fbpixel

Search icon
Search
Τα coffee table books ποτών για την πιο εξειδικευμένη εμπειρία προετοιμασίας τους
TASTE

Τα coffee table books ποτών για την πιο εξειδικευμένη εμπειρία προετοιμασίας τους

Εκλεπτυσμένες εικόνες και συμβουλές των experts μας εισάγουν σε έναν κόσμο γεμάτο με μεθυστικά αρώματα


Υψηλή αισθητική, εστιασμένη σε κάθε πολυτελή λεπτομέρεια. Ιστορίες και εικόνες που μαγεύουν τους θερμούς λάτρεις της εκλεπτυσμένης προετοιμασίας των drinks, αλλά και για όλους και αναζητούν τη νέα προσθήκη, που θα αναβαθμίσει αυτόματα το style του χώρου τους. Αυτή η συλλογή των coffee - table books ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα γούστα και των πιο απαιτητικών, χαρίζοντάς τους το πιο elegant gift για όλες τις εποχές.

Εμείς σας προτείνουμε τα 5 must - have λευκώματα για να εμπλουτίσετε την παραγωγή all - time classic, αλλά και νέων συνταγών, σύμφωνα με τις συμβουλές των experts του είδους! 

The Impossible Collection of Champagne

champagne-clamshell-flat-front-d0d927ca-47ca-49b9-a006-8e27698932a7-3000x.webp

Είναι το έμβλημα της φινέτσας, της γιορτής, της ανεμπόδιστης απόλαυσης. Από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία και την προώθησή της, η σαμπάνια συνεχίζει μέχρι σήμερα να μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον, φέρνοντας στο προσκήνιο νέα τοπικά terroirs. Το βιβλίο "The Impossible Collection of Champagne" παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από εξαιρετικές εσοδείες μέχρι μια σειρά από πιο πρόσφατες κυκλοφορίες. Την exclusive επιλογή τους έχει επιμεληθεί ο καλύτερος σομελιέ του κόσμου, Enrico Bernardo, καλύπτει τρεις αιώνες και εικονογραφείται από διάφορες εμπειρίες γευσιγνωσίας, διορατικές συμβουλές και μοναδικές ανέκδοτες ιστορίες. Αναδεικνύει τις πιο αξιόλογες φιάλες που έχουν παραχθεί ποτέ, όλες ενωμένες από την αδυναμία να τις έχουμε μαζί σε ένα κελάρι κάθε φορά, εξ ου και ο τίτλος αυτού του τόμου. Κυκλοφορεί σε ένα ξύλινο κουτί, η έκδοση αυτή είναι δεμένη στο χέρι και πολυτελώς κατασκευασμένη με ετικέτες με χειροποίητο τελείωμα, καθιστώντας την απαραίτητη για όλους τους λάτρεις της σαμπάνιας.

The Bartender's Manifesto: How to Think, Drink, and Create Cocktails Like a Pro

0028-thebartender-smanifesto-penguinrandomhouseretail-1-3000xprogressive.webp

Στο book "The Bartender's Manifesto" περιηγούμαστε στα βασικά στάδια της παρασκευής κοκτέιλ και μαθαίνουμε βασικές λεπτομέρειες του bartending με τον αναγνωρισμένο mixologist,Toby Maloney και την ομάδα του "The Violet Hour". Όταν το πρωτοποριακό cocktail bar άνοιξε τις πόρτες του στο Σικάγο το 2007, έθεσε υψηλά στάνταρ με ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διδάσκει όχι μόνο πώς να αναπαράγουμε άψογα τις κλασικές συνταγές κοκτέιλ, αλλά πώς να αγκαλιάζουμε την εφευρετικότητα, να παίρνουμε έξυπνες αποφάσεις και να δημιουργούμε πρωτότυπες, εμπνευσμένες συνταγές. Όπως οι μάγειρες που μπορούν να κρυφοκοιτάξουν στο ντουλάπι τους και να ετοιμάσουν το δείπνο τους, χωρίς να χρειάζονται συνταγή, έτσι και όσοι ακολουθήσουν τις μεθόδους του βιβλίου θα έχουν την τεχνική βάση και την αυτοπεποίθηση για να πάνε τις ικανότητές τους στα κοκτέιλ στο επόμενο επίπεδο και να κατασκευάσουν ένα drink από οποιαδήποτε υλικά έχουν στη διάθεσή τους.

