fbpixel

Search icon
Search
Super Tasty: Σας προτείνουμε τα πιο λαχταριστά βραδινά με λιγότερες από 300 θερμίδες
TASTE

Super Tasty: Σας προτείνουμε τα πιο λαχταριστά βραδινά με λιγότερες από 300 θερμίδες

Κι όμως η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει πολύ γευστική


Οι περισσότεροι από εμάς δεν αγαπάμε την μονοτονία στο διατροφικό μας πρόγραμμα κι επιθυμούμε να κάνουμε συχνές εναλλαγές, ώστε να μην συνηθίζουμε τον οργανισμό μας σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει πολύ νόστιμη και λαχταριστή αν εξάψουμε την γαστρονομική μας φαντασία και δημιουργήσουμε βρώσιμα «έργα τέχνης].

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να αντλήσετε έμπνευση για τα βραδινά που θέλετε να εντάξετε στο διαιτολόγιο σας, τότε δεν έχετε παρά να πάρετε χαρτί και μολύβι και να σημειώσετε τις παρακάτω ιδέες που σας δίνουμε.

Πανεύκολη γεμιστή πατάτα με μανιτάρια και φέτα

shutterstock-1630536127.jpg

Βράστε μια πατάτα για 10 λεπτά. Μετέπειτα ανοίξτε την στη μέση, αφαιρέστε το εσωτερικό της μέρος και γεμίστε το με μανιτάρια και ανθότυρο. Τυλίξτε την με ένα αλουμινόχαρτο, βάλτε την στον φούρνο και ψήστε για περίπου 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Θερμιδική αξία: 250 θερμίδες

Γιατί να το επιλέξετε: Εκτός από την ανεπανάληπτη γεύση και την γρήγορη εκτέλεση το συγκεκριμένο γεύμα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε λιπαρά, κάτι το οποίο το καθιστά πλήρες. Συνεπώς, μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Πρωτότυπη σαλάτα με καβούρι και ξηρούς καρπούς

shutterstock-254846461.jpg

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να δημιουργήσετε κάτι πιο ιδιαίτερο, τότε αυτή είναι η συνταγή σας χωρίς δεύτερη σκέψη. Προσθέστε σε ένα μπολ κινόα, λίγα κάσιους, 1κ.σ σταφίδες, βαλσάμικο ξύδι, κομμάτια πορτοκαλιού και δημιουργήστε μια σος με μουστάρδα και ελαιόλαδο.

Θερμιδική αξία: 290 θερμίδες

Γιατί να το επιλέξετε: Το δεδομένο γεύμα μπορείτε να το απολαύσετε και το μεσημέρι προσθέτοντας περισσότερα υλικά. Αξίζει να γνωρίζετε πως είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, επομένως μπορεί να σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια, αλλά έχει και ικανοποιητική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Χορταστικό πιλάφι με μανιτάρια και ελιές

shutterstock-736352008.jpg

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει. Προσθέστε το ρύζι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανό), τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν το ρύζι πιεί το νερό, προσθέστε τις ελιές και ανακατέψτε.

Θερμιδική αξία: 250 θερμίδες

Γιατί να το επιλέξετε: Το βραδινό αυτό είναι το ιδανικό, ακόμα και μετά την προπόνηση σας, καθώς έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, εξαιτίας των μανιταριών και πολύ χαμηλή σε λιπαρά.

Υγιεινή μακαρονάδα με λαχανικά και παρμεζάνα

shutterstock-311545625.jpg

Αρχικά, βράστε τα μακαρόνια (μπορείτε να επιλέξετε και ολικής αλέσεως) και μόλις ετοιμαστούν αφήστε τα στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέστε ελαιόλαδο, σπαράγγια, ψιλοκομμένη ντομάτα, λίγο σκόρδο και ελάχιστο λευκό ξύδι. Μόλις ετοιμαστούν όλα προσθέστε τα μακαρόνια στο ίδιο σκεύος και ανακατέψτε. Στο τέλος, προσθέστε λίγη παρμεζάνα και απολαύστε το γεύμα σας.

Θερμιδική αξία: 250 θερμίδες

Γιατί να το επιλέξετε: Βέβαια μπορείτε να απολαύσετε ζυμαρικά το βράδυ. Ωστόσο, χρειάζεται να συνδυαστούν με τα κατάλληλα υλικά, χαμηλών θερμίδων, ώστε να μην ξεπεράσετε την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη σας. Δοκιμάστε την συγκεκριμένη συνταγή και απολαύστε τα οφέλη των λαχανικών σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά που όλοι λατρεύουμε.

Εναλλακτικό σουβλάκι

shutterstock-1085182775.jpg

Καταρχάς κόψτε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Σοτάρετε για λίγα λεπτά μαζί με ελαιόλαδο και προσθέστε το κοτόπουλο που είναι κομμένο σε λωρίδες. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεστάνετε την τορτίγια σας (από καλαμποκάλευρο, αλεύρι ολικής ή βρόμης) και τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά στο κέντρο της.

Θερμιδική αξία: 243 θερμίδες

Γιατί να το επιλέξετε: Απολαύστε το βραδινό σας χωρίς ενοχές, καθώς είναι πλήρες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας.

Μην ξεχνάτε λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε τις αγαπημένες σας και να απολαύσετε ένα πλήρες και λαχταριστό βραδινό γεύμα, το οποίο είναι και πολύ χαμηλό σε θερμίδες.