fbpixel

Search icon
Search
Τα make up trends για τα οποία όλοι θα μιλούν το Φθινόπωρο
MAGAZINE

Τα make up trends για τα οποία όλοι θα μιλούν το Φθινόπωρο

Όλα τα νέα από τον κόσμο της ομορφιάς


Οι πιο ενδιαφέρουσες και κυρίαρχες τάσεις στο μακιγιάζ και το skincare και όλα τα νέα από τον κόσμο της ομορφιάς που θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη σεζόν.

The Highlights  

lancome-zendaya-mascara-application-003-4-5.jpg

Και ποια είναι τελικά τα beauty highlights από τα shows για τη σεζόν που έρχεται; Ας τα πάρουμε από την αρχή! Πρώτον, το power red στα χείλη, όπως το είδαμε στο show της Sportmax, η οποία επικοινώνησε το μήνυμα της χαλαρής αυτοπεποίθησης. Δεύτερο, το soft skin, που σημαίνει πιο ελαφριές υφές στο foundation για φυσικό αποτέλεσμα. Έμφαση, λοιπόν, στα απαλά και λαμπερά προϊόντα για την επιδερμίδα, που την αφήνουν ν’ αναπνέει. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με υγρές φόρμουλες, όπως ρουζ σε κρεμώδη υφή και υγρά highlighters αναμεμειγμένα με μια εξαιρετικά ελαφριά βάση - ή ακόμη και χωρίς βάση. Τρίτο, το super bold smokey eye, μια all-time-classic τάση που επανέρχεται δυναμικά, κι αυτήν τη φορά με μεγαλύτερη ένταση, τονίζοντας ακόμη περισσότερο το βλέμμα. Τέταρτο, τα flattery lashes, δηλαδή η έμφαση στις βλεφαρίδες, είτε για να συμπληρώσουν το smokey eye είτε για να δώσουν μια επιπλέον δυναμική στο φυσικό μακιγιάζ. Πέμπτο, τα metallics. Στην πασαρέλα του οίκου Dior είδαμε ένα twist στα μάτια με μικρές μεταλλικές ασημί πινελιές από σκιά στην εσωτερική γωνία. Έκτο, οι mauve τόνοι, ένα από τα κυρίαρχα trends. Οι αποχρώσεις του πρωταγωνιστούν στα μάτια, τα χείλη και στα ζυγωματικά, επιτρέποντας ακόμη και μονοχρωματικά looks. Και τελευταίο, το super look: αν και σε παλιότερες σεζόν, όταν λέγαμε «ναι» στα κόκκινα χείλη, αφήναμε πιο άχρωμα τα μάτια, φέτος το κόκκινο κραγιόν έρχεται να συνδυαστεί άψογα με έντονες σκιές. Το τέλειο combo!

Fashion Shows: Review  

titlo-G1cYm.jpg

Όλα όσα συνέβησαν στις μητροπόλεις της μόδας και είδαμε στα backstages των fashion weeks φέρνουν τις νέες τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022-2023. Το μήνυμα όλων των σχεδιαστών ήταν ένα: αλλαγές. Κι ένα πράγμα που έγινε ξεκάθαρο ήταν πως το μακιγιάζ θα είναι ο πρωταγωνιστής. Γι’ αυτό κι αποφάσισαν ν’ ακολουθεί, ή και σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργεί, concept στις εμφανίσεις. Λάμψεις, ένταση στο βλέμμα, αλλά και λεπτομέρειες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον, επέδειξαν τον κυρίαρχο χαρακτήρα τους. Την ίδια στιγμή, το μίνιμαλ make-up συνέχισε να είναι ο μεγάλος νικητής. Όποιες κι αν είναι οι hot τάσεις -είτε τα τολμηρά χείλη και τo graphic liner είτε τα face gems-, η επιδερμίδα φέτος αποκτά απαλό φινίρισμα και η λάμψη της έρχεται σε πρώτο πλάνο. Φυσικό δέρμα με υγιή εικόνα, δροσερά ζυγωματικά και, για όποια θέλει, ένα glam βλέμμα, είναι στα must της νέας εποχής. Έντονο που δημιουργεί statement ή ήσυχο με ισχυρές δόσεις λάμψης, το μακιγιάζ της σεζόν που καταφτάνει έρχεται να καλύψει όλες τις προτιμήσεις.

