fbpixel

Search icon
Search
Στη λεωφόρο Park Avenue της Νέας Υόρκης, αυτό το πρώην κενό διαμέρισμα απέκτησε νέα ζωή
INTERIORS

Στη λεωφόρο Park Avenue της Νέας Υόρκης, αυτό το πρώην κενό διαμέρισμα απέκτησε νέα ζωή

Με την υπογραφή της Georgia Tapert Howe


Το διαμέρισμα που βρίσκεται σε ένα κτίριο νεοαναγεννησιακού στιλ του 1925, διέθετε όλα τα εύσημα ενός αρχιτεκτονικού αριστουργήματος του Park Avenue (του τέταρτου ακριβότερου δρόμου στον κόσμο): θέα στο Central Park, πρόσφατα ανακαινισμένα παράθυρα στα διαμερίσματα, ηλεκτρικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας. Τίποτα παραπάνω, ωστόσο, ώστε να το κάνει πιο ενδιαφέρον.

Μέχρι που επενέβη η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Georgia Tapert Howe. «Πραγματικά, ήταν απλώς ένα λευκό κουτί», λέει η interior designer, στην οποία δόθηκε η άδεια από τους ιδιοκτήτες του -ένα ζευγάρι με δύο παιδιά και μια έφεση στα σχέδια- να μπει στο διαμέρισμα με άπειρες επιλογές ταπετσαριών και χρωμάτων. «Δεν υπήρχε ούτε μία επιφάνεια που να μην άγγιξα», δηλώνει η Tapert Howe.

2024jan-800park-falcoresidence-1337-662a8becc9810.jpg


Στόχος της Tapert Howe ήταν να εργαστεί εντός του αποτυπώματος που είχε καθοριστεί από τους αρχικούς αρχιτέκτονες της, Electus D. Litchfield και Rogers πριν από έναν αιώνα, για να μετατρέψει την κατοικία πέντε υπνοδωματίων της οικογένειας σε ένα εκλεπτυσμένο μείγμα ήδη αποκτηθέντων έργων τέχνης και νεοαποκτηθέντων αντικειμένων - κάτι που να τους αντικατοπτρίζει.

Ενώ η Tapert Howe λειτουργεί την ομώνυμη εταιρεία σχεδιασμού της στο Los Angeles για περισσότερο από μια δεκαετία, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τη γνώριζε προσωπικά εδώ και χρόνια κι εκτιμούσε από καιρό την ικανότητά της να συνδυάζει την κλασική κομψότητα με μια σύγχρονη πινελιά. «Πάντα θαύμαζα το στιλ της Georgia και την αίσθηση αισιοδοξίας που προσδίδει στους χώρους που αναλαμβάνει να διαμορφώσει», εξηγεί.

2024jan-800park-falcoresidence-1342-662a8beccba57.jpg


Οι εμπνεύσεις της σχεδιάστρια -στην προκειμένη περίπτωση, μια έντεχνη σύζευξη κίτρινων και πράσινων με πιο τολμηρά μοτίβα και υφές- διατρέχουν όλο τον χώρο των 4.000 τετραγωνικών μέτρων με απαλότητα και ψυχή. Παρόλα αυτά, η ατμόσφαιρα είναι ξεκάθαρα ξεκούραστη. Οι επισκέπτες υποδέχονται στην είσοδο, ακριβώς δίπλα από τον προθάλαμο του ανελκυστήρα, μια εντυπωσιακή κίτρινη ταπετσαρία και, πιο μέσα, μια καρέκλα με καμπυλωτή πλάτη, που βρίσκεται δίπλα σε έναν καθρέφτη με μάτια ψαριού. Ένα εξίσου ευφάνταστο τραπέζι με τρία πόδια λειτουργεί ως ζωηρός αντίλογος στα κρεμ ντουλάπια της κουζίνας. «Θέλαμε το σπίτι μας να είναι ζεστό και φιλόξενο, σίγουρα και λειτουργικό, αφού έχουμε μικρά παιδιά», λέει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Στην τραπεζαρία, η Tapert Howe είχε μια αχαλίνωτη έμπνευση για διακόσμηση όταν αναδιαμόρφωσε ολόκληρο τον πίσω τοίχο με μια ταπετσαρία Ananbo. Η καταπράσινη, τροπική σκηνή, ζωγραφισμένη από τεχνίτες για τη γαλλική μάρκα, μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα σκηνικό που απέχει πολύ από τους τσιμεντένιους δρόμους της Νέας Υόρκης. Εν τω μεταξύ, το σαλόνι, με τους επιτηδευμένα ξεβαμμένους τοίχους του και το vintage τραπέζι από terrazzo σε πράσινο και πετρόλ, θυμίζει την κομψότητα των κλασικών μορφών και αποτελεί απόδειξη της επιδεξιότητας της Tapert Howe στο παιχνίδι με τα σχέδια. Λίγο πιο μέσα, μια βιβλιοθήκη με ξύλινα πάνελ που διακόπτεται από ποικίλες αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου αποτελεί μια διαφοροποίηση με εκλεπτυσμένη αιχμή. 

2024jan-800park-falcoresidence-1434-662a8bec47318.jpg


Ακολουθεί το master bedroom, όπου μια παραδοσιακή ταπετσαρία Twigs Pheasant επιστρέφει στον 20ό αιώνα με το avant-garde Palm Pendant του Future Perfect. Kάπου εκεί, η ταπετσαρία της Caba Company σε αποχρώσεις του ελεφαντόδοντου προσθέτει υφή στο κρεμώδες χρωματικά δωμάτιο που μοιάζει με απόδραση στην αρχαία Ρώμη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχει ανακαινιστεί πλήρως αυτή η κατοικία, διατηρώντας με τρόπο που εμπνέει τα κλασικά στοιχεία σχεδιασμού μαζί με μοντέρνες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά παρατηρώντας το τελικό αποτέλεσμα. Το ξύλο που πρωταγωνιστεί σαν υλικό χαρίζει ζεστασιά και η ποικιλία των χρωμάτων δημιουργεί υπέροχες αντιθέσεις και playful χαρακτήρα.

2024jan-800park-falcoresidence-1311-662a8bed12c77.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Max Burkhalter, ELLE Decor