The Maison Premiere Almanac: Cocktails, Oysters, Absinthe, and Other Essential Nutrients for the Sensualist, Aesthete, and Flaneur: A Cocktail Recipe Book

91ijffi91cl-ac-uf10001000-ql80.jpg

Το Maison Premiere, σημαντικός παράγοντας τόσο στην αναβίωση του craft cocktail όσο και στην αναγέννηση των μπαρ και των εστιατορίων, προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία που διοχετεύει μια εποχή όπου τα κοκτέιλ δεν ήταν απλώς μια απόλαυση αλλά ένα ουσιαστικό μέρος της καθημερινής ζωής στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα στη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ορλεάνη και το Παρίσι. Το βιβλίο είναι τόσο συναρπαστικό όσο και το ίδιο το μπαρ, είναι τόσο μια οπτική απόλαυση -με βάση τη φωτογραφία, την εικονογράφηση και το γραφιστικό σχέδιο- όσο και ένας λεπτομερής οδηγός για τα σπάνια θέματα που κάνουν το Maison Premiere μοναδικό, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς εξερεύνησης της τέχνης του κοκτέιλ και των πρωτοποριακών τεχνικών και του εξοπλισμού bartending.

Free the Tipple: Kickass Cocktails Inspired by Iconic Women

91ypamrqkal-ac-uf10001000-ql80.jpg

Εξήντα από τις πιο δροσερές και επιδραστικές γυναίκες του κόσμου αποτελούν την έμπνευση για αυτή τη δροσιστική και διασκεδαστική συλλογή συνταγών ποτών που σίγουρα θα δώσουν έξτρα ζωντάνια στο κοκτέιλ σας. Το Free the Tipple αποτίει φόρο τιμής σε ένα λαμπρό φάσμα διαφορετικών γυναικών από τον 20ό αιώνα μέχρι σήμερα που έχουν κάνει θραύση στον τομέα της ψυχαγωγίας, των τεχνών, της πολιτικής, της μόδας, της λογοτεχνίας, του αθλητισμού και της επιστήμης, όπως η Frida Kahlo, η Rihanna, η Serena Williams, η Virginia Woolf, η Yoko Ono, η Zaha Hadid, η Marlene Dietrich, η Zadie Smith και άλλες. Κάθε διπλή σελίδα περιλαμβάνει μια συνταγή που έχει δημιουργηθεί για να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα, το στιλ, την κληρονομιά ή το τι άρεσε να πίνει η ίδια.

The Art of Mixology: Classic Cocktails and Curious Concoctions

91e3pwi7mbl-ac-uf10001000-ql80.jpg

Γίνετε ο δικός σας μπάρμαν και δημιουργήστε νέα, νόστιμα παρασκευάσματα στο σπίτι με αυτή τη συλλογή συνταγών για χειροποίητα κοκτέιλ. Εκτός από τα χειροποίητα ποτά και τις τεχνικές, το βιβλίο αυτό καλύπτει επίσης τις παραδοσιακές μεθόδους mixology και περιλαμβάνει κλασικά κοκτέιλ που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, όπως το Mai Tai, το Marilyn Monroe και το Zombie. Λαχταράτε ένα κοκτέιλ αλλά όχι το αλκοόλ; Δοκιμάστε να φτιάξετε mock-tails με συνταγές για το Ginger Fizz, το Long Boat, το Sober Sunday ή το Cranberry Energizer. Αφήστε την ώρα των κοκτέιλ να ξεκινήσει με περισσότερες από 200 συνταγές για να διαλέξετε!

Cocktail Chameleon - Assouline Coffee Table Book

cocktail-chameleon.webp

Από την κλασική Μαργαρίτα μέχρι το Love Byte, το "Cocktail Chameleon" είναι η πρόσκληση του βραβευμένου σχεδιαστή και παραγωγού Mark Addison να τον ακολουθήσετε καθώς ντύνει δώδεκα κοκτέιλ σε δώδεκα μοναδικές παραλλαγές για 144 κλασικά κοκτέιλ με την υπογραφή του. Ο κ. Addison βασανίζει με τη μοριακή μιξολογία για να δημιουργήσει το Anti-Gravity, δίνει οδηγίες για το πώς να επανεφεύρει το αγαπημένο Bloody Mary με σάκε και επικαλείται τον περίφημο βασιλικό κήπο με τις Βερσαλλίες. Εμπνέοντας τον δημιουργικό mixologist σε όλους, το Cocktail Chameleon θα γίνει ένας άμεσος σύμμαχος για τους οικοδεσπότες που αναζητούν να απογειώσουν μια περίσταση ή ένας πολύ αναγκαίος φίλος που θα βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κλείσετε τη μέρα σας με μια καλή νότα!

Κεντρική φωτογραφία: Source: @michelle_janeen