fbpixel

Search icon
Search
Sunglasses: Οι πιο hot τάσεις στα γυαλιά ηλίου για τη σεζόν SS'24
TRENDS & CATWALKS

Sunglasses: Οι πιο hot τάσεις στα γυαλιά ηλίου για τη σεζόν SS'24

Μην τις παραβλέψετε!


Οι ηλιόλουστες ημέρες γίνονται ολοένα και περισσότερες και τα κομμάτια που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο. Ένα από τα key-item της νέας αυτής σεζόν δεν είναι άλλο από τα γυαλιά ηλίου. Αποτελεί το must αξεσουάρ για να ολοκληρωθεί η εικόνα μας. Ο ρόλος τους είναι διπλός, καθώς από τη μία πλευρά προσφέρουν πόντους στο στιλ κι από την άλλη μας προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Οι τάσεις για τη SS24 season βασίζονται στην ήσυχη πολυτέλεια, αλλά και τον μαξιμαλισμό, όπως είναι οι μεγάλοι σκελετοί και τα έντονα χρώματα, ωστόσο συναντάμε σχέδια που μας έχουν απασχολήσει και παλαιότερα, όπως είναι τα cat-eye και τα aviators. Οι πρώτες προσθήκες αρχίζουν να γίνονται απαραίτητες κι αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε ποιο σχέδιο ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σας και με ποιο νιώθετε όμορφα.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις πιο hot τάσεις στα γυαλιά ηλίου του 2024!

The Modern Cat-Eye

screenshot-2024-03-19-at-12730-pm.png
Image source: Bottega Veneta

Το κλασικό σχήμα cat-eye ποτέ δεν αποχώρισε πραγματικά, αλλά επιστρέφει στο προσκήνιο των τάσεων των γυαλιών ηλίου το 2024. Οι μυτεροί σκελετοί λειτουργούν για να τονίσουν οποιαδήποτε δομή του προσώπου. Οι γωνιώδεις σιλουέτες και τα statement χρώματα είναι τρόποι για να γίνει το στιλ ιδιαίτερα μοντέρνο.

Playful Frame

00022-coach-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp
Coach SS'24

Τα παιχνιδιάρικα γυαλιά ηλίου σε περίεργα σχήματα μπλοκάρουν αποτελεσματικό τον ήλιο, προσθέτοντας ταυτόχρονα ένα μοναδικό twist σε κάθε σας εμφάνιση. Είτε σας αρέσουν οι χρωματιστές καρδιές χωρίς σκελετό, είτε αυτοί με διασκεδαστικές χάντρες ή αυτοί με τις εκρήξεις έντονων χρωμάτων, η συγκεκριμένη τάση είναι απόλυτα in και σίγουρα θα φωτίσει την κάθε μέρα σας.

Sporty & Futuristic

00065-tory-burch-ss24-rtw-detail-credit-gorunway.webp
Tory Burch SS'24

Η σπορ αισθητική έκανε έντονη αίσθηση, κυρίως με τα "μονοκόμματα" γυαλιά ηλίου. Αυτά τα κομψά και φουτουριστικά γυαλιά, που είδαμε στις συλλογές των μεγαλύτερων οίκων αποπνέουν μια αθλητική και ταυτόχρονα μοντέρνα αισθητική. Είναι το τέλειο αξεσουάρ για όσους θέλουν να συνδυάσουν το στιλ με ένα active lifestyle. 

90's Oversized

00143-carolina-herrera-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp
Carolina Herrera SS'24

Η εποχή Y2K επηρεάζει άμεσα και τα γυαλιά ηλίου, καθώς έχει αναβιώσει τα oversized ζευγάρια που δεν έχουμε δει τόσο πολύ στη δεκαετία του 2020, οπότε μοιάζει φρέσκο μπαίνοντας σε μια νέα σεζόν. Για αυτό ήρθε η ώρα να αφήσετε στην άκρη τους skinny, tiny σκελετούς της συγκεκριμένης εποχής!

Whites

screenshot-2024-03-19-at-13242-pm.png
Celine SS'24

Τα πλαίσια σε white ή off white αποχρώσεις είναι bright and clean. Είτε ακολουθήσετε μονοχρωματική γραμμή με το ντύσιμό σας, είτε συντονιστείτε με άλλους ουδέτερους τόνους, αυτές οι αποχρώσεις μπορούν να έχουν μια αληθινή ήσυχη αίσθηση πολυτέλειας.

Rose-Colored Lenses

00016-max-mara-spring-2024-ready-to-wear-detail-credit-gorunway.webp
Max Mara SS'24

Υπάρχει κάτι που μπορεί να ειπωθεί για την κυριολεκτική θέαση του κόσμου μέσα από ροζ γυαλιά - ακόμη και αν οι φακοί σας είναι περισσότερο χρωματισμένοι σε τερακότα, ρουζ ή φούξια. Αυτή η πανάρχαια έκφραση μπορεί ακόμη και να έχει κάποια αλήθεια: Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι ροζ φακοί μπορούν να προκαλέσουν θετικό ψυχολογικό αντίκτυπο.

Aviators

00021-saint-laurent-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp
Saint Laurent SS'24
Τα Aviators είναι ένα δοκιμασμένο και αληθινό βασικό ζευγάρι γυαλών ηλίου για πολλούς. Μπορείτε να επιλέξετε μεταλλικό σκελετό για μια κλασική εμφάνιση που χτυπά ταυτόχρονα δύο τάσεις - καθώς οι μεταλλικοί σκελετοί είτε σε ασημένιο, είτε σε χρυσό τόνο παραμένουν απόλυτα in!

Feature image source: Tory Burch SS'24