fbpixel

Search icon
Search
The Royal life: Τα 3 ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στην Βασίλισσα Ελισάβετ
PEOPLE & MOMENTS

The Royal life: Τα 3 ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στην Βασίλισσα Ελισάβετ

Οι παραγωγές που κατάφεραν να εμβαθύνουν στις πτυχές της προσωπικότητας και στην μεγάλη κοινωνική της επιρροή


Ειλικρινής, εγκρατής και με μια αυθεντική, σχεδόν παιδική, αίσθηση του χιούμορ. Για επτά δεκαετίες κατάφερε να βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο με την πιο αξιοπρεπή στάση, λαμβάνοντας την αγάπη και την εκτίμηση του Βρετανικού λαού και όχι μόνο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ, πέρα μια δυναμική ηγετική μορφή, υπήρξε και μια απλή και ανεπιτήδευτη προσωπικότητα, η οποία αγαπούσε την ευγενική διπλωματία, την αρμονία και την σταθερότητα στη ζωή. Ο κόσμος επεδίωκε συνεχώς να μαθαίνει τα κεντρικά στοιχεία του χαρακτήρα της. Ανυπομονούσε να γνωρίζει τις αγαπημένες της καθημερινές συνήθειες, αλλά και εμπνευστεί από τις κύριες ιδέες που η ίδια ενστερνιζόταν. 

Στη διάρκεια των χρόνων, αρκετά ήταν τα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν από δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς όσο και από καταξιωμένους κινηματογραφιστές. Μέσα από ενδελεχή έρευνα, ενδιαφέροντα hardfacts, σπάνιες αφηγήσεις και οπτικοακουστικό υλικό, κατάφεραν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη ζωή της, εξασφαλίζοντας μια υψηλή ποιότητα. 

191120134337-2019-11-20-12-23-30-1-2.jpg
Συγκεντρώσαμε τα 3 δημοφιλή ντοκιμαντέρ που συνέβαλαν ενεργά στην κατανόηση των βαθύτερων πτυχών της προσωπικότητάς της και μετέφεραν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της ίδιας.

Elizabeth: The Unseen Queen

methode-times-prod-web-bin-00dcb5ac-dd09-11ec-bcbd-e35b52e0266c.jpg

Πρόκειται για μια ατόφια αποτύπωση της προσωπικής της ζωής, με βασική αφετηρία την παιδική της ηλικία. Στιγμιότυπα, τα οποία κανείς μας μέχρι τώρα δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει. Το documentary "Elizabeth: The Unseen Queen", κυκλοφόρησε στις 29 Μαϊου 2022 στο BBC, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου filmmaker, Simon Finch, και στηρίχθηκε στις αφηγήσεις της ίδιας. Αρκετές είναι οι σκηνές, στις οποίες ακούγεται η δική της φωνή και ήχοι από τις ομιλίες της. Σημαντικό highlight αποτελεί ένα αυτοσχέδιο film, στο οποίο η ίδια δείχνει στην κάμερα το δαχτυλίδι των αρραβώνων της πριν από το γάμο της με τον Φίλιππο Mountbatten το 1947. 

Παρακολουθήστε το επίσημο trailer:

Elizabeth: A Portrait in Parts

b7a1703-1653980095400-0071686-jpg-r-1920-1080-f-jpg-q-x-xxyxx.jpg
source: ASCOT ELITE

Μια παραγωγή που έχει επίσης ως κύριο στόχο να αναδείξει στιγμές κυρίως από την πορεία της ως μονάρχης. Θρίαμβοι και κοινωνικές επιβραβεύσεις, αλλά και ποικίλες δυσκολίες που συνόδευσαν επτά δεκαετίες, έρχονται σε πρώτο πλάνο και δίνουν φως σε ερωτήματα που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια στους πολίτες. Το ντοκιμαντέρ "Elizabeth: A Portrait in Parts" κυκλοφόρησε την 1 Απριλίου 2022 και αποτελεί το τελευταίο έργο του δημοφιλούς director, Roger Michell. Είναι ένας φόρος τιμής, αποκλειστικά αφιερωμένος σε μια ζωή, γεμάτη αλήθεια, προσπάθεια και αγώνα. 

Παρακολουθήστε το επίσημο trailer:

Elizabeth At 90: A Family Tribute

enft-4596992848x480.jpg

Με αφορμή τα 90ά γενέθλια της Βασίλισσας, το BBC κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου 2016 ένα ντοκιμαντέρ που έχει ως επίκεντρο το backstage της προσωπικής ζωής της. Αρχειακό υλικό που δεν είχε ξαναπροβληθεί στο παρελθόν, με χαρακτηριστικά παραδείγματα σκηνές από οικογενειακά ταξίδια και δείπνα, αλλά και χαλαρές στιγμές τους στο Buckingham Palace δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να δει από την κλειδαρότρυπα και να γίνει μέρος αυτού. Αυτή ήταν και η βασική ιδέα του δημιουργού του, John Bridcut, ο οποίος κατάφερε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην λεπτομέρεια. 

Παρακολουθήστε το επίσημο trailer: