fbpixel

Search icon
Search
Sweet dreams: Τα χρώματα στο υπνοδωμάτιό σας για να κοιμάστε καλύτερα
INTERIORS

Sweet dreams: Τα χρώματα στο υπνοδωμάτιό σας για να κοιμάστε καλύτερα

Και θα δημιουργήσουν ένα κλίμα απόλυτης αρμονίας


Ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, ψάχνουμε συνεχώς τρόπους για να κάνουμε το σπίτι μας να δείχνει πιο όμορφο και «ζεστό», εκπέμποντας αρμονία. Πόσο μάλλον στην περίπτωση του υπνοδωματίου, που αποτελεί ένα σημείο όπου ξεκουραζόμαστε και αποφορτιζόμαστε από την ένταση της ημέρας. Όλα βασίζονται στα κατάλληλα χρώματα, γι' αυτό και ήρθε η ώρα να μάθετε ποια ταιριάζουν περισσότερο μεταξύ τους, καθώς και κατά πόσα αυτοί οι συνδυασμοί είναι ικανοί να εξασφαλίσουν απόλυτη αρμονία και λειτουργικότητα.

Εμπνευστείτε από τα παρακάτω χρώματα και δημιουργήστε ένα υπέροχο σκηνικό στο bedroom σας!

Λευκό

1b62b6b0516e099cf9fa79e83d08b8bb.jpg

Όσο κι αν αλλάζουν οι τάσεις στη διακόσμηση, το λευκό θα παραμένει πάντα ένα χρώμα απόλυτα διαχρονικό. Το θετικό είναι πως έχει τον τρόπο να δημιουργεί την αίσθηση της αρμονίας και της «καθαριότητας» σε όποιον χώρο κι αν το προτιμήσετε. Επίσης, είναι η ιδανική βάση για να ταιριάξει και με άλλες αποχρώσεις. Επιλέξτε το για το υπνοδωμάτιό σας και θα δείτε πόσο πιο minimal και μοντέρνος θα δείξει όλος ο χώρος.

Pale γκρι

gray-bedroom-7.jpg

Ως μια παρεμφερής απόχρωση του λευκό, το ανοιχτό γκρι, μπορεί επίσης πολύ εύκολα να δημιουργήσει ένα ήρεμο σκηνικό, ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης. Τολμήστε να το συδνυάσετε με πιο σκούρες αποχρώσεις για το απόλυτο gray color blocking! Ωστόσο, μην το επιλέξετε εάν ο ήδη υπάρχοντας χώρος σας είναι διακοσμημένος με πιο θερμούς και γήινους τόνους, διότι το τελικό αποτέλεσμα δε θα είναι καθόλου σωστό και δε θα εκπέμπει το επιθυμητό vibe.

Dusty pink

image-1-3-1.jpeg

Μπορεί να το έχουμε συνηθίσει κατά κύριο λόγο σε παιδικά δωμάτια, παρόλα αυτή -εάν αποτυπωθεί σωστά- είναι μια ιδανική λύση για την κρεβατοκάμαρά σας. Αυτή η γλυκιά απόχρωση του ροζ αποτελεί μια επιλογή που θα χαρίσει ένα cute τελικό αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα παραπέμπει σε κάτι πολύ κοριτσίστικο και παιδικό. Εάν το φοβάστε, καλύτερα να το κάνετε combo με άλλα χρώματα που ανήκουν σε παρόμοια παλέτα, όπως το ανοιχτό καφέ, το μπεζ και φυσικό το λευκό.

Ανοιχτό μπλε

blue-bedroom-ideas-bondegatan-so-dermalm-stockholm-bed-room-lamp-chair-blue-fantastic-frank-1555088475.jpg

Για το πιο γλυκά όνειρα, το ανοιχτό μπλε θεωρείται το πιο κατάλληλο. Ουδέτερο, αλλά παράλληλα ιδιαίτερο και μοντέρνο, μπορεί να δημιουργήσει ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Μια ωραία ιδέα είναι να βάψετε μόνο έναν τοίχο σε αυτήν την απόχρωση και τους υπόλοιπους σε ένα κλασικό λευκό. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε διάσταση στο δωμάτιό σας και θα πετύχετε αυτό ακριβώς που ζητάτε!

Πράσινο

soft-green-bedroom-5.jpg

Κομψό και αριστοκρατικό, το πράσινο θα χαρίσει ένα απίστευτα chic κι εξωτικό τόνο στον χώρο σας, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με τα ξύλινα έπιπλα. Μάλιστα, λένε πως έχει τον τρόπο να χαρίζει έμπνευση και να δημιουργεί την όρεξη για δημιουργηκότητα. Για εσάς τους πιο τολμηρούς, μια τέλεια ιδέα είναι το συνδυάσετε με μπλε. Ωστόσο, μην το επιλέξετε εάν ο χώρο σας είναι μικρός και όχι τόσο φωτεινός, καθώς θα λειτουργήσει λανθασμένα στο τελικό αποτέλεσμα.

Pastel μωβ

40525eacbb30f48858f6c7bd8d6fc9b3.jpg

Τι θα λέγατε να επιλέξετε το χρώμα του 2022 για τον χώρο σας; Εμείς θα σας το προτείναμε χωρίς δεύτερες σκέψεις, καθώς μπορεί να ταιριάξει φανταστικά σε όλα τα στιλ διακόσμησης. Συνδυάζεται απίθανα με μεταλλικές λεπτομέρειες και ιδίως με χρυσό. Οι experts στο interior design υποστηρίζουν πως θα δημιουργήσει την αίσθηση της αρμονίας, αλλά κι ένα απόλυτα ενδιαφέρον σκηνικό, που καθημερινά θα σας γεμίζει ενέργεια ώστε να αδράτετε κάθε ημέρα.