fbpixel

Search icon
Search
Τα 6 βασικά tips για να κάνετε layering με items που έχετε ήδη στην ντουλάπα σας
STYLING TIPS

Τα 6 βασικά tips για να κάνετε layering με items που έχετε ήδη στην ντουλάπα σας

Δημιουργήστε τα πιο hot σύνολα με απλό τρόπο


Για πολλές γυναίκες η τεχνική του layering αποτελεί μία δύσκολη διαδικασία που συχνά την αποφεύγουν. Ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας, τώρα που η θερμοκρασία έχει αρχίσει να «πέφτει». Όταν αναφερόμαστε στο layering, δεν εννοούμε πάντα τον συνδυασμό 10 κομματιών. Ακόμα κι ένα πουλόβερ ριγμένο στους ώμους πάνω από ένα πουκάμισο ανήκει σ΄αυτήν την κατηγορία. Η καθεμία από εσάς μπορεί να το δοκιμάσει στα σύνολά της ανάλογα με το προσωπικό της στιλ και τον χαρακτήρα της.

Ο πιο κρύες μέρες του φθινοπώρου αρχίζουν να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους και η ανάγκη για περισσότερα και πιο ζεστά fashion items γίνεται ολοένα και πιο έντονη. Για να πειραματιστείτε και να κάνετε ένα εύκολο update στο look σας, παρακάτω έχουμε συλλέξει απλά και βασικά layering tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια της γκαρνταρόμπας με μοντέρνους τρόπους αλλά και πώς θα καταφέρετε να αποφασίσετε σε ποια πρέπει να επενδύσετε. Να είστε σίγουρες ότι ούτε εμείς είμαστε fans του έντονου layering με πολλά κομμάτια.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε κλασικές τεχνικές, βασισμένες κυρίως στη φιλοσοφία του minimal, με στόχο να αναβαθμίσετε την εικόνα σας αλλά και να διατηρηθείτε στις απαραίτητες για την εποχή θερμοκρασίες!

1. Knitwear on the shoulder

layer-1.jpg
Image source: @sylviemus_

Τοποθετήστε ένα πολύχρωμο πουλόβερ πάνω στους ώμους σας. Πρόκειται για ένα παλιό «κόλπο», το οποίο χαρίζει πολλούς πόντους στη φετινή σεζόν, καθώς κι έναν υπέροχο και μοντέρνο χαρακτήρα στα καθημερινά σας σύνολα. Ο αγαπημένος τρόπος λοιπόν της Alexa Chung μπορεί μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να σας προσθέσει το απαραίτητο στιλ που χρειάζεστε. Συνδυάστε το μ’ ένα λευκό πουκάμισο για αρμονική αντίθεση, αλλά και bold pants για πιο fun διάθεση.

2. Leather item

layer-3.jpg
Image source: @greceghanem

Πέρα από το ότι αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της περιόδου που διανύουμε είναι γνωστό σε όλους ότι τα δερμάτινα κομμάτια είναι αρκετά ζεστά και αυτός είναι ένας λόγος που τα συναντάμε τόσο πολύ κατά τη διάρκεια των πιο ψυχρών μηνών. Για να συνδυάσετε τη ζέστη με το στιλ, προσθέστε ένα leather item στο outfit σας, όπως ένα παντελόνι, μία μπλούζα ή ένα oversized blazer. Τόσο απλά!

3. Knitwear layering

layer-4.jpg
Image source: @handinfire

Στην κατηγορία με τα πιο δημοφιλή κομμάτια κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου ανήκουν τα πλεκτά. Ένα από τα αγαπημένα layering tricks τόσο των fashionistas όσο και δικό μας, είναι ο συνδυασμός πολλών knitwear items μαζί σε μία εμφάνιση. Με την έντονη δημοτικότητα των co-ords που συνεχίζεται και την περίοδο που διανύουμε δε θα δυσκολευτείτε να το πετύχετε. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ακόμα ένα πουλόβερ για να το κάνετε all the way.

4. Skinny jeans & Knee high boots

layer-6.jpg
Image source: @pernilleteisbaek

Πολλές φορές η καθημερινότητα είναι πολύ απαιτητική και το μόνο που έχουμε ανάγκη είναι να δημιουργήσουμε ένα look μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, το οποίο όμως θα μας κρατάει ζεστές και θα μας χαρίζει άνεση. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε είναι να ταιριάξετε τις μπότες σας με το καθημερινό skinny jeans σας, το οποίο θα τοποθετήσετε μέσα από αυτές. Ολοκληρώστε μ’ ένα πουκάμισο μαζί μ’ ένα cozy cardigan.

5. Knitted vest

layer-2.jpg
Image source: @brittanybathgate

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λατρέψει αυτό το hot trend. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο famous items αυτήν τη στιγμή στον κόσμο του street style, είναι και μία πολύ εύκολη και όμορφη εναλλακτική για να έχετε την κατάλληλη θερμοκρασία, χωρίς να προσθέσετε όγκο στην εμφάνισή σας. Συνδυάστε το πλεκτό γιλέκο σας μαζί με loose pants, button up shirt και Chelsea chunky boots κι έχετε δημιουργήσει αμέσως ένα από τα πιο μοντέρνα outfits της σεζόν.

6. Double jumper

layer-8.jpg
Image source: @shotfromthestreet

Για τις μέρες που είναι λίγο πιο δύσκολες και δεν έχετε πολλή όρεξη για να καθίσετε αρκετή ώρα μπροστά στον καθρέφτη, σας έχουμε τη λύση. Προσθέστε ένα ή δύο πουλόβερ μαζί. Αυτό που θα επιλέξετε να φορέσετε από μέσα, φροντίστε να είναι πιο λεπτό για να πετύχετε μία όμορφη σιλουέτα. «Παίξτε» με τα χρώματα και δημιουργήστε ένα απλό αλλά παράλληλα όμορφο σύνολο.