fbpixel

Search icon
Search
Summer Stories: Ένα ονειρεμένο οικογενειακό σπίτι στις Κάννες που αποτελεί ωδή στο καλοκαίρι
INTERIORS

Summer Stories: Ένα ονειρεμένο οικογενειακό σπίτι στις Κάννες που αποτελεί ωδή στο καλοκαίρι

Κάντε μια «βουτιά» σε κάθε γωνιά του


Με σπάνια θέα 360 μοιρών στις Κάννες και στα νησιά Lérins, αυτή η οικογενειακή κατοικία είναι γεμάτη από φυσικό φως και μια χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο. Σχεδιασμένο από το νεαρό ντουέτο του αρχιτέκτονα εσωτερικού χώρου Humbert & Poyet, το σπίτι είναι η τέλεια έκφραση της εσωτερικής-εξωτερικής ζωής. Το δημιουργικό στούντιο ιδρύθηκε από τους Monacan Christophe Poyet και τον Γάλλο Emil Humbert το 2007. Όταν οι Humbert και Poyet ξεκίνησαν το έργο, η κατοικία αποτελούταν απλώς από σκυρόδεμα. Οι ιδιοκτήτες, που ξεκίνησαν το project αρκετά χρόνια πριν, είχαν αποφασίσει να σταματήσουν την κατασκευή για ένα χρονικό διάστημα. «Λάβαμε μια μοντέρνα, ανοιχτή στη φύση, ακατέργαστη δομή κι έπρεπε να τελειώσουμε τα πάντα», θυμάται ο Poyet. «Όλα τα δάπεδα, τα παράθυρα, οι επιφάνειες -τα πάντα». Οι ιδιοκτήτες, των οποίων η κύρια κατοικία είναι στο Παρίσι, ήθελαν το ακίνητο να εκφράσει τη γοητεία της Cote d'Azur: κάτι εξελιγμένο, συνδεδεμένο με τη φύση κι ένα σχέδιο όπου επικοινωνούν το εσωτερικό και το εξωτερικό» εξηγεί ο Humbert.

apr-humbert-poyet-11.jpg
apr-humbert-poyet-5.jpg

Το σπίτι με τα πέντε υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια, συνδέονται με μια τετραώροφη κεντρική σκάλα -σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους επιβάτες του εκπληκτική θέα σε κάθε παράθυρο. «Η σκάλα είναι η σπονδυλική στήλη του σπιτιού και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον πολύχρωμο σύνδεσμο, αυτήν τη χειρονομία, για να συνδέσουμε όλα τα πατώματα μεταξύ τους με έναν απόλυτα αρμονικό τρόπο», σημειώνει ο Humbert του αρχιτεκτονικού χαρακτηριστικού, επισημαίνοντας ότι επέλεξαν να ενσωματώσουν τρεις αποχρώσεις του μπλε στους τοίχους.

apr-humbert-poyet-3.jpg
apr-humbert-poyet-29.jpg

Οι σχεδιαστές, καθώς οι ιδιοκτήτες δε σχεδίαζαν να φέρουν πολλά από τα αντικείμενα που είχαν προμηθευτεί προηγουμένως, δημιούργησαν τα πάντα εξολοκλήρου. «Είναι ένας εκλεκτικός συνδυασμός αντικειμένων -vintage, μοντέρνα, μερικά κομμάτια που σχεδιάσαμε εμείς οι ίδιοι» λέει ο Humbert. «Αυτό θέλουμε να κάνουμε όλη την ώρα». Επίσης χαρακτηριστικό της δουλειάς τους είναι η προσοχή σε ακριβείς λεπτομέρειες και η χρήση υλικών υφής όπως μάρμαρο, ορείχαλκο, και ξύλο. Τα τολμηρά σχέδια στα πατώματα, οι φωτεινοί και ζωηροί τόνοι και τα κομψά μπάνια είναι όλα από Humbert & Poyet.
apr-humbert-poyet-24.jpg
apr-humbert-poyet-37.jpg

Αφού ρωτήθηκε για την αγαπημένη του περιοχή στο σπίτι, ο Humbert δε διστάζει να πει: την κουζίνα. «Είναι πραγματικά ανοιχτή στη φύση και στο σαλόνι. Λατρεύω αυτό το δωμάτιο γιατί έχουμε ένα όμορφο δάπεδο με μοτίβο και αυτό είναι το μέρος για να συγκεντρώνονται με την παρέα τους και να διασκεδάζουν» εξηγεί. Το σαλόνι μάλιστα είναι αρκετά φιλόξενο και άνετο, ενώ συνδέει δύο δωμάτια κι ένα μικρό γραφείο. «Είναι ένα μικρό καθιστικό στον πρώτο όροφο με αυτήν την καταπληκτική θέα στις Παλιές Κάννες» εξηγεί. «Για να διαβάσετε ή και να πιείτε ένα ποτό -μια πραγματικά άνετη γωνιά για τον καθένα». 

apr-humbert-poyet-19.jpg
apr-humbert-poyet-20.jpg

Για ένα έργο που χρειάστηκε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο -εκτός από τον σχεδιασμό του γραφείου των ιδιοκτητών στο Παρίσι ταυτόχρονα- και οι δύο interior designers λένε ότι είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα που προέκυψε. «Το χρώμα είναι μέρος του DNA μας. Μας αρέσει να αναμιγνύουμε αποχρώσεις, φυσικές πέτρες, υφάσματα και υφές» σημειώνει ο Humbert, συνοψίζοντας την αισθητική τη δική του αλλά και του εμπορικού brand Poyet, προτού προσθέσει γελώντας: «Μας αρέσει επίσης το φανταχτερό στοιχείο στο σπίτι!». Σε κάθε περίπτωση, το διακοσμητικό αποτέλεσμα είναι άψογο και μας βάζει σε summer mood.

Πηγή: Architectural Digest