fbpixel

Search icon
Search
Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση για να παρακολουθήσετε στο Netflix
ECO GLOW

Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση για να παρακολουθήσετε στο Netflix

Προσθέστε τα στην watch list σας


Από τους παγετώνες που απειλούνται με εξαφάνιση έως τα εύθραυστα κοράλλια και τα απερίγραπτης ομορφιάς τοπία της φύσης, τα ντοκιμαντέρ που την έχουν ως θέμα σίγουρα μας εξιτάρουν κάθε φορά. Και αν μπορεί ο χρόνος για να τα παρακολουθήσουμε να είναι περιορισμένος, τότε θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι δεν υπάρχουν πιο ενδιαφέροντα προγράμματα στη μικρή οθόνη που ξεκουράζουν το νου και αφήνουν το μυαλό να ταξιδεύει ελεύθερο, από τα μικρά «διαμάντια» - documentaries που μπορείτε να ανακαλύψετε στο Netflix

One Planet 

dome.jpg

Χρειάστηκαν περισσότερα από τέσσερα χρόνια γυρισμάτων και μια ομάδα εκατοντάδων ατόμων για να ολοκληρωθεί αυτό το κολοσσιαίο έργο, για το οποίο ο σκηνοθέτης Alastair Fothergill συνεργάστηκε με την οργάνωση WWF για να ευαισθητοποιήσει το κοινό. Από το πρώτο από τα 8 επεισόδια, με τίτλο "One Planet", το μήνυμα είναι σαφές. Συνδυάζει αποσπάσματα από τα επόμενα επτά επεισόδια, καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένο σε ένα διαφορετικό οικοσύστημα: ερήμους, διαφορετικούς τύπους δασών και υδάτινα περιβάλλοντα, τα οποία απειλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Ένα έξυπνο teaser που «βομβαρδίζει» τον θεατή με υπέροχα πλάνα, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί για την επείγουσα κατάσταση. Προχωρώντας το ντοκιμαντέρ προσφέρει μία ενδιαφέρουσα μίξη εικόνων που κόβουν την ανάσα. Μπορεί να μην φέρνει επανάσταση στον κόσμο των ντοκιμαντέρ, αλλά χάρη στους τεχνικούς και οικονομικούς πόρους του Netflix, προσελκύει την προσοχή ακόμη και των λιγότερο fans του είδους, εγείροντας προβληματισμό.

Chasing Coral

flourescingcoral-06-netflix.jpg

Μετά το Chasing Ice, που κυκλοφόρησε το 2012, ο σκηνοθέτης Jeff Orlowski επιστρέφει με ένα δεύτερο μέρος του "Climate in Peril", αυτή τη φορά με επίκεντρο τους κοραλλιογενείς υφάλους. Επιστήμονες και φωτογράφοι βουτούν στους ωκεανούς για να μας προειδοποιήσουν για αυτόν τον μικρόκοσμο που εξαφανίζεται επικίνδυνα.

David Attenborough: A life on our planet

aaaabu34ljztgdnfa8kgwah3podhcaxqhul5jecwh5hvdkybgu8lo6nrzrsed-nssqbhwlxaoyqjpdakn-iqq-taipnulor6iohethzb.jpg

Η φωνή των καλύτερων περιβαλλοντικών ντοκιμαντέρ της εποχής μας, ο δημοσιογράφος του BBC και φυσιοδίφης David Attenborough άξιζε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην τεράστια καριέρα του, υπηρετώντας τη ζωή στη Γη. Παραγωγή της Silverback Films και του WWF, αυτό το μοναδικό ντοκιμαντέρ παρακολουθεί το ταξίδι αυτού του μοναδικού εξερευνητή που, για περισσότερα από 90 χρόνια, ταξιδεύει στον κόσμο για να μας μιλήσει γι' αυτόν. Καθώς εστιάζει στις σύγχρονες προκλήσεις της προστασίας του πλανήτη - αυτή η μεγαλειώδης ταινία προσφέρει ένα αληθινό μήνυμα ελπίδας στις μελλοντικές γενιές.

Terra

terra-is-a-visual-feast-urging-humanity-to-connect-with-nature.jpg

Περιτριγυρισμένοι από μια ομάδα κινηματογραφιστών ζώων, ο Yann Arthus-Bertrand και ο Michel Pitiot επιχειρούν την πιο μεγάλη περιπέτεια: να σκιαγραφήσουν την ιστορία του πλανήτη. Από τους πρώτους λειχήνες μέχρι τα γιγαντιαία δάση, από τους πιθήκους της ζούγκλας μέχρι τα μεγάλα μυθικά ζώα της σαβάνας. Μπροστά σε αυτές τις όμορφες εικόνες μιας «εύθραυστης» φύσης που έχουν κινηματογραφηθεί σε επιταχυνόμενες ακολουθίες ή μακροσκοπικά πλάνα, φαίνεται ο αντίκτυπος του ανθρώπου στη φύση που τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Mission Blue

55a82262-f752-4dc1-883a-d53e991e1030.jpg

Η ωκεανογράφος Sylvia Earle απευθύνει έκκληση στη συνείδηση των ανθρώπων, υπενθυμίζοντάς τους την επείγουσα ανάγκη διάσωσης των ωκεανών. Επί τέσσερα χρόνια, οι δύο σκηνοθέτες αυτού του ντοκιμαντέρ ακολούθησαν αυτή τη δυναμική γυναίκα μέσα από τις δράσεις της σε όλο τον κόσμο. Η ρύπανση, η υπεραλίευση και η κλιματική αλλαγή ήταν οι κύριες μάχες της. Μια συναρπαστική μαρτυρία σε μορφή ντοκιμαντέρ, που συνοδεύεται από απίστευτες εικόνες!