fbpixel

Search icon
Search
Τα makeup tips που θα σας κάνουν να αποχαιρετίσετε τις bad skin days
FACE & BODY

Τα makeup tips που θα σας κάνουν να αποχαιρετίσετε τις bad skin days

Αυτές είναι οι συμβουλές που αξίζουν την προσοχή σας


Υπάρχουν μέρες όπου το bad skin είναι μια πραγματικότητα, αλλά εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι το να αντιμετωπίζετε εξάρσεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Επομένως, μην αγχώνεστε όταν βλέπετε μια δυσάρεστη κόκκινη κηλίδα στο πρόσωπό σας. Και ποιος είναι ο λόγος; Πολύ απλά μπορείτε να δώσετε μια άμεση λύση με τα κατάλληλα makeup tricks. Γι' αυτό τον λόγο συγκεντρώσαμε, για εσάς, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πετύχετε την ρουτίνα μακιγιάζ που θα απομακρύνει αποτελεσματικά τα πάντα. Από τα πιο μικρά σπυράκια μέχρι τις μεγαλύτερες κοκκινίλες όλα μπορούν να είναι under control. Ας δούμε πως...

hair-face-dermatologist.jpg

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα

Εφαρμόστε ένα zit-zapper στο σπυράκι πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Αφήστε το προϊόν να απορροφηθεί σωστά πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Φυσικά, η καλύτερη λύση είναι να κάνετε αυτό το βήμα από το προηγούμενε βράδυ και να το αφήσετε ώστε να απορροφήσει όλα τα συστατικά του zit-zapper. Ακόμη, αναζητήστε ιδανικά μια κρέμα για σπυράκια που θα λειτουργήσει υπέροχα για τον τύπο του δέρματος σας. Άλλες θεραπείες DIY, όπως ο πάγος, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο της φλεγμονής.

Προστατέψτε το δέρμα σας

Προστατέψτε το δέρμα σας με ένα αντηλιακό που διατίθεται σε ελαφριά φόρμουλα gel. Αυτός ο τύπος προϊόντος είναι ιδανικός, αφού δεν κολλάει στο πρόσωπο. 

Αποτρέψτε τη λάμψη

Ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με ένα primer που θα κάνει πραγματικό blur στους πόρους που βρίσκονται στη ζώνη Τ. Ξεκινήστε με μια μικροσκοπική κουκκίδα που είναι αρκετή για να καλύψει τις πιο λιπαρές περιοχές του προσώπου σας. Το να απλώσετε μια μεγάλη ποσότητα δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οπότε αποφύγετέ το. 

skincare-face.jpg

Αναζητήστε το κατάλληλο foundation

Χρειάζεστε μια βάση που δεν θα φράξει τους πόρους σας, ώστε να έχετε λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξετε δερματικά προβλήματα. Επίσης, είναι καλύτερο να στραφείτε σε ένα προϊόν μακιγιάζ με χρώμα ίδιο με την επιδερμίδα σας, για να μην χρειαστείτε πολλά για να επιτύχετε άψογη κάλυψη. Χρησιμοποιήστε ένα νωπό σφουγγάρι μακιγιάζ για λείο αποτέλεσμα. 

Χρησιμοποιείστε το concealer με στρατηγική 

Αντί να τοποθετήσετε περισσότερο foundation, σε διάφορες περιοχές, εφαρμόστε μια ποσότητα concealer. Ανακατέψτε το και αυτό με ένα υγρό σφουγγάρι μακιγιάζ και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από όσο περιμένετε.

Μη σκέφτεστε την πούδρα

Περάστε ημιδιαφανή πούδρα σε όλο το πρόσωπό σας για να «κλειδώσετε» όλα όσα έχετε δημιουργήσει. Ένα trick είναι και εδώ να πιέσετε το προϊόν με ένα υγρό σφουγγάρι για άψογο φινίρισμα. Μην σκέφτεστε το πόση ποσότητα θα τοποθετήσετε, εδώ, δεν μπορείτε να πέσετε πολύ έξω.

face-woman-makeup.jpg

Ρυθμίστε τα σωστά

Για να επεκτείνετε περαιτέρω τη διάρκεια χρήση του μακιγιάζ σας και να αποφύγετε το cakey αποτέλεσμα μπορείτε να ψεκάσετε ένα setting spray ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας σας. Αυτό το βήμα θα διασφαλίσει επίσης ότι όλα τα προηγούμενα προϊόντα θα κρατηθούν ενωμένα μεταξύ τους και ότι θα δημιουργήσουν ένα φυσικό φινίρισμα.

Bonus: η ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσετε

Υπάρχουν μέρες που το δέρμα σας φαίνεται τρομερά ξηρό, και αυτό συμβαίνει συνήθως όταν έχετε περίοδο ή έχετε ξενυχτήσει. Έτσι, συγκεντρώσαμε για εσάς τα πιο εύκολα βήματα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια πιο λαμπερή, υγιή και ξεκούραστη επιδερμίδα.

  • Ενυδάτωση: Το δέρμα που στερείται ύπνου είναι αφυδατωμένο, επομένως είναι σημαντικό να επαναφέρετε την υγρασία. Εάν έχετε χρόνο, βάλτε μια θρεπτική μάσκα προσώπου πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας. Διαφορετικά, μια ενυδατική κρέμα σε υφή gel μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας.
  • Παραλείψτε τη βαριά βάση: Επιμείνετε σε έγχρωμες ενυδατικές κρέμες ή foundation στην απόχρωση της επιδερμίδας για διόρθωση χρώματος και κάλυψη. Οτιδήποτε πολύ παχύ θα τονίσει απλώς την ξηρότητα που ήδη έχετε.
  • Highlighter: Ταμπονάρετε ένα υγρό highlighter στα ζυγωματικά για να δημιουργήσετε φυσική λάμψη.