Ultra λεπτομέρειες, λάμψεις, ένταση στο βλέμμα, αλλά και πινελιές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Must-Haves

3-red-lips-macfy22-powderkissvelvetblurslimstick-product-devotedtochili-open-3000x3000.jpg

Κραγιόν Powder Kiss Velvet Blur Slim Stick “Devoted To Chili” της MAC

christian-dior-backstage-custom-skies-mation-gia-gynaikes-10-gr-apochrose-001-universal-neutrals-368893.jpg

Παλέτες με σκιές για τα μάτια Rose Dior του οίκου Dior

ysl-eyes-satin-crush-mono-eyeshadow-shade-25-3614273040044-packshot-front-rgb.jpg


Σκιά ματιών Vivid Eyes του οίκου YSL

4-flattery-lashes-lancome-mascara-le8-hypnose-full-size-8ml-000-3614273597470-closed.jpg

Μάσκαρα “Le 8 Hypnôse” της Lancôme

5-smokey-eyes-pure-color-envy-luxe-eyeshadow-quads-wild-earth-product-on-white-global-print-and-online-use-expiry-jan-2023.jpg

Παλέτα με σκιές για τα μάτια Pure Color Envy Luxe “Wild Earth” της Estée Lauder

titlo-uuXeo.jpg

Skin Tone Concealer της Kiko Milano

The Skincare Trends  

Με το πέρασμα των χρόνων, αυτό που παρατηρείται είναι πως οι καταναλωτές είναι πιο ενημερωμένοι σχετικά με θέματα της επιδερμίδας, τις ανάγκες της και το skincare. Όλο και περισσότεροι γνωρίζουν τι θα πει μικροβίωμα, μαθαίνουν να διαβάζουν για τα συστατικά και αναζητούν προϊόντα με βάση στοιχεία που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός τους. Μελετώντας τα νέα trends, κράτησα σημειώσεις γι’ αυτά που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον:

1. Το lipcare: τα τελευταία χρόνια, λόγω της χρήσης μάσκας, τα χείλη υπέστησαν προβλήματα, κι αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να τους δώσουμε την απαραίτητη προσοχή. Lip scrubs κι ενυδάτωση, λοιπόν.

2. Το νέο beauty boom είναι -και θα είναι- τα bars. Εκτός από αποτελεσματικά, χάρη τις δραστικές τους ικανότητες, είναι και πρακτικά, ενώ βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

3. Η clean beauty. Πλέον οι καταναλωτές αναζητούν προϊόντα που είναι eco-friendly. Επιθυμούν οι συσκευασίες να είναι από ανακυκλώσιμα υλικά ή να υπάρχει η δυνατότητα για refill, ώστε οι εταιρίες να δίνουν κάτι πίσω στο περιβάλλον. Επίσης, φροντίζουν ό,τι χρησιμοποιούν για την περιποίησή τους να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην clean φιλοσοφία.

4. Η νυχτερινή φροντίδα με θεραπείες στο σπίτι και περιποίηση. Μάσκες για το βράδυ ή προϊόντα peeling είναι οι πρωταγωνιστές της σεζόν.

The A-List Ingredients  

Μερικά από τα δημοφιλή συστατικά που αναδείχτηκαν ως it-ingredients τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να έκαναν τον κύκλο τους, όμως, σύμφωνα με τους beauty experts, επανέρχονται δυναμικά τη νέα εποχή. Κάποια από αυτά; Γλυκολικό οξύ, νιασιναμίδη, ρετινόλη και bakuchiol. Το γλυκολικό οξύ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά της Κοσμετολογίας, ανήκει στα AHA, είναι δραστικό και ανανεώνει την επιδερμίδα χάρη στις εκπληκτικές ιδιότητές του. Η νιασιναμίδη, από την άλλη, είναι η ενεργή μορφή της βιταμίνης Β3. Η χρήση της βοηθάει στη μείωση της ακμής και του αποχρωματισμού, στην επούλωση των πληγών και στην καθυστέρηση της γήρανσης, ενώ είναι ιδανική και για τη σμίκρυνση των λεπτών γραμμών και των πόρων. Η ρετινόλη είναι η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α και ίσως ένα από τα δυνατότερα όπλα κατά της ακμής, ενώ έχει και αντιγηραντική δράση. Αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει τις δυσχρωμίες και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό. Τέλος, το bakuchiol είναι η φυσική εναλλακτική λύση αντί της ρετινόλης. Πρόκειται για ένα φυσικής προέλευσης συστατικό, που καταπραΰνει, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Το skincare γίνεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον κόσμο της ομορφιάς. Το ζητούμενο; Υγιείς, λαμπερές και φωτεινές επιδερμίδες.

Our Choices 

ghlikoliko-revitalift-glycolic-acid-toner.jpg

Toner απολέπισης με 5% καθαρό γλυκολικό οξύ Revitalift της L'Oréal

la-prairie-7611773132961-4.jpg

Pure Gold Radiance Nocturnal Balm της La Prairie

lrp-skfc-pureniacinamide10-pureniacinamide10launch-packshot-shadow-englishtext-dmi-no-cta.jpg

Serum με νιασιναμίδη Pure Niacimide 10 της La Roche Posay

night-stighmiotipo-2022-06-28-211245.jpg

Night Regenerating Mask της σειράς Naturaceuticals της Anne Semonin, Anne Semonin Paris

clean-beauty-hondos-waso-aw22-yuzu-c-product-pack-shot-from-kv-yuzuc-serum-square-300dpi.jpg

Serum Glow-On-Shot με Yuzu και βιταμίνη C της Waso Shiseido, Hondos Center

lm-sku-5rt4-01-0001-68862-2000x2000-4.jpg

Τhe Micro Peel για απολέπιση της La Mer