fbpixel

Search icon
Search
Στέφανος Κασσελάκης: 10 ενδιαφέροντα facts που πρέπει να γνωρίζετε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
PEOPLE & MOMENTS

Στέφανος Κασσελάκης: 10 ενδιαφέροντα facts που πρέπει να γνωρίζετε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Γνωρίστε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ημερών


Είναι -κατά γενική ομολογία- ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην ελληνική πολιτική σκηνή -κι όχι μόνο- το τελευταίο διάστημα. Όλα τα βλέμματα στράφηκαν επάνω του, όλη η προσοχή, με αφορμή την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικούς μήνες, ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, ωστόσο, έκανε το μεγάλο comeback στη χώρα, «συστήθηκε» στους πολίτες της χώρας κι έφτασε σε μία ευρεία επικράτηση, για να αναλάβει την προεδρία του κόμματος. 

262785d4cd7a440f841947d79431eb96-17-political-neophyte-stefanos-kasselakis-elected-new-leader-greeces-main-opposition-syriza-party.jpeg

Θέλετε να μάθετε περισσότερα στοιχεία για το νέο, κεντρικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε όλες τις απαντήσεις.

Αυτός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης!

1. Γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι της Αθήνας και μεγάλωσε στην Εκάλη. Είναι γόνος πλούσιας οικογένειας, που μετανάστευσε στην Αμερική κατά τη διάρκεια της εφηβείας του κι εκεί -ουσιαστικά- έχτισε τη δική του ζωή. 

2. Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου, προέδρου του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και κατάφερε να αποκτήσει δύο πτυχία: B.Sc. στα Χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις Διεθνείς Επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

3. Αφού κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη μαθηματική Βαλκανιάδα νέων κι έλαβε πλήρη υποτροφία από το Λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετακόμισε στα 14 του χρόνια.

4. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CVfromGreece», μέσω της οποίας βοήθησε νέους ανθρώπους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

5. Το δικό του coming out, έγινε στα 31 του χρόνια. Όπως έχει πει σε συνεντεύξεις του, χρειάστηκε να δώσει μία εσωτερική μάχη, καθώς είχε θάψει πολύ βαθιά το ζήτημα της σεξουαλικότητάς του. 

6. O Tyler, είναι το πρόσωπο που βρίσκεται συνεχώς δίπλα του, σε κάθε του βήμα και μαζί, έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ στα σχέδιά τους είναι να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας

7. Όταν μίλησε ανοικτά στους γονείς και την οικογένειά του για την σεξουαλική του ταυτότητα, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες. Η μητέρα του θεώρησε πως επρόκειτο απλά για μία στιγμιαία αλλαγή, ενώ ο πατέρας του για αρκετές ημέρες απέφευγε να μιλήσει για το συγκεκριμένο topic. Ωστόσο και οι δύο σεβάστηκαν την επιλογή του και πλέον, τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα, αποδεχόμενοι όσα θέλει να κάνει.

8. Λατρεύει τα ζώα κι αναπτύσσει αμέσως μία ιδιαίτερη σχέση μαζί τους. Δεν αντέχει να ζει μακριά από τον σκύλο του κι όπως παραδέχεται, ο χρόνος που περνούν μαζί, είναι ο πιο ποιοτικός και ουσιαστικός. Οι κοινές τους βόλτες και τα παιχνίδια, είναι ο τρόπος με τον οποίο χαλαρώνει και αποφορτίζεται μετά από μία busy day, γεμάτη με υποχρεώσεις και πολλές, διαφορετικές προκλήσεις.

9. Είναι γεννημένος στις 29 Μαρτίου του 1988 κι ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Ο δυναμισμός κι ο αυθορμητισμός είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα ζώδιο ειλικρινές και ενθουσιώδες, με ηγετικές ικανότητες, αλλά κάποιες στιγμές και παιδαριώδεις συμπεριφορές.

10. Είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υποψήφιος που επιδίωξε -και τελικά ανέλαβε- την ηγεσία ενός κόμματος στην Ελλάδα.