fbpixel

Search icon
Search
Τα joyful podcasts για να δείτε τη ζωή με πιο θετική ματιά
LIFE & CAREER

Τα joyful podcasts για να δείτε τη ζωή με πιο θετική ματιά

Τα απίστευτα οφέλη που μπορείτε να κερδίσετε με τον πιο απλό τρόπο


Μια νέα συνήθεια, την οποία γνωρίσαμε περισσότερο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι τα podcasts. Ξεκίνησε από το εξωτερικό και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα είχε αρχίσει ήδη να μεταδίδεται, φτάνοντας και στην Ελλάδα. Σήμερα, είναι από τα πιο διαδεδομένα trend, το οποίο μπορεί να σας συντροφεύσει σε κάθε στιγμή της ζωή σας. Μέσα στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, πηγαίνοντας μια βόλτα, είτε είστε χαρούμενοι είτε όχι, αποτελεί μια όμορφη παρέα, μέσα από την οποία απασχολείτε τους εαυτούς σας δημιουργικά. Αυτό επειδή, το κάθε ένα προσπαθεί να περάσει ένα δικό του μήνυμα αλλά και να αναδείξει ένα θέμα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Τι είναι, όμως, podcast;

Μια ακουστική υπηρεσία, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες και μπορούν να τη βρουν με δύο τρόπους: μέσω της εφαρμογής του Spotify ή διαφορετικά αναζητώντας στο Google το podcast που επιθυμούν.

ef28079df7eb2f6ac6c98dd1e281bc09.jpg


Ο λόγος που αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία είναι για το γεγονός πως χαρακτηρίζεται για το βασικό του στοιχείο: την επικοινωνία. Θα ακούτε είτε ένα άτομο μόνο του είτε παραπάνω, πραγματοποιώντας μια συζήτηση, κατά την οποία θα αισθάνεστε πως είστε κι εσείς εκεί και πως συμμετέχετε. Επιπλέον, είναι εφικτό για όποιον το επιθυμεί να δημιουργήσει και το δικό του, αρκεί να παρέχει τρία απαραίτητα εργαλεία, δηλαδή μικρόφωνο, λογισμικό ηχογράφησης, και σύνδεση στο internet.

Υπάρχει πληθώρα επιλογών ως προς την θεματολογία τους, αναζητώντας αυτό που βρίσκεται στην αρέσκειά σας. Μερικές από τις πιο γνωστές κατηγορίες είναι αυτό της «Κωμωδίας», «Σπορ», «Κοινωνικά», «Εγκλημάτων». Τον τελευταίο καιρό, το θέμα που έχει αξιοποιηθεί περισσότερο είναι αυτό που αφορά την αυτοβελτίωση και γενικότερα οτιδήποτε σχετίζεται με την ψυχολογία.

Δεδομένου πως διανύουμε μια δύσκολη εποχή, τόσο ως προς τις οικονομικές όσο και ως προς τις κοινωνικές καταστάσεις, υπάρχει έντονα η επιθυμία για τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής. Αυτό για να συμβεί, πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από μέσα μας, δηλαδή να μάθουμε να βλέπουμε τα θετικά, ώστε να μπορέσουμε να εξελιχθούμε μετέπειτα.

09linea1-2.jpg


Επομένως, πολλοί άνθρωποι προσφέρουν τις συμβουλές τους μέσω των podcasts. Κάποιοι είναι ειδικοί, άλλοι είναι «απλοί» πολίτες, οι οποίοι μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες, με σκοπό να βοηθήσουν να γίνετε πιο δυνατοί.

Ανακαλύψτε παρακάτω 3+1 podcasts που θα σας αλλάξουν τη ζωή!

1. How To Fail

how-to-fail-1400x1400.jpg

Η Elizabeth Day διαγράφει πολλά χρόνια πορείας στο χώρο, καθώς έχει φτάσει σε έναν υπέρογκο αριθμό επεισοδίων. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής αποτελείται από 13 seasons. Σκοπός της είναι να μάθουμε να «γιορτάζουμε» και τα λάθη μας, αφού μέσα από αυτά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Τα πράγματα δύνανται να μην πηγαίνουν πάντοτε σωστά. Γι' αυτό και παίρνει συνεντεύξεις από άτομα που παρουσιάζουν πως οι αποτυχίες τους, τους δίδαξαν πώς να εξελιχθούν.

2. The Happiness Lab

scaled-thehappinesslogorgb.jpg

Ο τίτλος μας προδιαθέτει στη χαρά. Όλοι θέλουμε να νιώθουμε αυτό το συναίσθημα στην καθημερινότητά μας, αλλά χρειάζεται εσωτερική δουλειά. Πολλοί μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό θα έρθει έχοντας χρήματα, ή μια πολυπόθητη Instagramική ζωή. Η host του podcast, η καθηγήτρια του Yale, Dr Laurie Santos μοιράζεται μερικές εμπνευσμένες ιστορίες, που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που σκέφτεστε για την ευτυχία. Το μάθημα «Ψυχολογία και η καλή ζωή» που διδάσκει στη τάξη της, έχει καταφέρει να αλλάξει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και τώρα ήρθε η στιγμή να αλλάξει δραστικά και τη δική σας.

3. Routines & Ruts

routinesandrutspodcastwithmadeleinedore.png

Πραγματοποιείται από τη Madeline Dore, η οποία αγγίζει διάφορα θέματα. Γίνονται συζητήσεις που εστιάζουν και στις δύο πλευρές της ζωής: στις καθημερινές ήρεμες ημέρες που περνάμε, αλλά και σε αυτές που διαρκώς προκύπτουν παραπατήματα. Προσπαθεί να εμβαθύνει τις σκέψεις μας, να μας μεταδώσει την έννοια της δημιουργικότητας και τελικά να μάθουμε το πώς να διαχειριζόμαστε ποικίλες συνθήκες. Αυτό συμβαίνει μέσα από τα επεισόδιά της, κατά τα οποία αναλύει θεματικές, όπως είναι η αναβλητικότητα, η απόρριψη, τα κίνητρα, η παραγωγικότητα, στοχεύοντας στη βελτίωσή μας.

4. Help Me Be Me

avatars-000524489418-o7ib31-t500x500.jpg

Είναι μια ευκαιρία να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε τοξικό και να επικεντρωθείτε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Όπως αναφέρεται και στην περιγραφή του, κάθε επεισόδιο χωρίζεται από τρία στάδια, τα οποία θα βοηθήσουν το άτομο να ξεπεράσει δυσκολίες και να απεγκλωβιστεί από τα συναισθήματά του. Έτσι, λοιπόν, η Sarah May αναφέρεται στο τι, στο γιατί και στο πως. Αυτά τα εργαλεία είναι ικανά για να αντιληφθούμε και να δώσουμε απαντήσεις στα θέματα που μας απασχολούν, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε γύρω μας μόνο θετικές αλλαγές.