fbpixel

Search icon
Search
Τα είδη γυμναστικής που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα
WELLNESS

Τα είδη γυμναστικής που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Βάλτε σε προτεραιότητα την υγεία του οργανισμού


Ο τομέας της γυμναστικής διαδραματίζει έναν απόλυτα σημαντικό ρόλο από μέσα προς τα έξω για εμάς, εννοώντας πως συμβάλλει εξίσου τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στην εσωτερική μας κατάσταση. Η σπουδαία συμβολή της στο σώμα μας, αυξάνοντας την μυϊκή μάζα, αποβάλλοντας το περιττό λίπος, με αποτέλεσμα να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, είναι η ίδια με την βελτίωση ολόκληρου του ανοσοποιητικού. Η άσκηση βοηθάει κατά πολύ να διατηρούμαστε σε υγιής φυσική κατάσταση, καθώς δεν είναι τυχαίο που οι χρόνια αθλητές έχουν αποκτήσει μεγάλο αριθμό αντισωμάτων. Ειδικότερα, υπάρχουν τρία είδη, τα οποία δρουν άμεσα σε αυτό το κομμάτι και εάν επιθυμείτε να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα μέσω της γυμναστικής, τότε οφείλετε να τα εντάξετε άμεσα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα εκπλαγείτε με το πέρασμα των μηνών ως προς την αλλαγή σας, καθώς θα διαπιστώσετε το πόσο καλύτερα θα νιώθετε άπαξ και ξεκινήσετε. Όσο ζωτικής σημασίας θεωρείται η ισορροπία που οφείλουμε να έχουμε ως προς τις θερμίδες και το λίπος, πρέπει να προσέχουμε το ίδιο και για τον οργανισμό μας, θέτοντας τον μάλιστα σε προτεραιότητα. Επομένως, εάν μέχρι τώρα δεν ήσασταν λάτρεις της γυμναστικής, τολμήστε να αλλάξετε τις συνήθειές σας.

Three kind workouts

Yoga

shutterstock-1303046203.jpg

Oι αναπνευστικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε στις ασκήσεις είναι άκρως βοηθητικές για την εκκαθάριση των πνευμόνων και της ρινικής κοιλότητας και μάλιστα προσφέρουν άφθονο οξυγόνο, απομακρύνοντας τις τοξίνες, ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν και θετικά τη διάθεσή μας. Επίσης, οι σωστές αναπνοές που παίρνουμε καθ’όλη την διάρκεια, οδηγούν στο να γίνεται η πρέπον αιμάτωση στα όργανα, τους μυς και τις λειτουργίες τους με τέτοιον τρόπο ώστε να αποβάλλονται οι τοξίνες που το σύστημά μας συγκεντρώνει τακτικά από τροφές, από χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Σε συνδυασμό και με τις στάσεις της γιόγκα, οι οποίες ενδυναμώνουν το σώμα και αποτρέπουν μυοσκελετικές παθήσεις, ενισχύεται ακόμη περισσότερο η άμυνα του οργανισμού μας. Ιδιαίτερα, η χάθα γιόγκα και η κουνταλίνι γιόγκα είναι κι αυτές οι πρακτικές που ξεχωρίζουν.

Jogging

shutterstock-359568020.jpg

Τα απίστευτα θετικά οφέλη του, τα οποία έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, είναι το είδος της άσκησης που ενδυναμώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Το περπάτημα έξω στη φύση μας βοηθάει να απελευθερώνουμε τις ενδορφίνες, μια ορμόνη που σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα της χαράς και της ευτυχίας. Άλλωστε, δεν προϋποθέτει ούτε όργανα, ούτε ειδικό χώρο, ούτε τίποτα παραπάνω από ένα σετ φόρμας και αθλητικών παπουτσιών. Εάν το εντάξετε στο πρόγραμμά σας τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, χωρίς απαραίτητα να ναι έντονη άσκηση, θα αποκτήσετε με τον καιρό δυνατό οργανισμό. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνεται και από σχετικές έρευνες, οι οποίες απέδειξαν πως οι γυναίκες που το υιοθέτησαν, αρρωσταίνουν κατά 50% λιγότερο από τις υπόλοιπες.

Pilates

shutterstock-1056238805.jpg

Πέρα από τις αξιοσημείωτες επιδράσεις στο σώμα μας, δηλαδή τη γράμμωση των μυών, τη βελτίωση της ευθυγράμμισης του σώματος, αλλά ακόμη και η δράση τους στο κομμάτι της ψυχολογίας μας αντιμετωπίζοντας τα επίπεδα άγχους που μας κατακλύζουν, εντάσσεται και η θετική επίδραση αυτής της γυμναστικής στο ανοσοποιητικό. Ειδικότερα, θεωρείται μια μορφή ήπιας άσκησης που εστιάζει στην επανεκπαίδευση της σωστής αναπνοής, όπου όλη η φιλοσοφία της βασίζεται ακριβώς σε αυτό το σημείο, δηλαδή στο να αναπνέουμε με τον σωστό τρόπο. Οι ασκήσεις των “Pilates” κινούνται σε ρυθμούς, που αυξάνουν τη βαρυτική έλξη στο λεμφικό υγρό και κατά συνέπεια την βέλτιστη κυκλοφορία αυτού. Κατά την διάρκεια που εκτελούμε το πρόγραμμα, οι μύες κάνουν «σύσπαση-χαλάρωση» βοηθώντας το λεμφικό υγρό να ρέει και να συνεργάζεται με το κυκλοφορικό στέλνοντας θρεπτικά συστατικά, οξυγόνου και ορμονών στο αίμα και στα κύτταρα των ιστών του σώματος.