fbpixel

Search icon
Search
THE LOOK

Τα γυαλιά οράσεως που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας

Οι επιλογές που θα προσθέσουν έξτρα πόντους στο στιλ σας


Τα γυαλιά οράσεως που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας

Για πολλούς τα γυαλιά οράσεως αποτελούν απαιτούμενο αξεσουάρ των καθημερινών τους εμφανίσεων, λόγω διάφορων παθήσεων που μπορεί να έχουν. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και εκείνοι που τα επιλέγουν για να κάνουν styling και να προσθέσουν έξτρα πόντους στην εικόνα τους. Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες σεζόν αυτή η προσθήκη γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Όπως όμως σε όλα, έτσι και στα γυαλιά καλείστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σας αναδεικνύει. Βασικό παράγοντας σ' αυτήν την κατηγορία είναι το σχήμα του προσώπου σας. Αυτό θα γίνει ο «οδηγός» για την κατάλληλη επιλογή. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα eyeglasses που ταιριάζουν στο πρόσωπό σας!

Στρογγυλό πρόσωπο

selena-gomez-2023-golden-globes-011023-tout-2dbe9245b1ca428699e5fb2418918dc3.jpg

Τα στρογγυλά πρόσωπα είναι αυτά που το μάκρος και το πλάτος τους είναι σχεδόν πανομοιότυπο, χωρίς έντονο πιγούνι. Αν ανήκετε σ' αυτήν την κατηγορία και αναζητάτε τον κατάλληλο σκελετό τότε θα πρέπει να στοχεύσετε σε σχέδια, τα οποία θα χαρίσουν αντίθεση στις φυσικές καμπύλες του προσώπου σας. Μ' αυτήν την επιλογή θα καταφέρετε να κάνετε το πρόσωπά σας να φαίνεται πιο μακρύ και λεπτό. Στρέψτε την προσοχή σας σε cat-eyes ή butterflies designs και σε ορθογώνιους ή παραλληλόγραμμους σκελετούς. Αποφύγετε τα στρογγυλά σχέδια αλλά και τα aviators.

Round face

Butterfly design, Allpoets Karman, Lenshop

BUY HERE 

Round face

Τετράγωνο πρόσωπο 

5859260ecd3a184e4c762347-1024x768.jpg

Σε περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία των τετράγωνων προσώπων, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε έντονο πηγούνι, χαρακτηριστικά με γωνίες και ευρύ μέτωπο. Έτσι καλείστε να διαλέξετε ανάμεσα σε μία σειρά από επιλογές, όπως είναι τα oversized στρογγυλεμένα γυαλιά, τα οποία θα δώσουν την αίσθηση του μήκους στο πρόσωπό σας. Plus, τα οβάλ και τα cat-eye βρίσκονται στη λίστα των προτιμήσεων σας. Κινηθείτε σε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το μπεζ, το κρεμ ή το καφέ για να «μαλακώσετε» το πρόσωπό σας. 

Square face

Cat-eye, Alexander McQueen, DELUX Hellas

SEE MORE 

Square face

Τριγωνικό πρόσωπο

1462837.jpg

Αυτό το σχήμα προσώπου είναι πιο ευρύ στα ζυγωματικά αλλά γίνεται λεπτότερο στο σαγόνι. Στόχος είναι να δώσετε πλάτος στο πάνω μέρος του προσώπου κάνοντας το κάτω λιγότερο αντιληπτό. Αυτό θα γίνει διαλέγοντας μεγάλα γυαλιά, που το πάνω μέρος του σκελετού είναι πιο πλατύ. Κινηθείτε σε σχέδια με τετράγωνους φακούς, aviators -λεπτού πάχους πλαίσια με έντονες εξωτερικές καμπύλες- και transparent cateyes - σκελετοί με έντονες εξωτερικές γωνίες σε διάφανους τόνους. Αποφύγετε ορθογώνια πλαίσια και σχέδια με στρογγυλούς φακούς. 

Triangular face

Oversized spectacles, Μax Mara

BUY HERE 

Triangular face

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς 

d6624a4f8ddc43cf8520d22b80e3c3de.jpg

Τα δύο χαρακτηριστικά ενός προσώπου σε σχήμα καρδιάς είναι τα ψηλά ζυγωματικά και το σαγόνι που λεπταίνει. Το πρόσωπό σας μοιάζει με καρδιά με την έννοια ότι το πιο φαρδύ της μέρος βρίσκεται στην κορυφή και το στενότερο στο κάτω μέρος - σαν ανεστραμμένο τρίγωνο. Αν έχετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά τότε ανήκετε σ' αυτήν την κατηγορία. Αυτό που καλείστε να κάνετε είναι να αποφύγετε τα μεγάλα σχέδια και να προτιμήσετε σκελετούς παρόμοιου πλάτους με το πρόσωπό σας. Cat-eyes, aviators και weyfarers είναι πρώτα στη λίστα σας, ενώ μικρά και στρογγυλά γυαλιά που φαίνονται πολύ πλατιά, γυαλιά με τετράγωνους ή ορθογώνιους φακούς και γυαλιά με στενό ή μικρό πλαίσιο θα πρέπει να αποφεύγονται. 

Ηeart-shaped face

Aviator, Tom Ford, Lenshop

BUY HERE 

Ηeart-shaped face