fbpixel

Search icon
Search
Στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα η απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία
CITY VIBES

Στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα η απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία

Στα Cineplexx @ Οne Salonica απολαμβάνετε πια την τεχνολογία IMAX για μια αξέχαστη cinema experience


Ύστερα από τα promos με τα οποία η ομάδα τους μας έκανε πραγματικά να ανυπομονούμε για αυτό που ετοιμάζουν -με αινιγματικές εικόνες που απογείωναν την αγωνία των φίλων του κινηματογράφου- τα νέα έφτασαν από τα Cineplexx και είναι πραγματικά συναρπαστικά! Ο κινηματογράφος στην Ελλάδα αλλάζει και μάλιστα με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Πώς; Πρώτη στη χώρα μας δημιουργεί μια αίθουσα IMAX, που χρησιμοποιεί την ομώνυμη τεχνολογία για να προσφέρει σε όλους -είτε κάθονται στην πρώτη είτε στην τελευταία σειρά- την ultimate film experience!

Για την ιστορία:

Ολοένα και περισσότεροι κορυφαίοι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν τις ψηφιακές κάμερες ΙΜΑΧ για τις ταινίες τους καθώς είναι οι υψηλότερης ανάλυσης στον κόσμο! Τι σημαίνει αυτό; Αποδίδουν την εικόνα σε δεκαπλάσια ανάλυση από ότι αν η λήψη γινόταν με 35 mm, επιτρέποντας στους θεατές να δουν περίπου μέχρι και 40% μεγαλύτερη εικόνα, με πρωτοφανή ευκρίνεια, διαύγεια και χρωματική πληρότητα, για μια αληθινά καθηλωτική εμπειρία.

Οι σινεφίλ της Θεσσαλονίκης, λοιπόν, έχουν έναν ακόμα λόγο για να είναι χαρούμενοι, καθώς λίγο πριν φτάσουν οι γιορτές, τα Cineplexx @ One Salonica τους κάνουν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να ζητήσουν, αφού φέρνουν την καθηλωτική αυτήν εμπειρία στην καθημερινότητά τους!

imax-brand-aud-sil-1-3d.jpg

About IMAX

Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό τεχνολογικών και αρχιτεκτονικών καινοτομιών, που προσφέρει απίστευτες δυνατότητες στους κινηματογραφιστές κι ένα τέλειο αποτέλεσμα στο θεατή –ο οποίος απολαμβάνει στο μέγιστο την ταινία, ξεχνώντας ότι βρίσκεται σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

Η απίθανη τεχνολογία

Η ΙΜΑΧ ξοδεύει ώρες, εβδομάδες και μήνες στα γυρίσματα και στην αίθουσα του μοντάζ με τον σκηνοθέτη και την ομάδα τεχνικών κάθε ταινίας, σχεδιάζοντας τα πλάνα, ρεμιξάροντας τον ήχο, κάνοντας ατελείωτες προσαρμογές, επεξεργάζοντας την αντίθεση, τη φωτεινότητα, κι εκατοντάδες άλλες λεπτομέρειες σχεδόν σε κάθε πλάνο. Η διαδικασία IMAX’s Digital Re-Mastering  (IMAX DMR®) βελτιώνει στο μέγιστο βαθμό την εικόνα και τον ήχο, δημιουργώντας μια οπτική εμπειρία τόσο αληθινή που θα σας κόψει την ανάσα είτε είναι 2D, είτε είναι 3D.

imax-creative-space.jpg

Amazing experience

Η ΙΜΑΧ προχωράει την 3D τεχνολογία πιο πέρα,  με επαναστατικά συστήματα προβολής που αποδίδουν τις εικόνες 3D με απαράμιλλη φωτεινότητα και διαύγεια, σε αντίθεση με κάθε άλλη 3D τεχνολογία που είναι σήμερα διαθέσιμη. Επιπλέον, εκμεταλλεύεται πλήρως το μοναδικό ηχητικό σύστημα ώστε να αποδώσει έναν laser ήχο, χάρη στον οποίο δεν ακούτε απλά, αλλά νιώθετε! Ο θεατής δε βλέπει μόνο την ταινία, αλλά την αισθάνεται, τη βιώνει στο μέγιστο!

Οι κινηματογραφικές αίθουσες IMAX είναι σχεδιασμένες με τέτοιον τρόπο, ώστε ο θεατής να τοποθετείται μέσα στη δράση και την εξέλιξη της ταινίας. Η εμφανής διαφορά τους με τις υπόλοιπες είναι η τεράστια οθόνη. Κυριολεκτικά απλώνεται από το πάτωμα έως το ταβάνι και από τοίχο σε τοίχο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το μέγεθος που την κάνει να ξεχωρίζει, αλλά και η κατασκευή της. Είναι διαμορφωμένη διαφορετικά, είναι ευρύτερη και ψηλότερη, ενώ έχει και καμπύλη. Αυτό επιτρέπει όλοι να έχουν τέλεια οπτική, από όποιο σημείο και αν κάθονται. Το ίδιο το υλικό της είναι επίσης διαφορετικό, περισσότερο αντανακλαστικό και φωτεινό.

imax-brand-imax-aud-full-3d.jpg

Matter of design

Η αρχιτεκτονική της αίθουσας έχει προσαρμοστεί με καλύτερη ηχομόνωση και την πιο αποτελεσματική τοποθέτηση των ηχείων. Η ΙΜΑΧ χρησιμοποιεί μικρόφωνα μόνιμα τοποθετημένα, ώστε να ελέγχει και να συντονίζει συνεχώς τα κανάλια των ηχείων της, ενώ ο ήχος διανέμεται με όμοια ένταση σε κάθε γωνιά της. Ολοκληρώνοντας, ο σχεδιασμός αφορά στο σχήμα και στον τρόπο τοποθέτησης των καθισμάτων. Οι τυπικές αίθουσες αναπτύσσονται σε μάκρος ενώ παράλληλα είναι στενές, ώστε να χωρέσουν περισσότερους θεατές, με την οθόνη τοποθετημένη στο τέλος.

Από την άλλη, το χαρακτηριστικό σχήμα της ΙΜΑΧ είναι σχεδιασμένο να φέρει το κοινό όχι μόνον πιο κοντά στην οθόνη, αλλά και σε καλύτερη τοποθέτηση σε σχέση με αυτήν. Το αποτέλεσμα είναι μια πλήρως πανοραμική θέα που γεμίζει την περιφερειακή όραση -περισσότερο από κάθε άλλη κινηματογραφική εμπειρία- και δίνει την αίσθηση ότι είστε μέρος της δράσης.

Μια καθηλωτική εμπειρία η οποία σας κάνει να ξεχνάτε ότι είστε στο σινεμά!

Info: Cineplexx @ One Salonica, Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34, www.cineplexx.gr