fbpixel

Search icon
Search
Summer in Thessaloniki: Η καλύτερη ατζέντα της εβδομάδας
AGENDA

Summer in Thessaloniki: Η καλύτερη ατζέντα της εβδομάδας

Τι να κάνετε αυτές τις ημέρες στην πόλη


Η πόλη έχει ήδη αδειάσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμη βρίσκονται εδώ, αναζητώντας τρόπους για διασκέδαση και ψυχαγωγία. Οι επιλογές είναι πολλές, γι' αυτό κι εσείς δεν έχετε να κρατήσετε σημειώσεις απ' όλα όσα συγκεντρώσαμε παρακάτω, τα οποία θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον. Plus, συλλέξαμε και τις καλύτερες προτάσεις για εσάς που σκοπεύετε να περάσετε αυτήν την εβδομάδα στη Χαλκιδική.

Take notes!

CINEMA NIGHTS

Bullet Train

717716-QNhRB.jpg

Στην ταινία Bullet Train, ο Brad Pitt υποδύεται τον Ladybug, έναν κάπως κακότυχο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του μετά από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο -όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς- πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό. Να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο. Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica (αιθ. 2), Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 20:00 και στις 22:30.

Official Competition

competenciaoficial-20201005samanthalopez-385a9014.jpg

Ένας δισεκατομμυριούχος αποφασίζει παρορμητικά να γίνει ο παραγωγός μιας εμβληματικής ταινίας και απαιτεί να έχει τους καλύτερους συντελεστές. Καταρχάς προσλαμβάνεται η αναγνωρισμένη σκηνοθέτης Lola Cuevas για να ηγηθεί του φιλόδοξου εγχειρήματος. Έπειτα το all-star cast ολοκληρώνουν δυο κορυφαίοι ηθοποιοί με μεγάλα ταλέντα και ακόμη μεγαλύτερα «εγώ»: ο καρδιοκατακτητής από το Hollywood Félix Rivero και ο ριζοσπαστικός θεατρικός πρωταγωνιστής Iván Torres. Πρωταγωνιστούν: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Óscar Martínez κ.ά.

Info: Ελληνίς θερινός (αιθ. 1), Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21:00.

Retirement Home

retirement-home-the-all-star-comedy-with-kev-adams-on-blu-ray-on-june-21-A7pnh.jpg

Ο Milan, για να γλιτώσει τη φυλακή, πρέπει να εκτελέσει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας σ’ έναν οίκο ευγηρίας. Στην αρχή είναι σκέτη κόλαση, μέχρι που οι συνταξιούχοι οικότροφοι αποφασίζουν να τον... «υιοθετήσουν». Πρωταγωνιστούν: Kev Adams, Gérard Depardieu, Daniel Prévost, Mylène Demongeot κ.ά.

Info: Ελληνίς 2 θερινός, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 22:35.

Murina

mv5bmzu1ztm5zdytodzjmy00odrklthmntutmzazmjqwn2mwzge3xkeyxkfqcgdeqxvynzqwnzqwmja-at-v1-cHdo7.jpg

Οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα σε μια ανήσυχη έφηβη και τον καταπιεστικό πατέρα της , όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος, στο σπίτι τους, σε ένα νησάκι της Κροατίας. Καθώς ο Άντε επιχειρεί να κλείσει μία συμφωνία που θα τους αλλάξει τη ζωή, η Γιούλια προσπαθεί να ξεφύγει από την ηρεμία και την απομόνωση, επιζητώντας την παρέα του ισχυρού επισκέπτη, ο οποίος της προσφέρει μία γεύση ελευθερίας, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, όπου ξυπνούν η επιθυμία και η βία. Πρωταγωνιστούν: Gracija Filipovic, Danica Curcic, Leon Lucev κ.ά.

Info: Απόλλων θερινός, Τρίτη στις 23:15.

