fbpixel

Search icon
Search
Το "glazed blush" είναι εδώ για να κυριαρχήσει στις φετινές makeup τάσεις
MAKE UP

Το "glazed blush" είναι εδώ για να κυριαρχήσει στις φετινές makeup τάσεις

Πώς να το εφαρμόσετε & όλο το απαραίτητο inspo


Στον διαρκώς updated κόσμο των makeup trends, τον τελευταίο καιρό τα χείλη έχουν κλέψει την παράσταση, με τάσεις όπως τα lip stains και ο συνδυασμός lip liner με lip gloss να αναπαράγονται συνεχώς στα social media. Ωστόσο, η κυριαρχία των χειλιών φαίνεται να τελειώνει εδώ -τουλάχιστον προς το παρόν- με μια νέα τάση να συγκεντρώνει πάνω της όλο το spotlight - το glazed blush trend. Πρόκειται για μια τάση που παρακολουθούμε από τους makeup artists που θαυμάζουμε στο Tik Tok και βάσει των εκτιμήσεών μας, κατέφθασε για να κυριαρχήσει στο μακιγιάζ του 2024. 

Όσον αφορά τον όρο "γλασαρισμένο" (glazed), τον συναντάμε εδώ και αρκετό καιρό, κυρίως στα νύχια, χάρη στην trend-setter Hailey Bieber. Βέβαια, ο όρος δεν θα μπορούσε να παραμείνει μονάχα εκεί και έτσι τον είδαμε να εφαρμόζεται και στην επιδερμίδα, με τις matte υφές να μας αποχαιρετούν με διακριτικό τρόπο. Τώρα, πιο στοχευμένα και με συγκεκριμένη τεχνική, το "γλασάρισμα" είναι αυτό που θα καθορίσει το ρουζ μας για το υπόλοιπο της χρονιάς. Οι επαγγελματίες συμφωνούν με την πρόβλεψή μας και αναφέρουν πως θα δούμε την υφή των ρουζ να γίνεται πιο γυαλιστερή, για να δώσει μια πιο ενυδατωμένη όψη στα makeup looks μας. 

snapinstaapp-375918916-323562673575384-9155836245325832758-n-1080-1.jpg

Ουσιαστικά, ακριβώς όπως τα "γλασαρισμένα" νύχια πήραν ένα κλασικό look (τα γαλακτερά νύχια) και το ανανέωσαν με ένα εξαιρετικά γυαλιστερό top coat, έτσι και το γλασαρισμένο ρουζ παίρνει τις παραδοσιακές αποχρώσεις ρουζ (ροζ, ροδακινί, berry, κοραλί), αλλά το συνδυάζει με μια εξαιρετικά φρέσκια, λαμπερή ανανέωση που θα τοποθετείται κάπου ανάμεσα σε ένα ρουζ και ένα λαμπερό highlighter.

Πώς να δημιουργήσετε ένα "glazed blush" look

Η "ομορφιά" αυτής της τάσης είναι ότι μπορείτε να αυξήσετε την ένταση του ρουζ ή να την μειώσετε, ανάλογα με το φινίρισμα που θέλετε. Τα κρεμώδη ρουζ και τα υγρά highlighter είναι ιδανικά για αυτό. Το κρεμώδες ρουζ είναι ιδανικό για τη δημιουργία μιας υγιούς όψης και μπορείτε εύκολα να αναμειγνύετε το ρουζ σας με τα δάχτυλά σας ή με ένα υγρό σφουγγαράκι. Και το ρουζ και το highlighter εξακολουθούν να "γίνονται ένα" με το δέρμα σας, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αυξήσετε τόσο την ένταση του πρώτου όσο και του δεύτερου όσο εσείς επιθυμείτε. 

Επαναπροσδιορισμός της τοποθέτησης του ρουζ σας

Εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζουμε ότι το ρουζ τοποθετείται στα μήλα των μάγουλων, ωστόσο, αυτό έχει αλλάξει και στη θέση του συστήνουμε μια εφαρμογή που θα ανασηκώσει το πρόσωπό σας. Απλώς τοποθετήστε το ρουζ και το highlighter σας λίγο πιο ψηλά και σίγουρα θα παρατηρήστε σημαντική διαφορά στην όψη σας. 

Εκτός από την ανάμειξη του ρουζ σας με ένα highlighter εμείς εντοπίσαμε τα προϊόντα που θα σας προσφέρουν εύκολα αυτό το "γλασαρισμένο" αποτέλεσμα!

Laura Mercier Tinted Moisturizer Blush

10-7.webp

Μια ανανεωμένη φόρμουλα ρουζ που εκτός από υπέροχη υγιή όψη, θα σας προσφέρει και ενυδάτωση χάρη στα εξαιρετικά ενυδατικά βότανα που περιέχει, το Tinted Moisturizer Blush της Laura Mercier, είναι μια από τις top προτάσεις μας όταν πρόκειται για το συγκεκριμένο trend. 

BUY HERE: Laura Mercier Tinted Moisturizer Blush, Attica.gr

Saie Dew Blush

stighmiotipo-othonis-47.png

Το Dew Blush της Saie είναι ένα κρεμώδες τζελ με βάση το νερό που ενισχύει τη δροσιά και διαθέτει συστατικά που αγαπούν την επιδερμίδα για να ομορφύνει το δέρμα σας άμεσα και με την πάροδο του χρόνου. Είτε προτιμάτε μια διακριτική απόχρωση είτε ένα έντονο, πλούσιο χρώμα, αυτή η φόρμουλα με δυνατότητα δόμησης και λιώνει άψογα στο δέρμα, προσφέροντας μια φωτεινή λάμψη από μέσα σας.

BUY HERE: Saie Dew Blush, Cultbeauty.com

Nars Liquid Blush

stighmiotipo-othonis-48.png

Μια σταγόνα του υγρού ρουζ της Nars είναι αρκετή για να επιτύχετε την ιριδίζουσα, ροδακινί-ροζ και δροσερή όψη που επιτάσσει το glazed blush trend, κυρίως χάρη στη ρευστή του σύνθεση. 

BUY HERE: Nars Liquid Blush, Sephora.gr

Armani Nude A-Line Blush

3614271895462-p-1.jpg

Μια ακόμη ιδανική επιλογή για ένα "γλασαρισμένο" αποτέλεσμα, το A-blush της Armani, είναι προϊόν βασισμένο στο νερό και ενώνεται υπέροχα με την υφή του δέρματος, προσφέροντας του χρώμα και λάμψη. 

BUY HERE: Armani Nude A-Blush 

Charlotte Tilbury Pillow Talk Lip & Cheek Glow

stighmiotipo-othonis-49.png

Το "Pillow Talk Lip & Cheek Glow" της Charlotte Tilbury είναι μια προσεκτικά αναμεμειγμένη, πλούσια σε ενυδατική κρέμα που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές ουσίες, ώστε το χρώμα να είναι πλήρως αποτελεσματικό. Εμποτισμένο με ενυδατική βιταμίνη Ε, βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα δείχνει λαμπερή.

BUY HERE: Charlotte Tilbury Pillow Talk Lip & Cheek Glow

Κεντρική φωτογραφία: @haileybieber