fbpixel

Search icon
Search
Τα λεπτά 90s φρύδια αποτελούν και πάλι τάση, όμως αξίζει να την ακολουθήσετε;
FACE & BODY

Τα λεπτά 90s φρύδια αποτελούν και πάλι τάση, όμως αξίζει να την ακολουθήσετε;

Τα βήματα που προτείνουν οι experts για να δημιουργήσετε το look χωρίς να θέσετε τα φρύδια σας σε κίνδυνο


Αν έχετε ζήσει τη δεκαετία του '90, θα θυμάστε ότι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις ομορφιάς ήταν τα λεπτά φρύδια. Διασημότητες όπως η Halle Berry και η Drew Barrymore υιοθέτησαν το trend αβίαστα στα κόκκινα χαλιά, επιδεικνύοντας αυτό που φαινόταν να είναι "ελάχιστες τρίχες στα φρύδια" και η τάση απογειώθηκε τόσο πολύ που αμέτρητοι θαυμαστές έβγαλαν τα φρύδια τους μέχρι το μηδέν - και αργότερα κατέβαλαν ακραίες προσπάθειες για να επαναφέρουν αυτές τις τρίχες. Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, και ενώ τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν τα πιο γεμάτα, πιο φουντωτά φρύδια, η τάση των λεπτών φρυδιών επιστρέφει και πάλι δυναμικά. Είτε θέλετε να αποκτήσετε το look χωρίς να αφαιρέσετε τρίχες είτε είστε διατεθειμένες να πάρετε μερικά τσιμπιδάκια και έναν μεγεθυντικό καθρέφτη για τα φρύδια σας, σας παραθέτουμε τις συμβουλές των experts για το πώς να δοκιμάσετε την τάση χωρίς να το μετανιώσετε αργότερα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε αν τα λεπτά φρύδια των '90s αξίζουν τον κόπο και πώς να αποκτήσετε το look

Περί τίνος πρόκειται το trend των 90's brows;

Η τάση των λεπτών φρυδιών της δεκαετίας του '90 περιγράφεται ακριβώς από την ονομασία της, με έμφαση στα λεπτά φρύδια. Στη δεκαετία του '90, ο μινιμαλισμός και η grunge αισθητική κυριαρχούσαν στη μόδα, γεγονός που με τη σειρά του επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις ομορφιάς, όπως τα λεπτά φρύδια, τα σκούρα χείλη και η frosted σκιά ματιών. Η Jennifer Aniston, η Gwen Stefani και η Cindy Crawford είχαν όλες λεπτά φρύδια, μεταξύ πολλών άλλων διασημοτήτων της δεκαετίας του '90 που ώθησαν την τάση στο ιδιαίτερα περιζήτητο καθεστώς της.

3282170d95c070a43a3e2839dde34219.jpg


Σήμερα, μοντέλα όπως η Bella Hadid έχουν δημοσιεύσει selfies που αναδεικνύουν τα λεπτά τους φρύδια, και μαντέψατε, η τάση επέστρεψε και εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά. Ωστόσο, με την τακτική των micro trends να μας κυριεύει καθημερινά, οφείλουμε να θέτουμε σε λειτουργία την κριτική μας σκέψη όσον αφορά το τι αξίζει όντως να δοκιμάσουμε και σε τι τελικά πρέπει να πούμε απλώς "όχι".

Αξίζει να ακολουθήσετε το trend των λεπτών φρυδιών;

Η απόφαση για το αν σας αρέσει πολύ η τάση των λεπτών φρυδιών της δεκαετίας του '90 είναι το κλειδί για να ξέρετε αν πρέπει να βγάλετε τα φρύδια σας. Όταν χρησιμοποιείτε τσιμπιδάκια για να τραβήξετε και να βγάλετε τρίχες, συνήθως αφαιρείτε τόσο τον άξονα όσο και τον βολβό της τρίχας. Μόλις αφαιρεθεί η τρίχα, πρέπει να περιμένετε να ξεκινήσει ο ακαθάριστος κύκλος της νέας τρίχας και να την αντικαταστήσετε. Η ανάπτυξη των φρυδιών ποικίλλει από άτομο σε άτομο, αλλά ο τυπικός κύκλος ανάπτυξης είναι τρεις έως τέσσερις μήνες.

Αν και είναι σεβαστό να προχωρήσετε στη διαδικασία αν ξέρετε ότι τα λεπτά φρύδια είναι η εμφάνιση που θέλετε, κινδυνεύετε να καταστρέψετε τον θύλακα της τρίχας, οπότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μπορείτε να αναπτύξετε τα φρύδια σας όπως ήταν πριν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με την πάροδο του χρόνου, η τακτική ή ακατάλληλη αποτρίχωση, το τσιμπιδάκι και το τράβηγμα μπορεί να βλάψουν τον θύλακα της τρίχας. Εάν ο θύλακας της τρίχας υποστεί μόνιμη βλάβη, θα εμποδίσει την ανάπτυξη περαιτέρω τριχών. 

