fbpixel

Search icon
Search
Tα just-landed restaurants του Παρισιού για τους λάτρεις της εκλεπτυσμένης γαστρονομίας
TASTE

Tα just-landed restaurants του Παρισιού για τους λάτρεις της εκλεπτυσμένης γαστρονομίας

Ενημερωθείτε για ό,τι πιο νέο συμβαίνει στην Πόλη του Φωτός


Tα νέα εστιατόρια του Παρισιού τα έχουν όλα: αναφορές σε ιαπωνικές γεύσεις, κομψή γαστρονομική ταυτότητα, comfort menu και φυσικά αυτήν την ατελείωτη δίψα των Παριζιάνων για καινούρια food trends σε συνδυασμό με την κλασική γαλλική κουζίνα. Ποιος άραγε δεν αγαπάει ένα σύγχρονο twist σε γνώριμα πιάτα; Εκλεπτυσμένοι χώροι δίνουν ακριβώς αυτό που χρειάζεται όποιος από εσάς αγαπά την τέχνη της γαστρονομίας. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για εσάς τα νέα, καλύτερα restaurants της Πόλης του Φωτός! 

A tasteful journey begins! 

Hando

312072006-491834029534167-5830203542109997460-n.jpg

Με επικεφαλής τον Adrien Albou (πρώην υπεύθυνο του Garçons Infidèles) και τον σεφ Lee Cheng (ιδρυτή του ομίλου Plus de Piment), το Hando είναι ένας νέος japanese-inspired προορισμός που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Le Bon Marché. Ειδικεύεται στα handroll και διαθέτει μια σπεσιαλιτέ από την Ιαπωνία που συνδυάζει ρύζι και ωμό ψάρι (ή λαχανικά), τυλιγμένο σε τραγανά φύκια της περιοχής Chūgoku. Τα sushi rolls του τρώγονται με γυμνά χέρια και έχουν γέμιση από σολομό, καβούρι, τόνο ή τσιπούρα. Επίσης, το μενού περιέχει edamame και τραγανές σαλάτες αγγουριού μαζί με σε σασίμι. Το γεύμα σας σερβίρεται σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Tadao Andō και ολοκληρώνεται με mochi από το ζαχαροπλαστείο Toro. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε;

Info: 89 rue de Sèvres  

Vive

311639511-144378508310222-7588087691630659233-n.jpg

Ως ειδικός θεσμός στα οστρακοειδή και τα ψάρια, το παλιό Rech επαναπροσδιορίζεται αυτό το φθινόπωρο στο Παρίσι. Με επικεφαλής τη Stéphanie και τον David Le Quellec (που βρίσκονται ήδη πίσω από το La Scène (με διπλό αστέρι) και το MAM), ο χώρος αποκτά μια νέα πολύχρωμη και ονειρική διακόσμηση, που περιλαμβάνει τις ποιητικές δημιουργίες της Victoire Fontaine, καθώς και κεραμικά, επιτραπέζια σκεύη με έμπνευση από τη θάλασσα και τοιχογραφίες από κοχύλια που καλύπτουν τους τοίχους. Ωστόσο, πάνω απ' όλα, ξεχωρίζει ένα καινούριο μενού επιμελημένο από το δίδυμο που εκσυγχρονίζει το είδος. Δουλεύοντας αποκλειστικά με ψαράδες από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τη Μεσόγειο, το Vive προσφέρει μεγάλες πιατέλες (στρείδια Joel Dupuch's Pearl of the Empress N°3, γαρίδες σε court-bouillon, Chausey prairie... με ή χωρίς χαβιάρι), χτένια σε κέλυφος, τσιπούρα ceviche ή πικάντικο χταπόδι στη σχάρα.

Info: 62 Av. des Ternes

Carmona

titlo-9y0dr.jpg

Ερχόμενο από τη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, το Carmona αναδεικνύει τη ζεστή ατμόσφαιρα ενός ανδαλουσιανού χωριού. Χάρη στην fun διακόσμηση του Alexis Mabille, η οποία συνδυάζει ένα πέτρινο σιντριβάνι, γιγάντια φυτά και φωτιστικά σε σχήμα κοχυλιού, και πάνω απ' όλα την εκλεκτή κουζίνα του Esteban Salazar. Διαθέτει επίσης, έναν ταλαντούχο Κολομβιανό σεφ που προσφέρει μεσογειακές συνταγές "to share", σεβόμενος τις εποχές και τα τοπικά προϊόντα. Προσανατολισμένο στα θαλασσινά και τα λαχανικά, το μενού περιλαμβάνει ένα crudo τόνου, pimientos de padrón, γαύρο σε ελαιόλαδο από τη δικιά μας Θάσο, μια τορτίγια (συνοδευόμενη από χαβιάρι), ένα μοσχαρίσιο πλευρό Γαλικίας που ωριμάζει για 30 ημέρες, μια tarta de queso, αλλά κι ένα φανταστικό cheesecake λευκής σοκολάτας σε μια twisted εκδοχή με dulce de leche και ξύδι.

Info: 10 Av. de New York 

Café de l'Alma

309809400-816385092737359-5565761975338985200-n.jpg

Σε απόσταση αναπνοής από την ομώνυμη γέφυρα, το περίφημο Café de l'Alma έχει μόλις ανακαινιστεί σημαντικά. Υπό την ηγεσία της Jeanne Boudon, κόρης των ιδιοκτητών, ο χώρος αναβαθμίστηκε πλήρως από τους διακοσμητές Gilles & Boissier. Εμπνευσμένο από την εξοχική ατμόσφαιρα ενός αγγλικού countryhouse, το designer duo συνδύασε βρετανικές ξυλουργικές κατασκευές, floral υφάσματα και μία leopard μοκέτα που θυμίζει Madeleine Castaing. Έμφαση δίνεται στη μαγειρική σε στιλ bistrot και στα plates to share. Με τη φαντασία της Flora Mikula και τη δημιουργία του Joris Eddahri, το μενού προσφέρει καρπάτσιο λαβρακιού με χαβιάρι λεμονιού και τζίντζερ, κροκ-μονσιέ με τρούφα και λευκό ζαμπόν και λιγκουίνι με αστακό και ζαχαρωμένες ντομάτες.

Info: 5 Av. Rapp

ROSY

313520349-1117825342231547-6790576329316365590-n.jpg

Στην Rue du Faubourg Saint-Honoré, η Carita δημιούργησε έναν υπέροχο οίκο ομορφιάς με εστιατόριο που διευθύνει η σεφ Amandine Chaignot. Μια ωδή στα φυτά και τις υγιεινές, γκουρμέ συνταγές, το εστιατόριό του προσφέρει μεσημεριανές σαλάτες με κινόα, σολομό και ωμά λαχανικά σε στιλ πόκε, ριζότο φρεγκόλα με τρούφες, αστακό με εσπεριδοειδή και τάρτα σύκου εποχής. Όλα αυτά θα τα απολαύσετε μέσα σε ένα άψογο περιβάλλον με προσεγμένο ντεκόρ, γεμάτο με όμορφα βιβλία, με την υπογραφή του Studio REV.

Info: 11 Rue du Faubourg Saint-Honoré