Καταφέρνοντας να δημιουργήσεις διάπλατο χαμόγελο σε κάποιον με την ομορφιά και τη νοστιμιά των πιάτων σου, φτιάχνεις "τέχνη". Τότε, ο αποδέκτης του μηνύματός σου ανυπομονεί να επιστρέφει στην ιδιαίτερη εμπειρία που του χάρισες. Πολλοί είναι οι γαστρονομικοί προορισμοί, οι οποίοι επηρεάζουν θετικά κοινό και κριτικούς και διακρίνονται για την συνεχή ανάπτυξη και πρωτοτυπία τους. Ολοκαίνουργια γευστικά "κρησφύγετα" ξεκινούν να διαγράφουν την πορεία τους με τους καλύτερους οιωνούς, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μια ξεχωριστή ιεροτελεστία φαγητού.
Το στοιχείο αυτό πρωταγωνιστεί στην κουλτούρα της γοητευτικής brasserie Alfred στην καρδιά του Παρισιού, η οποία άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες της. Στα στενά της γραφικής Rue du Mont Thabor, η καινούργια γευστική γωνιά του φθινοπώρου είναι συνώνυμη της κομψότητας. Πίσω από τη δημιουργία του restaurant, κρύβεται το κοινό όραμα ενός κουαρτέτου αδερφών, των Martin and Basile Beaupère και Theodore and Casimir Mahoudeau. Με έντονη την αίσθηση της παριζιάνικης φινέτσας και το sophisticated ύφος, που τη συνοδεύει, το όνομα "Alfred" εμπνεύστηκαν από το Γάλλο ποιητή, θεατρικό συγγραφέα και μυθιστοριογράφο, Alfred de Musset.
Η δημιουργική αναβίωση
Κεντρικός άξονας, με βάση τον οποίο δομήθηκε η αισθητική φιλοσοφία του εστιατορίου, είναι η παραδοσιακή ατμόσφαιρα, που είχαν "χτίσει" τα πιο εμβληματικά ζυθοποιεία του περασμένου αιώνα. Το Etoile de mer Cabanon στη νότια Γαλλία αλλά και το American Bar στη Βιέννη λειτούργησαν ως οι κύριοι πόλοι έμπνευσης για το main concept. Η εξειδικευμένη ομάδα της Necchi Architecture επιμελήθηκε την εκλεπτυσμένη του διακόσμηση.
Ενδιαφέρουσες αντιθέσεις κυριαρχούν σε κάθε σημείο του bistrot. Γεωμετρικά πάνελ, πολύχρωμα έργα τέχνης και μεγάλοι καθρέφτες συναντούν τις λευκές τραπεζαρίες, τους βελούδινους καναπέδες σε απαλές, γήινες αποχρώσεις, καθώς και τον χαμηλό φωτισμό, που χαλαρώνει τις αισθήσεις κάθε βράδυ.
Μια ωδή στην αστική κουζίνα
Η αγαπημένη τελετουργία απόλαυσης ξεκινά από το μεγάλο ξύλινο bar, στο οποίο προετοιμάζεται μια ευρεία γκάμα από drinks από τους head bartenders, με κυρίαρχη επιλογή τα μεθυστικά αρώματα από negroni και μαργαρίτα. Επόμενο βήμα είναι το elegant σερβίρισμά τους στους velvet πάγκους με τη βοήθεια ασημένιων δίσκων. Και στη συνέχεια φτάνουμε στην τραπεζαρία, την κύρια φάση της εξεζητημένης γευσιγνωσίας.
Η νεαρή Γαλλο-βρετανικής καταγωγής chef, Alexia Duchêne, τιμά την διαχρονική αστική κουζίνα, βάζοντας τη σύγχρονη μαγειρική της υπογραφή στο menu του Alfred. Γευστικοί συνδυασμοί, όπως φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα ουίσκι, δημιουργούν πυροτεχνήματα στον ουρανίσκο. Η ίδια αγαπά τα τολμηρά αρώματα και τη gourmet προσέγγιση στην εμφάνιση των dishes, ακολουθώντας πάντα με σεβασμό πάντα τις παραδοσιακές συνταγές και τις αγνές και high quality πρώτες ύλες της γαλλικής γης.
Info: 8 Rue du Mont Thabor, Instagram: @alfred.paris