fbpixel

Search icon
Search
Suit it up: Πώς να φορέσετε το κοστούμι ανάλογα την ηλικία σας
STYLING TIPS

Suit it up: Πώς να φορέσετε το κοστούμι ανάλογα την ηλικία σας

Από τη δεκαετία των 20 μέχρι και τα 50 plus


Το κοστούμι αποτελεί μία από τις πιο διαχρονικές επιλογές στο χώρο της μόδας και δεν είναι λίγοι οι designers, αλλά και οι fashionistas ανά τον κόσμο που το επιλέγουν, αναδεικνύοντας και έναν διαφορετικό συνδυασμό του, κάθε φορά.

Ωστόσο, πολλές από εμάς αναρωτιούνται πως ένα all time classic κομμάτι, μπορεί να υιοθετηθεί από διάφορες ηλικίες, παραμένοντας πιστό στις αρχικές του καταβολές. Κι όμως, λόγω της προσαρμοστικότητας του συγκεκριμένου item, η επιλογή του από γυναίκες είκοσι, τριάντα, σαράντα και πενήντα ετών και άνω, γίνεται όλο και συχνότερη, ενώ φαντάζει ευκολότερη, εισάγοντας νέους τρόπους στους συνδυασμούς, που το συνοδεύουν.

Τολμήστε να επιλέξετε ένα από τα πιο κομψά outfit του σήμερα, που προτείνετε από μεγάλους οίκους μόδας στις καλύτερες πασαρέλες, καθώς αποτελεί την ασφαλέστερη πρόταση πολλών fashion icons του πλανήτη –οποιαδήποτε κι αν είναι η ηλικία τους.

20s

a.jpg

Οι νεαρότερες ηλικίες συχνά φοβούνται την επιλογή του συγκεκριμένου outfit, λόγω της κλασικής φιλοσοφίας του. Πράγματι, για πολλούς το κοστούμι έχει συνδυαστεί με αυστηρά looks, που παραπέμπουν σε μεγαλύτερες ηλικίες και μαρτυρούν μια επαγγελματική στάση. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο μπορεί σύντομα να ανατραπεί, αφού, επιλέγοντας ένα κοστούμι σε έντονα χρώματα, όπως φλούο ροζ, μπλε και κίτρινο καταφέρνετε να ισορροπήσετε τη σοβαρότητα του, με την παιχνιδιάρικη διάθεση της απόχρωσής του.

30s

s.jpg

Δεν υπάρχει καλύτερη ηλικία από τα τριάντα για να νιώθει, αλλά και να είναι μια γυναίκα πραγματικά sexy. Ένα κοστούμι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο, για να εκφράσει τον δυναμισμό και την παρουσία της στο χώρο. Τα ουδέτερα χρώματα αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά της ηλικίας της και ο συνδυασμός τους με τα κατάλληλα αξεσουάρ, όπως χρυσές λεπτομέρειες και stilettos γόβες απογειώνουν συνολικά το outfit και το ταπεραμέντο της. Για τις βραδινές εμφανίσεις σας, τολμήστε να επιλέξετε ένα εντυπωσιακό bralette από δαντέλα και κουμπώστε ολοκληρωτικά το σακάκι σας, αφήνοντας μια ελαφρά υπόνοια του εσωτερικού να ξεχωρίζει προς τα έξω. Το στέρνο σας θα αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο, ενώ θα παραμείνετε sexy, χωρίς να γίνεται προκλητική.

40s

3-sodsk.jpg

Το office look σας ανήκει επάξια. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε κοστούμι επιθυμείτε και να το αναδείξετε εξίσου καλά, όλες τις ώρες της ημέρας. Από το πρωί στο γραφείο, έως και το βράδυ για ποτό, ένα εντυπωσιακό blazer σας ταιριάζει υπέροχα. Επιλέξτε το σε μαύρο και μπεζ χρώμα, ώστε να ταιριάξετε την πολυτελή υφή του, με έντονα αξεσουάρ και μεταξωτά μαντήλια. Συγκεντρώστε το ενδιαφέρον επάνω σας, συνδυάζοντάς το με oversized work bags και nude γόβες, που θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε για την πυγμή και την επαγγελματική σας κατάρτιση. Ο συνδυασμός του με extra ζώνες θα του προσδώσει την κατάλληλη δόση νεανικότητας που χρειάζεστε.

Over 50s

4-ZxG1U.jpg

Το κοστούμι στα καλύτερά του! Το λευκό και το μαύρο είναι το χρώμα σας, ενώ η επιλογή ενός κομψού sur mesure (ραμμένο επάνω σας) κοστουμιού αποτελεί την ιδανική συνθήκη για την ηλικία σας. Συνδυάστε το, με κασμιρένια λευκά πουκάμισα, με χρυσές λεπτομέρειες, ενώ σηκώστε τα μαλλιά σας σ’ ένα φανταστικό chignon, που θα αναδείξει τις γωνίες του προσώπου σας. Το πρωί, τολμήστε να το συνοδέψετε με μια doctor bag ή ένα κομψό clutch τις βραδινές ώρες. Μέσα σ' ένα διαχρονικό κοστούμι, θα δείχνετε στιλάτη all day long, γεμάτη αέρα και έντονη αυτοπεποίθηση. Φαίνεται πως είστε άνθρωπος που δεν τα παρατάτε, αφού ακολουθείτε τις τάσεις της μόδας, χωρίς να γίνεστε fashion victim.