraordinaire συμβάλλει στη σημαντική μείωση της έντασης των σημαδιών γήρανσης, La Prairie

vichy-moisture-vichy-mineral-89-serum.jpg

Το Mineral 89 με υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα, κάνοντάς την πιο δυνατή απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις, Vichy


Απολέπιση

fleur-kaan-pg6em2m7ar4-unsplash.jpg

Μήπως τραυματίζετε την επιδερμίδα σας εν αγνοία σας;

Ακριβώς όπως το πρόσωπό σας, το δέρμα στο σώμα σας επίσης αναγεννάται συνεχώς και γι’ αυτό χρειάζεται απολέπιση. Εάν δεν το κάνετε αυτό, θα είναι θαμπό και ξηρό, και οι διαδικασίες ανανέωσης θα καθυστερούν. Ωστόσο, η απολέπιση, το peeling, το scrub, το gommage, το polishing, το exfoliation, ή όπως αλλιώς κι αν το πείτε, απαιτεί «ευγενικές» κινήσεις. Δεν είναι γυαλόχαρτο που θα λειάνει την επιδερμίδα σας!

Γι’ αυτό:

• Μην τρίβετε πολύ δυνατά το δέρμα σας. Η τριβή είναι πολύ σκληρή και μπορεί να σπάσουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προκληθεί φλεγμονή. Μην υπερβάλλετε λοιπόν, κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις με ήπια πίεση.

• Κάντε συχνά απολέπιση. Όταν δεν απολεπίζετε συχνά την επιδερμίδα σας, τα νεκρά κύτταρα, οι ρύποι και τα μικροσωματίδια, συσσωρεύονται στην επιφάνειά της, προκαλώντας διάφορα προβλήματα. Επίσης, μην κάνετε το λάθος να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή ή να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη δύναμη, επειδή δε νιώθετε ότι γίνεται σωστά, γιατί τραυματίζετε τον προστατευτικό φραγμό της κεράτινης στιβάδας και την αφυδατώνετε.

• Χρησιμοποιήστε το σωστό απολεπιστικό. Ακατάλληλο προϊόν σημαίνει ότι η απολέπιση δεν είναι επαρκής και δεν προσφέρει τίποτα ή είναι πολύ σκληρό και προκαλεί ερεθισμό. Επιλέξτε προϊόντα με συστατικά που έχουν ήπια δράση, όπως είναι τα ένζυμα και τα οξέα (AHA & BHA), ώστε η κυτταρική ανανέωση να γίνεται με τον σωστό ρυθμό και το δέρμα να διατηρεί τη φυσική του φωτεινότητα και λάμψη.

• Οι κόκκοι έχουν σημασία. Δυστυχώς τα scrubs με μεγάλο μέγεθος κόκκων βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον, αφού τα μικροσφαιρίδια είναι συνθετικής προέλευσης και μετατρέπονται σε περιβαλλοντικές τοξίνες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε «σπόγγο Konjac» που προσφέρει ήπια απολέπιση και ενδείκνυται για πρόσωπο και σώμα.

• Κάντε απολέπιση παντού. Όπου υπάρχει επιδερμίδα, υπάρχει και αποβολή των κυττάρων της. Ως εκ τούτου, πρέπει να απολεπίζετε όλο το σώμα σας, από τον λαιμό και το μέτωπό σας, μέχρι την πλάτη, τα χέρια και τα πόδια σας.

The products

apivita-exfoliate-scrub-prosopoy-berikoko-ghia-hpia-apolepisi.jpg

Scrub προσώπου βερίκοκο για ήπια απολέπιση: απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, λειαίνει τις ατέλειες και αναζωογονεί την όψη της επιδερμίδας, Apivita 

la-roche-exfoliate-effaclar-micro-peeling-purifying-gel.jpg

Το Effaclar Micro-peeling Purifying Gel προσφέρει εντατική εξυγίανση στο λιπαρό δέρμα, αποφράσσοντας τους πόρους και απομακρύνοντας την περίσσεια σμήγματος, La Roche Posay 

lancaster-exfoliate-3616301791218-lnc-skin-ess-exf-22-gel-75ml-pi-1.jpg

Το Clarifying Exfoliating Gel απομακρύνει με ήπιο τρόπο ακόμη και τους πιο μικρούς ρύπους και τα νεκρά κύτταρα που ευθύνονται για τη θαμπή όψη της επιδερμίδας, Lancaster

grown-exfoliate-polishing-facial-exfoliant-pink-grapefruit-glucomannan-extract.jpg

Η Polishing Facial Exfoliant Pink Grapefruit and Glucomannan Extract αποτελεί μια σύνθεση απολέπισης για βαθύ καθαρισμό, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμό στο δέρμα, Grown Alchemist

BEAUTY EDITOR – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022