fbpixel

Search icon
Search
Στη Χαλκιδική ο Andrea Bocelli: Mια εκδήλωση παγκόσμιου ενδιαφέροντος «ζωντανεύει» στο Λόφο της Σάνης
ARTS & CULTURE

Στη Χαλκιδική ο Andrea Bocelli: Mια εκδήλωση παγκόσμιου ενδιαφέροντος «ζωντανεύει» στο Λόφο της Σάνης

Ο κορυφαίος τενόρος έρχεται στη Βόρεια Ελλάδα με αφορμή τα 30 χρόνια Sani Festival


Από τις 9 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου ο πιο αγαπητός και εμβληματικός μουσικός θεσμός του Βορρά παίρνει ζωή, και γιορτάζει τα 30 χρόνια του, παρουσιάζοντας μια σειρά από κορυφαίους καλλιτέχνες. Το Sani Festival που πραγματοποιείται με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια στον Λόφο της Σάνης, φέτος, μας επιφυλάσσει μια μοναδική έκπληξη.

Ο Andrea Bocelli, ο θρυλικός τενόρος του κόσμου έρχεται για μία και μόνο εμφάνιση, η οποία πρόκειται να έχει διεθνές αντίκτυπο. Με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον και πρωτοπορώντας με κάθε του πρόταση το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει στο επίκεντρο της γιορτής του το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χώρας, την επετειακή συναυλία του καλλιτέχνη μυθικού βεληνεκούς, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου στο Λόφο της Σάνης στις 21:30. (Την ώρα που θα πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις του θεσμού).

O σπουδαίος Andrea Bocelli

sf2022-andreabocelli1-jar4937.jpg

Αναγνωρισμένος ως απόλυτο σύμβολο της τεράστιας ιταλικής τραγουδιστικής παράδοσης, έχει καταφέρει να ανεβάσει την κλασική μουσική στην κορυφή των παγκόσμιων μουσικών charts, με άλμπουμ όπως τα «Romanza», «Sacred Arias», «Sì» και «Believe». Το μουσικό του κύρος είναι έκδηλο και από τα πολλά βραβεία που έχει λάβει, μεταξύ των οποίων μία Χρυσή Σφαίρα. Ο τραγουδιστής που καταρρίπτει κάθε ρεκόρ με sold out συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της εκθαμβωτικής του καριέρας συνεργάστηκε με μια σειρά από κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως ο Franco Zeffirelli, η Celine Dion, ο Elton John, η Dua Lipa και ο Ed Sheeran. Η Celine Dion έχει πει για τη φωνή του: «Αν ο Θεός τραγουδά, η φωνή του πρέπει να μοιάζει σαν του Andrea Bocelli».

Το 2020, εν μέσω πανδημίας, ο «μαέστρος» παρουσίασε το «Music for Hope» στον εγκαταλελειμμένο καθεδρικό ναό του Μιλάνου, μία από τις μεγαλύτερες μουσικές live stream παραστάσεις όλων των εποχών. Ο πιο αγαπητός τενόρος του κόσμου υπογράφει την τελευταία ημέρα του εορταστικού Sani Festival στις 20 Αυγούστου– στο πιο πολυαναμενόμενο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού! Μαζί του η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ποπ και ροκ σκηνής για τους οποίους το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους λίγους επιλεγμένους σταθμούς στην περιοδεία τους, καλλιτέχνες που επιστρέφουν μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα, αποτελούν μερικές από τις μουσικές προτάσεις που συνθέτουν τη φετινή γιορτή, όπως οι Chucho Valdés, Paquito D’Rivera, Al Di Meola, Jack Savoretti, Bob Geldof.

Ταυτόχρονα, οι δύο ελληνικές παραγωγές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των 30 χρόνων ένδειξη ενός θεσμού που καινοτομεί και δημιουργεί, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών, όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή, κ.ά. Μείνετε συντονισμένοι γιατί και άλλα νέα που αφορούν τον πολυαναμενόμενο μουσικό θεσμό έρχονται σύντομα! 

fest22-deltio-typoy-f-01.jpg

Το Sani Festival αναγνωρίζει τη διαχρονική αξία της μουσικής και αυτό ορίζεται από την απήχηση που έχει με το πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία αγάπης για την τέχνη, που χάραξε πορεία καινοτομίας, ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Μια επιχειρηματική πρωτοβουλία πέρα από κάθε προσδοκία, που αποτέλεσε γέφυρα μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού. Μια διαδρομή διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας, που συνέδεσε τη γωνία αυτή του χάρτη της Ελλάδας με την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Η τολμηρή ιδέα που γεννήθηκε το 1992 έμελλε να εξελιχθεί από τις πρώτες μελωδίες του Jazz on the Hill σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς, και ο Λόφος της Σάνης στο σημείο όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά με τις τέχνες, με φόντο έναν μεσαιωνικό πύργο. 

-1RQTJ.jpg

Στον Λόφο της Σάνης, στο σκηνικό των θερινών μουσικών συναντήσεων, εκεί όπου η μελωδία γίνεται εμπειρία, και η μουσική μυσταγωγία, θα έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε μια φεστιβαλική ιστορία 30 χρόνων!

Η προπώληση έχει ξεκινήσει! 

Για περισσότερα πατήστε εδώ