fbpixel

Search icon
Search
Τα brand-new εστιατόρια του Λονδίνου που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος τον χειμώνα
ESCAPE

Τα brand-new εστιατόρια του Λονδίνου που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος τον χειμώνα

Οι must-visit γαστρονομικοί προορισμοί της Βρετανικής πρωτεύουσας


Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από το χειμώνα για να επισκεφθείτε το Λονδίνο - είναι γεγονός! Πρόκειται για τον πιο πετυχημένο τρόπο να νικήσετε τα 'winter blues' της εποχής και αυτή τη σεζόν μπορείτε να περιμένετε πολλά καινούργια openings και ευκαιρίες να επισκεφθείτε καινούργιους γατρονομικούς παραδείσους. 

Από ένα ιταλικό νεοφερμένο εστιατόριο με επίκεντρο το design στο Hackney, μέχρι μια γυαλιστερή συνέχεια στο City και μια απροσδόκητη αναβίωση μάρκας από τη δεκαετία του '80. Ακολουθεί η δική μας επεξεργασία των δέκα πιο συναρπαστικών νέων εγκαινίων στο Λονδίνο αυτόν τον χειμώνα.

Dalla

dalla-1311-09.webp
Dalla restaurant, Photo: Thea Løvstad

Το Dalla έχει μόλις ανοίξει και ήδη είναι ένα από τα πιο περιζήτητα νέα εστιατόρια του Λονδίνου. Αυτό το μικρό ιταλικό εστιατόριο της γειτονιάς είναι έργο τριών ιδρυτών: του συλλέκτη έργων τέχνης και ντιζάιν Gennaro Leone (του Spazio Leone), του σεφ αδελφού του Gianmarco Leone και του πρώην σεφ του P. Franco Mitchell Damota. Μεταξύ τους, δημιούργησαν ένα ζεστό μέρος που θα κάνει τους λάτρεις του ιταλικού design του 20ου αιώνα και της ιταλικής κουζίνας "nonna" να ενθουσιαστούν. 

120-122 Morning Lane, Hackney, London E9 6LH
dallarestaurant.com

Jamie Oliver Catherine St.

55412950.jpg
Jamie Oliver Catherine St.

O Jamie Oliver επιστρέφει. Στο Jamie Oliver Catherine St, σε ένα διατηρητέο κτίριο Grade I στην καρδιά του Theatreland, αντλούνται στοιχεία από την εποχή του στο River Café και το Neal Street Restaurant, καθώς και από τις πρώτες μέρες του Fifteen. Ο ίδιος και η  ομάδα του με επικεφαλής τον αρχιμάγειρα Chris Shaill και τη σεφ ζαχαροπλαστικής Emma Jackson - θα δώσει έμφαση στα ποιοτικά βρετανικά προϊόντα σε ελκυστικά πιάτα όπως οι κροκέτες τυριού Mrs Kirkhams's Lancashire, το vegan καπνιστό "ταραμά" με ραπανάκια κληρονομιάς και το κοτόπουλο Sutton Hoo με σάλτσα Stroganoff και πατάτες πατάτας.

6 Catherine Street, Covent Garden, London WC2B 5JY
jamieolivercatherinest.com

The Wolseley City

thewolseycity-interiorsmainrestaurant-low.webp
The Wolseley City, Photo: David Cleveland Ltd

Η ιδέα είναι απλά φτιαγμένη για την πόλη, με την ολοήμερη προσφορά δυναμικού πρωινού, μεσημεριανού γεύματος εργασίας και ποτών μέχρι αργά το βράδυ. Θα βρείτε όλα τα κλασικά πιάτα Wolseley που γνωρίζετε και αγαπάτε - το choucroute, το σουφλέ Suisse, το Wiener Holstein - μαζί με νέες προσθήκες, όπως η μπριζόλα με μπέικον και η πουτίγκα με μαρμελάδα στον ατμό.

68 King William Street, City of London, London EC4N 7HR
thewolseleycity.com

Sune

img-7615.jpg
Sune

Δεν μπορεί να υπάρχουν πολλοί σομελιέ των οποίων τα ονόματα είναι αρκετά μεγάλα για να "ανοίξουν" ένα εστιατόριο με την έννοια του Χόλιγουντ, αλλά ο Honey Spencer είναι ένας από αυτούς. Το Sune, που ανοίγει στην Broadway Market αυτόν τον μήνα, είναι το πρώτο εστιατόριο της Spencer και του συντρόφου της, πρώην διευθυντή εστιατορίου Noma, Charlie Sims. Σαφώς, τα κρασιά θα είναι εξαιρετικά (θα υπάρχουν σπάνια κρασιά, εκλεκτά κρασιά και πολλά προσιτά κρασιά), αλλά το φαγητό θα πρέπει να ταιριάζει. Με βάση τους ήχους των αρνίσιων πλευρών με μπαχαρικά za'atar, με harissa και αλατισμένο γιαούρτι, αυγό, πατάτες και γαύρο και σαλάτα Caesar με καπνιστό χέλι, αυτό θα γίνει.

129A Pritchard’s Road, Broadway Market, London E2 9AP
sune.restaurant

The Cocochine

the-cocochine.jpg
Image source: @thecocochine

Η χαρά του φαγητού στο The Cocochine στο Bruton Place στο Mayfair θα αποκαλυφθεί με την πάροδο του χρόνου. Οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι αυτό το οικείο νέο εστιατόριο του γκαλερίστα Tim Jefferies και του σεφ Larry Jayasekara, πρώην επικεφαλής σεφ του Pétrus, θα προσπαθήσει να επαναφέρει τη χαρά του φαγητού. Οι κρατήσεις, για παράδειγμα, θα γίνονται μόνο τηλεφωνικά, τα τραπέζια δεν θα αλλάζουν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και το μενού θα είναι πλήρως à la carte. Μεγάλο μέρος των προϊόντων του εστιατορίου, θα προέρχεται από ένα αγρόκτημα στο Northamptonshire, ενώ η λίστα κρασιών θα περιλαμβάνει σχεδόν 1.000 αναφορές που προέρχονται από μια ιδιωτική συλλογή.

27 Bruton Place, Mayfair, London W1J 6NQ
thecocochine.com

Feature image source: @dalla.restaurant