4cc241544ba7c78a303eec9e13ffbf70.jpg

Πώς να επαναφέρετε τα φρύδια που αφαιρέσατε υπερβολικά

Εάν το παρακάνατε και δεν βλέπετε βελτίωση στα φρύδια σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε την περιοχή να ξεκουραστεί και να αναγεννηθεί. Σας ενθαρρύνουμε σε κάθε ταξίδι ανάπτυξης τριχών να φροντίζετε καλά το δέρμα τους -στην περιοχή-, είτε πρόκειται για το τριχωτό της κεφαλής είτε για τα φρύδια, αντιμετωπίζοντας τις φλεγμονές και διατηρώντας το δέρμα υγιές και ενυδατωμένο. Αυτό θα είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για την ανάπτυξη των μαλλιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φάρμακα και ορούς για να βοηθήσετε στην περιποίηση και την προώθηση της υγείας των μαλλιών και να επιμηκύνετε τον κύκλο ανάπτυξης.

Πώς να βγάλετε τα φρύδια σας με ασφάλεια

  • Προχωρήστε αργά: Είμαστε μεγάλοι fan του φυσικού σχήματος των φρυδιών- ωστόσο, αν ενδιαφέρεστε να κάνετε τα φρύδια σας πιο λεπτά, προχωρήστε πολύ αργά και ξεκινήστε αφαιρώντας μερικές τρίχες κάθε φορά προς το εσωτερικό μέρος των φρυδιών σας, όπου το φρύδι τείνει να είναι λίγο πιο γεμάτο. Τα ποιοτικά τσιμπιδάκια είναι απαραίτητα, οπότε επενδύστε σε κάτι που δεν θα σας απογοητεύσει. 
  • Συμβουλευτείτε τον ειδικό για τα φρύδια σας: Αν φοβάστε να δοκιμάσετε αυτή την τάση μόνη σας, απευθυνθείτε σε έναν έμπιστο ειδικό φρυδιών που μπορεί να σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση για εργαλεία και τεχνικές. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα φρύδια σας είναι σε καλά χέρια και ότι δεν θα υποπέσετε σε υπερβολές όταν τα βγάζετε.
  • Αλλάξτε μεταξύ ενός μεγεθυντικού και ενός κανονικού καθρέφτη: Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας, επειδή θέλετε να διασφαλίσετε ότι έχετε την πλήρη εικόνα των φρυδιών σας, καθώς οι μεγεθυντικοί καθρέφτες μπορεί να έχουν την τάση να ενισχύουν τις τρίχες που δεν είναι ακριβώς αντιληπτές με γυμνό μάτι, με αποτέλεσμα να αφαιρούνται περισσότερες τρίχες από όσες πρέπει. 
980ad0ec5683d5b1eba5362bb89c2f4f.jpg

Πώς να ακολουθήσετε την τάση των 90s φρυδιών χρησιμοποιώντας makeup

  1. Βουρτσίστε τα φρύδια σας ακολουθώντας μια ευθεία γραμμή: Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε ένα τζελ φρυδιών και αντί να βουρτσίζετε τα φρύδια σας προς τα πάνω, βουρτσίστε τα ευθεία για να φαίνονται πιο λεπτά.
  2. Δώστε σχήμα με ένα ακριβές μολύβι: Μόλις βουρτσίσετε τα φρύδια σας ευθεία και φαίνονται όσο πιο λεπτά γίνεται, οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιήσετε ένα ακριβές μολύβι φρυδιών για το επόμενο βήμα. Για ένα λεπτότερο φρύδι, χρησιμοποιήστε το μολύβι ακριβείας, το οποίο έχει ακριβή και λεπτή άκρη για να σας επιτρέψει να σχεδιάσετε τα φρύδια σας όσο το δυνατόν πιο ίσια. Μπορείτε να το αφαιρέσετε και να ξεκινήσετε ξανά, αν το παρατραβήξετε ή αν κάνετε λάθη.
  3. Εξασκηθείτε με ειδικά προϊόντα FX: Αν πρέπει να δημιουργήσετε την εμφάνιση λεπτών φρυδιών για ένα συγκεκριμένο θεματικό look ή μια ειδική εκδήλωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν κόλλα που είναι ασφαλές για τις τρίχες των φρυδιών και να εφαρμόσετε από πάνω πούδρα ή concealer για να κρύψετε τις τρίχες που έχετε κολλήσει.

Το τελικό συμπέρασμα

Είτε θέλετε να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση των φρυδιών σας, είτε να δοκιμάσετε κάτι νέο χωρίς να δεσμευτείτε πλήρως, έχετε μερικές επιλογές για να δοκιμάσετε την τάση των λεπτών φρυδιών της δεκαετίας του '90. Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε αν θέλετε να δεσμευτείτε πλήρως για τα λεπτά φρύδια με τσιμπιδάκια ή αν προτιμάτε να δημιουργήσετε το look με μακιγιάζ για να αποφύγετε τον κίνδυνο να μην ξαναβγούν όπως θα θέλατε. Ό,τι κι αν επιλέξετε (ή ακόμα κι αν αποφασίσετε να συνεχίσετε να διατηρήσετε τα φυσικά σας φρύδια), να ξέρετε ότι οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, οπότε το σχήμα φρυδιών για εσάς έχει να κάνει περισσότερο με το τι ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και την αισθητική σας παρά με το τι είναι πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή.

Κεντρική φωτογραφία: Shay Mitchell by Emma Louis Swanson for Byrdie