fbpixel

Search icon
Search
Σχέση από απόσταση ή αλλιώς LAT: Συμβουλές επιβίωσης για μια ευτυχισμένη καθημερινότητα
PSYCHOLOGY

Σχέση από απόσταση ή αλλιώς LAT: Συμβουλές επιβίωσης για μια ευτυχισμένη καθημερινότητα

Αποκωδικοποιήστε την προσωπική σας ζωή σας και απολαύστε οτιδήποτε βιώνετε


To φαινόμενο του "Living Apart Together" ή LAT αποτελεί ένα από τα trending θέματα στις συζητήσεις των γυναικών. Αν και παλαιότερα δεν ήταν λίγοι αυτοί που το τολμούσαν, πλέον στα χρόνια του Facetime και των social media όλο και περισσότερα ζευγάρια ενδίδουν στις σχέσεις από απόσταση με τα χιλιόμετρα -πολλές φορές- να αποδεικνύονται σύμμαχός τους. Εάν έχετε βιώσει προσωπικά μια τέτοια κατάσταση σίγουρα θα γνωρίζετε πως είναι δύσκολο όχι μόνο να την ορίσετε αλλά και να τη ζείτε καθημερινά. Παρόλα αυτά, η σχέση από απόσταση μπορεί να σας χαρίσει απλόχερα στιγμές τις οποίες πολλοί άνθρωποι -λανθασμένα- έχουν δεδομένες. Εκτιμάτε το ότι κρατάτε το χέρι του συντρόφου σας, δε θεωρείτε δεδομένο το να τρώτε στο ίδιο τραπέζι και είστε χαρούμενοι που μυρίζετε το άρωμά του. 

Παρακάτω θα ανακαλύψετε έναν mini οδηγό επιβίωσης για να ζήσετε όλα όσα επιθυμείτε...
sxesi-apo-apostasi.jpg

1. Βάλτε προτεραιότητες

Διαφορετικά προγράμματα εργασίας, άλλες συνήθειες καθώς και διαφορά ώρας μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ακόμη και στα πιο συνειδητοποιημένα ζευγάρια. Έτσι, λοιπόν, όταν κάνετε μια τέτοια δέσμευση είναι σημαντικό να ξεκινήσετε θέτοντας προτεραιότητες καθώς και δημιουργώντας ένα ευέλικτο ωράριο το οποίο θα σας δίνει τον απαιτούμενο χρόνο με τον σύντροφό σας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοτίβο η μια από τις δυο μεριές μένει δυσαρεστημένη και για αυτό οφείλετε να είστε προσεκτικοί στο πώς διαχειρίζεστε την καθημερινή σας επικοινωνία.

2. Βεβαιωθείτε πως ζητάτε τα ίδια πράγματα

Είναι κοινώς αποδεκτό πως μια σχέση από απόσταση χωρίς αποκλειστικές δεσμεύσεις είναι λιγότερο αγχώδης από μια άλλη στην οποία και οι δυο σύντροφοι παραμένουν πιστοί. Αναγνωρίζοντας εξαρχής τις δυσκολίες και αφού -και οι δύο- βρίσκεστε στην ίδια συναισθηματική κατάσταση είναι ευκολότερο να προχωρήσετε σε αυτό τον ιδιόμορφο δεσμό. Για αυτό τον λόγο μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τις δικές σας αλήθειες και πάνω από όλα προσπαθήστε να βρείτε έναν end goal που θα υποδεικνύει πως κάποια μέρα θα καταλήξετε μαζί. Τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

sxesi-apo-apostasi-1.jpg

3. Μην «ορκίζεστε» στην τεχνολογία

Όσο δελεαστικό και οικονομικό και αν σας φαίνεται το να επιδίδεστε σε κλήσεις μέσω Skype καθημερινά, δε θα πρέπει να ξεχνάτε πως τίποτα δε μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία. Οι τεχνολογικές εξελίξεις που σας κρατάνε σε επαφή με αυτούς που αγαπάτε δεν έχουν ούτε την υπόσταση, ούτε τη μυρωδιά αλλά ούτε και την αύρα αυτού του συντρόφου σας. Για αυτό τον λόγο, αν δε μπορείτε να βρεθείτε συχνά, δοκιμάστε να στείλετε ένα γράμμα το οποίο θα έχετε ψεκάσει με το άρωμά σας ή ένα mini gift που θα φτιάξει την ημέρα του αγαπημένου σας.

4. Περάστε χρόνο με τον εαυτό σας

Ένα από τα προνόμια που απολαμβάνετε όλοι όσοι έχετε σχέση από απόσταση είναι πως περνάτε αρκετό χρόνο με τον εαυτό σας. Όσο βαρετό και αν σας φαίνεται αυτό οφείλετε να το εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο. Επισκεφτείτε το γυμναστήριο, κάντε μάσκες προσώπου, δοκιμάστε τα νέα food trends και φυσικά δοκιμάστε να κάνετε διαλογισμό. Είναι σημαντικό να χαρίζετε στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας οι οποίες θα σας μετατρέψουν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Αυτή την εκδοχή που κάποιος ερωτεύτηκε και θέλει να βλέπει. Μην ξεχνάτε πως είναι σημαντικό ο χρόνος που περνάτε χώρια, να είναι παραγωγικός και όχι γεμάτος μιζέρια και στεναχώρια. Άλλωστε, εσείς επιλέξατε αυτό το μοτίβο σχέσης και για αυτό ακριβώς οφείλετε να το στηρίζετε. Τόσο για να νιώθετε εσείς καλά, όσο και για να βιώνετε μια όμορφη συντροφική σχέση. 

sxesi-apo-apostasi-2.jpg

5. Προσπαθήστε να κρατήσετε την υπερβολή μακριά

Εάν έχετε βιώσει μια σχέση από απόσταση θα γνωρίζετε πως τις στιγμές που βρίσκεστε μαζί, νιώθετε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Θέλετε να κάνετε τα πάντα σε ελάχιστο χρόνο κι έτσι καταλήγετε να μη θυμάστε το πώς πραγματικά είναι η καθημερινότητα ενός ζευγαριού. Κάντε ένα slow down και προσπαθήστε να δοκιμάσετε πράγματα που θα κάνατε αν ήσασταν μαζί: δείτε μια ταινία, βγείτε για ποτό με τους φίλους σας ή μαγειρέψτε ένα ιδιαίτερο φαγητό. Και το μυστικό; Σε όλα αυτά μην παραλείπετε να πατάτε για μερικές στιγμές το pause. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε να είστε ευχαριστημένοι την κάθε στιγμή.