fbpixel

Search icon
Search
Τα ελληνικά νησιά που αναδεικνύονται φέτος σε επίγειους «γαστρονομικούς παραδείσους»
TRAVEL

Τα ελληνικά νησιά που αναδεικνύονται φέτος σε επίγειους «γαστρονομικούς παραδείσους»

Είστε λάτρεις του καλού φαγητού; Αυτοί είναι οι κατάλληλοι προορισμοί για εσάς!


Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι διαφορετικό, είναι ιδιαίτερο, είναι μοναδικό. Είναι γεμάτο με γεύσεις και πλούσια αρώματα, που ξυπνούν τις αισθήσεις και μένουν για πάντα γαραγμένα στο μυαλό και την καρδιά. Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες και τα ειδυλλιακά τοπία, η χώρα μας φημίζεται και για την ελληνική κουζίνα και δεν είναι τυχαίο, ότι θεωρείται ιδανικός προορισμός -και- για τους gastronomy-lovers. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τα must-visit νησιά, που αποτελούν τον απόλυτο παράδεισο για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Μοναδικοί προορισμοί, μοναδικές γεύσεις!

Κρήτη

shutterstock-2136835039.jpg

Αμπελώνες, ελαιοτριβεία, μαθήματα γευσιγνωσίας... Όπου κι αν κοιτάξει κανείς στην Κρήτη, όπου κι αν βρεθεί, σε οποιοδήποτε από τα πολλά μέρη της, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρά. Το νησί αυτό έχει μία ιδιαίτερη ενέργεια και πάνω από όλα, προσφέρεται για πολύ φαγητό κι ατελείωτη διασκέδαση, με τις κρητικές συνταγές, που είναι ξακουστές σε όλο τον κόσμο, να ταξιδεύουν το μυαλό σε μία άλλη εποχή, όπου όλα ήταν πολύ πιο απλά κι αυθεντικά. Στο πανέμορφο Ρέθυμνο, με τα μαγευτικά τοπία και τις εντυπωσιακές παραλίες, must-visit αποτελεί το εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας 7 θάλασσες κι εφόσον το επιλέξετε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την tagliata τόνου με τη sauce avocado, που είναι πεντανόστιμη και δροσιστική και συνδυάζεται άψογα με ένα ποτήρι λευκό κρασί, αλλά και τα ολόφρεσκα θαλασσινά, που περιλαμβάνει καθημερινά το menu του restaurant. Aν πάλι επιλέξετε τα Χανιά για τις διακοπές σας, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε στη γειτονιά των Ταμπακαριών, στην παλιά αρχοντική συνοικία της Χαλέπας, προκειμένου να ολοκληρώσετε την ημέρα σας, γευματίζοντας στο πιο γραφικό εστιατόριο της πόλης, ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Η ψαροταβέρνα Θαλασσινό Αγέρι θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας, καθώς η μοναδική της τοποθεσία, αλλά κι οι θησαυροί που κρύβονται στο menu της, αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό!

Σαντορίνη

shutterstock-1932983453.jpg

Για τους περισσότερους, η Σαντορίνη θεωρείται ιδανικός προορισμός για τους ερωτευμένους, για τα ζευγάρια, για τους λάτρεις του ρομαντισμού. Ωστόσο, αυτό που ίσως δε γνωρίζουν αρκετοί, είναι πως το συγκεκριμένο νησί των Κυκλάδων, θεωρείται go to προορισμός και για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και τις εκλεκτές γεύσεις. Στο πανέμορφο, αυτό, νησί θα μπορέσετε να απολαύσετε καλό φαγητό και νόστιμες τοπικές συνταγές της κυκλαδίτικης κουζίνας, που συνδυάζονται άψογα με τις κορυφαίες ετικέτες κρασιού, αλλά και το δροσερό ούζο, που αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των locals. Το Magma by Spondi, που ανήκει στο θέρετρο Magma Resort Santorini, φέρει την υπογραφή του Michelin, chef Arnaud Bignon, που έχει καταφέρει να παντρέψει στο menu τη διεθνή υψηλή γαστρονομία με την τοπική σαντορινιά παράδοση, με τους guests να έχουν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικά dishes σε ένα ειδυλλιακό μέρος. Must-visit θεωρείται και το Varoulko Santorini του Λευτέρη Λαζάρου. Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο, φιλοξενεί στο menu του τις κορυφαίες, ελληνικές γεύσεις, με το καλαμάρι pesto και την πεσκανδρίτσα, να κλέβουν την παράσταση και να ξεχωρίζουν. 

Νάξος

shutterstock-724820227.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο τους. Η Νάξος, έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα και φημίζεται -μεταξύ άλλων- για τις μαγευτικές παραλίες και το εκπληκτικό φαγητό της, ενώ τα πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, οι εντυπωσιακές παραλίες, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μερικά μόνο από όσα έχει να προσφέρει αυτό το νησί, σε όλους τους visitors. Ωστόσο, φημίζεται και για τα πεντανόστιμα, τοπικά εδέσματά της, καθώς must-try αποτελούν τα τυριά της, με τη γραβιέρα Νάξου, την αφρομυζήθρα, το θηλυκοτύρι, η κοπανιστή και το λαδοτύρι να ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, που ψεύδουν στο νησί, για να απολαύσουν την ξακουστή γαστρονομία του. Ένα από τα πιο γνωστά dinner-spots της Νάξου είναι το Μεταξύ Μας, που βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία στη Χώρα και φιλοξενεί καθημερινά επισκέπτες από οποιοδήποτε μέρος μπορεί να φανταστεί κανείς. Το menu του, περιλαμβάνει πολλές ελληνικές γεύσεις, ολόφρεσκους μεζέδες και θαλασσινά που "μυρίζουν" Ελλάδα, που συνδυάζονται άψογα με δροσερό ούζο ή κρασί. Σε αυτό το restaurant, η αυθεντική, ελληνική κουζίνα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και μεταφέρει τους visitors σε μία άλλη εποχή.