Easter Sunday

720204.jpg

Ο Joy επιστρέφει στο πατρικό του για να γιορτάσουν οικογενειακά το Πάσχα, με πολύ φαγητό, γέλιο, γκρίνια, τσακωμό, αγάπη και παρεξηγήσεις. Όλοι μαζί βιώνουν τα πιο δυνατά συναισθήματα και όλα όσα κυριαρχούν σ' ένα οικογενειακό τραπέζι που τα έχει όλα! Πρωταγωνιστούν: Jo Koy, Jimmy O. Yang, Tia Carrere κ.ά.

Info: Άλεξ θερινός, Δευτέρα στις 21:00, Τρίτη και Τετάρτη στις 22:15.

Qu'est-ce qu'on a Tous Fait au Bon Dieu?

quest-ce-quon-a-tous-fait-au-bon-dieu-5.jpg

Ένα ζευγάρι σύντομα θα συμπληρώσει 40 χρόνια γάμου. Για να γιορτάσει την περίσταση, οι τέσσερις κόρες τους οργανώνουν ένα πάρτι έκπληξη, προσκαλώντας η κάθε μια τα πεθερικά της. Τα πράγματα ανατρέπονται και η εξέλιξη της ταινίας γίνεται απίστευτα διασκεδαστική - ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της κωμωδίας. Πρωταγωνιστούν: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan κ.ά.

Info: Cine Πυλαία θερινός, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21:00.

EXHIBITIONS & MORE

Τόποι Άτοποι της Ανατολής

b1d90d770bb701ae2d884fe30d6520f7-xl.jpg

Η έκθεση «Τόποι Άτοποι της Ανατολής» πραγματεύεται το στοιχείο της μνήμης, όπως αυτή έχει χαραχθεί στους εικαστικούς που είναι πρόσφυγες δεύτερης γενιάς από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Προποντίδα και την Ανατολική Θράκη. Σύγχρονοι εικαστικοί, απόγονοι προσφύγων, καταγράφουν μια δική τους ιστορία και δημιουργούν εικαστικές αφηγήσεις από τους τόπους καταγωγής, όπως το Οδεμήσι, τα Σώκια, το Καθάριο, η Λιμνίσκη, τα Χουχλιά, η Καλλίπολη. Τα έργα των επτά εικαστικών που συμμετέχουν δημιουργούν άυλα μνημονικά τοπόσημα. Σχηματίζουν ανασυστάσεις των εικόνων, των αφηγήσεων, των ήχων, των αισθήσεων, γενικά όλων εκείνων που βιώθηκαν από τους δημιουργούς μέσα από τις αφηγήσεις των γιαγιάδων, των παππούδων, των γονέων.

Info: Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη, Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00.

Μετασχηματίζοντας το αόρατο: Από την αρχαιολογική φωτομικρογραφία στην ψηφιακή ζωγραφική

arxaiologiko-mouseio-thessalonikis-ekdhlwseis-2016-730x380-vNVlP.jpg

46 πίνακες ψηφιακής ζωγραφικής μαζί με τις αντίστοιχες φωτομικρογραφίες κι ένας ενδιαφέρων διάλογος μεταξύ τέχνης και επιστήμης μας περιμένει να τους εξερευνήσουμε. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν σε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης και απεικονίζουν δείγματα επιχώσεων από προϊστορικούς οικισμούς της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ένας ολόκληρος μικρόκοσμος αποκτά ζωή και μας αποκαλύπτεται με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Info:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:00-20:00.

Τάματα: Σῶμα πάσχον, ψυχή ἀλγοῦσα

716244-wiat0.jpg

Η Αγιορειτική Εστία παρουσιάζει στον εκθεσιακό της χώρο την πρωτότυπη έκθεση με αναθηματικά αντικείμενα ικεσίας και προσφοράς από τη συλλογή ταμάτων της συλλέκτριας κυρίας Λόλας Νταϊφά. Είναι η πρώτη φορά που τα τάματα της κ. Νταϊφά εκτίθενται στο κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά αντικείμενα που περικλείουν παράκληση, ικεσία, ευχαριστία και προσφορά αλλά και απόδειξη θεραπείας και σωτηρίας του ικέτη πιστού, αντικείμενα τόσο γνωστά και προσφιλή σε όλους μας.

