fbpixel

Search icon
Search
Success story: Ευρηματική και αεικίνητη, η Ιωάννα Μητακίδου είναι ο ιθύνων νους πίσω από την ανατρεπτική σχολή LMI Make Up School
MAGAZINE

Success story: Ευρηματική και αεικίνητη, η Ιωάννα Μητακίδου είναι ο ιθύνων νους πίσω από την ανατρεπτική σχολή LMI Make Up School

H ίδια μας μιλάει για όλα


Ευρηματική και αεικίνητη, η Ιωάννα Μητακίδου είναι ο ιθύνων νους πίσω από την ανατρεπτική σχολή LMI Make Up School. Στα 10 χρόνια της αξιοθαύμαστης επιχειρηματικής της πορείας, διαμορφώνει το μέλλον της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στα τεχνικά επαγγέλματα, καταρτίζοντας νέα ταλέντα στον χώρο του μακιγιάζ, της αισθητικής και της μόδας. Τη συναντήσαμε για να γνωρίσουμε τα πάντα για το success story της.

Ακριβώς 10 χρόνια πριν, η Ιωάννα Μητακίδου ανέλαβε μια επαναστατική αποστολή: να δημιουργήσει μια ακαδημαϊκή σχολή για τεχνικά επαγγέλματα, προσφέροντας μια φρέσκια προοπτική σ’ έναν κλάδο που είχε υποτιμηθεί για πολύ καιρό. Η ίδια, δουλεύοντας και σπουδάζοντας στο εξωτερικό, είχε εντοπίσει από νωρίς πως στην Ελλάδα η ακαδημαϊκή και επαγγελματική καλλιέργεια στον χώρο του μακιγιάζ, της αισθητικής και της μόδας υπήρξε δυστυχώς έως τότε άκρως ελλιπής. Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφάσισε να ρισκάρει να ανατρέψει τα δεδομένα, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ της ακαδημαϊκής καλλιέργειας και των τεχνικών σχολών.

Έτσι, ξεκίνησε το ταξίδι της με το όραμα να δημιουργήσει έναν φορέα που θα εκπαιδεύει επαγγελματίες πάνω στο μακιγιάζ και την αισθητική, επαναφέροντας το κύρος και τον σεβασμό σε αυτούς τους χώρους. Προέκυψε, λοιπόν, η LMI Make Up School, μια σχολή που έχει εξελιχθεί σε πρότυπο για την κατάρτιση που προσφέρει. Τώρα πια, σκοπός της είναι η σχολή αυτή να θέτει νέα πρότυπα στον κλάδο της τέχνης του μακιγιάζ και της αισθητικής και να κινεί τις τάσεις. «Αναπτύσσοντας την LMI έγινε στόχος η δημιουργία μιας ακαδημαϊκής σχολής στη μόδα και στο μακιγιάζ, με σκοπό την καλλιέργεια επαγγελματιών, οι οποίοι θα μπορούν να αναγνωρίζουν τους επαγγελματικούς κανόνες, τους κώδικες και τις ηθικές αξίες των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται», προσθέτει η ίδια.

271763164-3075835529352002-1501257100543092748-n.jpg

Η Ιωάννα, όμως, δε σταμάτησε εκεί. Διαπιστώνοντας πως υπάρχει παγκόσμια προοπτική στον χώρο της μόδας και μία ανεξάντλητη δεξαμενή ταλέντων στη χώρα μας, το 2023 δημιούργησε τη London Fashion Academy (LFA). Στόχος της είναι η κατάρτιση επαγγελματιών με δυνατότητα δραστηριοποίησης παγκοσμίως στον χώρο της μόδας. Οι τομείς σπουδών περιλαμβάνουν Art & Creative Direction, Fashion Styling και Fashion Social Media Marketing, με καθηγητές που διακρίνονται για την εμπειρία και τη γνώση τους. Επιλεγμένοι με προσοχή, προσφέρουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Με την προοδευτική της προσέγγιση, η Ιωάννα Μητακίδου αποσκοπεί στο να εντάξει διδάσκοντες και από το εξωτερικό στους εκπαιδευτικούς κόλπους της LFA, όπως έχει πετύχει ήδη στην LMI, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για επιτυχία στους μελλοντικούς σχεδιαστές.

Ως επιχειρηματίας, η Ιωάννα κατάφερε όχι μόνο να δημιουργήσει δύο πρωτοποριακές σχολές, αλλά και να ανατρέψει τα στερεότυπα σχετικά με τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης σε τεχνικά επαγγέλματα. Η πορεία της είναι ένα υπέροχο παράδειγμα επιτυχίας, που αναμφισβήτητα αφήνει το δικό της αποτύπωμα στον κόσμο της ομορφιάς και της μόδας.

THE TALK

Γνωρίζουμε καλά πως συνεχώς ετοιμάζετε κάτι καινούριο και συναρπαστικό. Πέρα από την LMI και την LFA, πού αλλού στρέφετε το ενδιαφέρον σας;

Το 2023 δημιούργησα και τη σειρά skincare προϊόντων “Naco Pro Skin Care”, μια εταιρία μπουτίκ, μικρής παραγωγής και υψηλής ποιότητας, εμπνευσμένη από την ιαπωνική φιλοσοφία. Στόχος μου είναι τα προϊόντα να γίνουν προσβάσιμα σε ευρύτερο κοινό, να μπορεί η γυναίκα που τα χρησιμοποιεί να τα εντάξει στην καθημερινή της ρουτίνα και να νιώθει αναζωογονημένη.

Τι σημαίνει το να είναι κανείς επιχειρηματίας σήμερα; 

Σημαίνει να είσαι δημιουργικός, προσαρμοστικός και να αντιμετωπίζεις προκλήσεις, εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής, αλλά και να διατηρείς σταθερότητα σε μια αβέβαιη αγορά. Ο επιχειρηματικός κόσμος σήμερα απαιτεί επίσης κοινωνική ευαισθησία, βιώσιμες πρακτικές και καινοτομία. Η διαχείριση τεχνολογικών αλλαγών, η παγκοσμιοποίηση και η συνεχής μάθηση είναι ουσιώδεις για την επιτυχία. Επίσης, η δημιουργία και η διατήρηση θετικών σχέσεων με πελάτες, εργαζομένους και την κοινότητα είναι σημαντικές πτυχές.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε αντιμετωπίσει έως σήμερα; 

Η πανδημία επηρέασε σημαντικά τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, όπως τηλεργασία, ψηφιακό εμπόριο και ενίσχυση των ψηφιακών παρουσιάσεων. Η ανθεκτικότητα, η ευελιξία και η καινοτομία αποτελούν κλειδιά για την επιβίωση και την ανάκαμψη των επιχειρήσεων σε αυτό το περιβάλλον.

Και επειδή τα όνειρα δε σταματούν ποτέ, τι επιθυμείτε να πετύχετε στο μέλλον; 

Θέλω να διατηρήσω την ποιότητα των σπουδών στις σχολές μου, με σκοπό την άριστη κατάρτιση των σπουδαστών και να εκσυγχρονίζω διαρκώς τις επιχειρήσεις μου, διατηρώντας το όραμα και τις αξίες μου.

Info

Διεύθυνση: Βηλαρά 7 με Βαλαωρίτου γωνία, τηλ.: 2314008363, Facebook: LMI London Make-Up Institute, Instagram: @LFA London Fashion Academy, Tik Tok: @londonmakeupinstitute

Φωτογραφία: Άρης Ράμμος | Styling: Μαρία Τζάκρη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024