Σίφνος

shutterstock-143704798.jpg

Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα νησιά των δυτικών Κυκλάδων και φημίζεται για τη γραφική της αρχιτεκτονική, τα παραδοσιακά κεραμικά, τις παραλίες αλλά και το μοναδικό φαγητό και τις πλούσιες γεύσεις της. Η Σίφνος είναι ένα νησί που καταφέρνει να κατακτήσει των καρδιά όσων το επισκέπτονται από την πρώτη στιγμή, καθώς έχει -μεταξύ άλλων- να επιδείξει πολλά παραδοσιακά προϊόντα και μικρά ταβερνάκια που έχουν αποκτήσει τεράστια φήμη, χάρη στα εντυπωσιακά τους πιάτα. Συνεπώς, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια, την επιλέγουν οι λάτρεις του καλού φαγητού, που θέλουν να επισκεφθούν ένα μέρος με μοναδικές γεύσεις και να γευτούν την παραδοσιακή, κυκλαδίτικη κουζίνα. Το μαστέλο, η ρεβυθάδα, αλλά κι η δροσερή, καπαροσαλάτα είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που ξεχωρίζουν κι αποτελούν σήμα κατατεθέν αυτού του νησιού, ενώ αναμφίβολα, ένα από τα κορυφαία παραδοσιακά ταβερνάκια του, είναι ο Δρακάκης. Σε αυτό το spot, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το πιο γευστικό κοτόπουλο με μέλι και δεντρολίβανο, κολοκυθοκεφτέδες με πικάντικο τζατζίκι και πολλές άλλες ελληνικές γεύσεις, με μία μοντέρνα πινελιά, που είναι κι αυτή που κάνει τη διαφορά!

Κεφαλονιά

shutterstock-1923806933.jpg

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους και ξεχωρίζει για την αρχοντική ομορφιά και τα αμέτρητα φυσικά τοπία της. Ωστόσο, εκτός των άλλων, φημίζεται και για τη γαστρονομία της, καθώς στα γραφικά της σοκάκια, συναντά κανείς αμέτρητα μικρά "διαμάντια", που σερβίρουν καθημερινά ολόφρεσκους μεζέδες, με τα πιο εκλεκτά ντόπια υλικά. Κάνοντας μία βόλτα στα μικρά δρομάκια, σίγουρα θα ακούσετε τους locals να μιλούν για την κυρά Τασία και την ομώνυμη ταβέρνα, που έχει φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης, αλλά και celebrities του Hollywood, που ερωτεύθηκαν το περιβάλλον και τις πλούσιες γεύσεις της. Βρίσκεται στο γραφικό Φισκάρδο κι αν θέλετε κι εσείς να απολαύσετε ένα πλούσιο γεύμα με θέα το απέραντο γαλάζιο, δίπλα ακριβώς από τα πολυτελή σκάφη, τότε σίγουρα θα πρέπει να την επισκεφθείτε. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την πεντανόστιμη αστακομακαρονάδα και την κρεατόπιτα, την παραδοσιακή ριγανάδα και το μοσχαράκι στο πήλινο. Οι γεύσεις που θα δοκιμάσετε, σε συνδυασμό με τη μοναδική του τοποθεσία, θα σας αποζημιώσουν.

Μύκονος

shutterstock-1890832174.jpg

Last but not least, από τη λίστα με τα must-visit νησιά, δε θα μπορούσε να λείπει η κοσμοπολίτικη, Μύκονος. Το νησί αυτό με τα ιδιαίτερα vibes, αποτελεί ιδανική επιλογή για τους gastronomy-lovers, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει δυναμική είσοδο στην social life του κορυφαίοι chefs, παγκοσμίου φήμης. Κάπως έτσι, όσοι βρίσκονται στο κυκλαδίτικο νησί, έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία και να γνωρίσουν πολλές άλλες international κουζίνες. To Byblos Mykonos άνοιξε φέτος τις πόρτες του κι όσοι βρίσκονται σε αυτό, μπορούν να απολαύσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Περού και την Ιαπωνία, δοκιμάζοντας πλούσιες γεύσεις, που διεγείρουν τον ουρανίσκο. Το νέο αυτό εγχείρημα "υπογράφει" ο γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γκαβέλας που ενώνει τις δυνάμεις του με τον executive chef Θάνο Στασινό και τον κορυφαίο sommelier Νικόλα Γιαννόπουλο, έχοντας δημιουργήσει τον απόλυτο γαστρονομικό παράδεισο, στο luxury νησί των Κυκλάδων. Το πεντανόστιμο ceviche, τα tiraditos και το sashimi είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που ξεχωρίζουν από το menu του restaurant, που ήδη, αποτελεί πόλο έλξης για τους locals και τους visitors της Μυκόνου.