Info:
Αγιορειτική Εστία, Εγνατία 109, Δευτέρα 09:00-16:00.

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022

2c8cda9380c4a8e755c10cef663a79c5-xl-l4wfv-cDFSc.jpg

Για τρίτη χρονιά, ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κοινό όλης της Χώρας, με θέμα την επέτειο μνήμης και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε μοναδικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά τις επικρατούσες δύσκολες συνθήκες, όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία και απέσπασαν τη θερμή αποδοχή τόσο του τοπικού πληθυσμού όσο και των επισκεπτών της καλοκαιρινής περιόδου. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το φετινό πρόγραμμα, με 140 εκδηλώσεις σε 66 αρχαιολογικούς χώρους, καλύπτει όλο το πολιτιστικό φάσμα έκφρασης του θεσμού μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης: το θέατρο, τη μουσική, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες – performances, τις παραστάσεις, δράσεις για παιδιά κι εφήβους και το μουσικό θέατρο. Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.

Info:
Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, καθημερινά 00:00-23:59.

DON'T MISS IN CHALKIDIKI

Συναυλία Άλκηστις Πρωτοψάλτη

protopsalti-s0fbi-diwvr.jpeg

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με την ξεχωριστή καλλιτεχνική ποιότητα που την διακρίνει, αυτό το καλοκαίρι θα μας απογειώσει με ένα εντελώς ανανεωμένο ουράνιο μουσικό τόξο! Η δημιουργική της ανησυχία μας υπόσχεται όπως πάντα κάτι ξεχωριστό, ένα πρόγραμμα που περιέχει σημαντικές στιγμές της Ελληνικής δισκογραφίας, τραγούδια που αγαπήσαμε από το λαμπερό ηχόχρωμα της φωνής της και όχι μόνο. Από το τόσο πλούσιο ρεπερτόριό της η ερμηνεύτρια ξεχώρισε αγαπημένα τραγούδια δίνοντάς τους αυτή την φορά άλλη διάσταση με τις ενορχηστρώσεις του σπουδαίου μουσικού Θωμά Κοντογεώργη.

Info:
Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων, 8 Αυγούστου στις 21:30.

Ο Τάκης Ζαχαράτος σ' ένα μουσικό υπερθέαμα

takis1100-821-107710136-f46Lo.jpg

Ο Τάκης Ζαχαράτος κατευθύνεται στη Χαλκιδική με σκοπό να διασκεδάσει τους επισκέπτες και τους κατοίκους της! Σατιρίζει, χορεύει, τραγουδά, ενθουσιάζει με τη σκηνική του παρουσία... Χαρισματικός καλλιτέχνης, πηγαίος, ο showman με τα χίλια πρόσωπα και την ερμηνευτική του άνεση, που περνάει μ' ευκολία από τις μιμήσεις στο μιούζικαλ, και από τις κινηματογραφικές επιτυχίες στα λαϊκά, θα βρίσκεται στη Σίβηρη για ένα μουσικό υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, 8 Αυγούστου στις 21:30

«Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στη Σίβηρη

15077a5c5c32fe82762b2fb0ae1b73b2-xl.jpg

Η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη. Το δίδυμο, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων. Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας κ.ά.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, 11 Αυγούστου στις 21:15.

Mediterranean Project: H Ελλάδα & ο κόσμος

sf2022-mediterranean-project1.jpg
Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα

Αυτή η μουσική αγκαλιά της Μεσογείου αποτελεί φόρο τιμής στο Sani Festival, που ανέκαθεν γιόρταζε την πολυπολιτισμικότητα στη μουσική. Μ' ερμηνείες στα ελληνικά, αλλά και σε ξένες γλώσσες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Επί σκηνής οι: Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα.

Info: Sani Resort, Λόφος της Σάνης, 13 Αυγούστου στις 21:30.

Συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

1-I5Z9M.jpg

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επανέρχεται στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα, οι μουσικές και τα τραγούδια, να μας υψώσουν πάνω από τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη και η μέρα πιο ευοίωνη.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων, 14 Αυγούστου στις 21:30.

Have fun!