fbpixel

Search icon
Search
Έχετε μικρή κουζίνα: 5 tips για να εξοικονομήσετε χώρο και να φαίνεται μεγαλύτερη
INTERIORS

Έχετε μικρή κουζίνα: 5 tips για να εξοικονομήσετε χώρο και να φαίνεται μεγαλύτερη

Έξυπνα hacks για ένα επιτυχημένο kitchen makeover


Λατρεύετε να περνάτε χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας, αλλά το γεγονός ότι δεν έχετε επαρκή χώρο σάς αποτρέπει από το να το κάνετε πιο συχνά; Είναι ένα που απασχολεί πολλούς, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν λύσεις ώστε να δώσετε την αίσθηση πως ο χώρος σας είναι μεγαλύτερος, ακολουθώντας έξυπνα tips που ποντάρουν στη λειτουργικότητα. 

Hacks και βήματα που ενδεχομένως δεν είχατε σκεφτεί, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή!

1. Φως σε κάθε γωνία

home-design-1.jpg


Ξεκινήστε το kitchen makeover δίνοντας την απαραίτητη βάση στον φωτισμό. Εσείς που έχετε ένα ή και περισσότερα παράθυρα στην κουζίνα σας, είναι κάτι που σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ στην όλη διαδικασία - η φυσική πηγή φωτός, μπορεί να κάνει τον χώρο πιο ευήλιο. Εναλλακτικά, φροντίστε να εισάγετε διάφορες πτυχές τεχνητού φωτός, αλλά και κρυφό φωτισμό που θα σας εξυπηρετήσει στην καθημερινότητά σας. Ο σωστός φωτισμός, άλλωστε, αποτελεί το «Α» και το «Ω» για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.


2. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα

d05a0039-scaled-1.jpg


Είναι λογικό μια κουζίνα να δείχνει μικρότερη όταν έχει σκούρα χρώματα τόσο στα ντουλάπια όσο και στα πλακάκια και τα extra διακοσμητικά. Αυτός είναι και ο λόγος να τα αποφύγετε. Καλό είναι να προτιμάτε κουζίνες σε ανοιχτόχρωμες, ουδέτερες αποχρώσεις, όπως είναι το λευκό και το καφέ - όχι το μαύρο και το γκρι. Για κάτι πιο ιδιαίτερο και μοντέρνο, επιλέξτε το mint green ή το dusty blue, που είναι τάση.


3. Μάρμαρο και ξύλο: Ο συνδυασμός «κλειδί»

promo-catherinekwong-parbr-744x550px-9-0c67919a5ed8491a9253a49572eb1257.jpg


Σίγουρα πρόκειται για έναν συνδυασμό που πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στις τάσεις του interior design, τόσο για την κουζίνα όσο και για το μπάνιο. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δώσετε έναν αέρα πολυτέλειας σε αυτό τον χώρο της κατοικίας σας, μη διστάσετε επιλέξτε να τοποθετήσετε λευκά μάρμαρα, καθώς κι επιφάνειες από ανοιχτόχρωμο ξύλο. Έτσι, θα κάνετε την κουζίνα σας πιο luxe και πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσετε ένα διαχρονικό αποτέλεσμα. Οι διακριτικές μεταλλικές λεπτομέρειες είναι η λεπτομέρεια που θα ολοκληρώσει το όλο σκηνικό.


4. Προσοχή στα extras στη διακόσμηση

d05a3185-scaled-1-scaled.jpeg


Προκειμένου να χαρίσετε στον χώρο σας ενδιαφέρουσα διάσταση και να του προσδώσετε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, πέφτετε στην παγίδα του να προσθέτετε πολλά αξεσουάρ, διακοσμητικά, αλλά και αντικείμενα που θεωρείτε χρήσιμα για τη ρουτίνα σας. Ίσως, όμως, θα πρέπει να το αποφύγετε εάν η κουζίνα σας δεν είναι μεγάλη. Οι μηχανές για καφέ είναι από μόνες τους αρκετές για να καλύψουν τις κενές γωνίες, όπως και τα δοχεία για τον καφέ και τη ζάχαρη. Από εκεί κι έπειτα, ένα βάζο με φρέσκα άνθη αρκεί - μια χρωματική πινελιά που θα κάνει τη διαφορά.


5. «Όχι» στις ανοιχτές επιφάνειες και τα διάφανα ντουλάπια

33d853b1fab5b80147466b8a41c3a031.jpg


Αυτό που χρειάζεται να πετύχετε είναι η αρμονία και να επικεντρωθείτε σε πιο μινιμαλιστικές λύσεις. Τα περιττά ράφια, οι ανοιχτές επιφάνειες και τα διάφανα ντουλάπια δεν είναι και η πιο ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα, καθώς δίνουν την αίσθηση της ακαταστασίας στον χώρο. Επιλέξτε κλειστά ντουλάπια, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και τάξη, ενώ -εάν και πάλι ο χώρος δε θα σας αρκεί- μπορείτε να προσθέσετε μέσα σε αυτά κουτιά και θήκες αποθήκευσης.