fbpixel

Search icon
Search
Stars & Plants: Τα φυτά για να εντάξετε στην κατοικία σας ανάλογα με το ζώδιό σας
INTERIORS

Stars & Plants: Τα φυτά για να εντάξετε στην κατοικία σας ανάλογα με το ζώδιό σας

Ανακαλύψτε ποια είναι αυτά που σας ταιριάζουν περισσότερο


Τα φυτά αποτελούν την ιδανική προσθήκη στην κατοικία σας, έτσι ώστε να δώσετε χρώμα και «ζωντάνια» σε κάθε γωνία και να υποδεχθείτε την άνοιξη νωρίτερα! Γνωρίζατε, όμως, πως αυτά διαφέρουν ανάλογα με τη προσωπικότητά σας και, κατ' επέκταση, το ζώδιό σας; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα ανακαλύψετε και να τα εντάξετε στους προσωπικούς σας χώρους, επωφελούμενοι από τις ιδιότητές τους να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και ως ένα υπέροχο στοιχείο διακόσμησης.

Μάθετε παρακάτω ποια είναι αυτά!

Κριός - Μονστέρα

shutterstock-1658390257.jpg

Ως τολμηροί και φιλόδοξοι, εσείς οι Κριοί στα φύλλα της δημοφιλούς μονστέρας θα συναντήσετε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σας θυμίσουν τον αγώνα επιβίωσης σε ένα τροπικό δάσος, ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται πλέον μέσα στο σαλόνι του σπιτιού σας. 

Ταύρος - Φυλλόδεντρο

shutterstock-1767258785.jpg

Τείνετε στην πολυτέλεια και στην κομψότητα σε κάθε φάση του lifestyle σας. Γι' αυτόν τον λόγο μια ιδανική επιλογή φυτού για εσάς είναι το φυλλόδεντρο. Μια τέλεια προσθήκη για κάθε επιφάνεια της κατοικίας σας -από το living room μέχρι το μπάνιο και τα υπνοδωμάτια. Θα σας προσφέρει αυτήν την αίσθηση που πάντα αναζητάτε στη ζωή σας με τον πιο φυσικό και ανεπιτήδευτο τρόπο.

Δίδυμος - ZZ plant

shutterstock-1932405797.jpg

Λόγω του συνεχώς γεμάτου προγράμματός σας και των πολλαπλών ενδιαφερόντων σας, εσείς οι Δίδυμοι απαιτείτε ένα φυτό που θα χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα. Έτσι, το ZZ plant που είναι απόλυτα ανθεκτικό, θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας. Θα το έχετε στο σπίτι σας για πολύ καιρό, χαρίζοντας μια μοναδική αισθητική στον χώρο σας.

Καρκίνος - Bamboo

shutterstock-1519642916.jpg

Δημοφιλείς στην εσωτερική διακόσμηση, η ποικιλία bamboo palm θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πλήρως ανανεωμένο. Απαιτώντας σημαντικά ποσοστά υγρασίας -ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες- καθώς και ηλιακό φως, απομακρύνει το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλενίου και τη φορμαλδεΰδη αποτελεσματικά. Μάλιστα, το γεγονός πως στο pinterst, παραμένει εδώ και χρόνια, μια από τις πιο διάσημες αναζητήσεις, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Λέων - Σενέκιο

shutterstock-1015953553.jpg

Το σενέκιο ή αλλιώς string of pearls είναι ένα ιδιαίτερο παχύφυτο με ξεχωριστή όψη. Προτιμώντας τα φωτεινά σημεία του σπιτιού θυμίζει απόλυτα την προσωπικότητά σας που απαιτείται να βρίσκεστε στο επίκεντρο κάθε περίστασης.

Παρθένος - Μπανανιά

shutterstock-1973021495.jpg

Είστε άνθρωποι που αφιερώνετε πολύ χρόνο στην εργασία σας, γι' αυτό κι έχετε ένα ανάγκη από ένα φυτό που δεν απαιτεί πολλή φροντίδα. Παράλληλα, δίνετε μεγάλη προσοχή στη διακόσμηση των χώρων σας, ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μια μπανανιά, που χρειάζεται ελάχιστο πότισμα (1-2 φορές την εβδομάδα), θα δώσει στο σπίτι σας μια υπέροχη όψη και θα λειτουργήσει και ως center piece στον όλο διάκοσμο.

Ζυγός - Παχύφυτα 

shutterstock-1782050987.jpg

Είστε δίκαιοι, αρμονικοί κι επιθυμείτε πάντα να υπάρχει μια ισορροπία σε οτιδήποτε σας περιβάλλει. Για αυτόν τον λόγο τα πανέμορφα παχύφυτα που αποτελούν trend θα σας βοηθήσουν να πετύχετε όλα αυτά τα στοιχεία ακόμη και στο σπίτι σας. Το μόνο που απαιτούν είναι ελάχιστο νερό.

Σκορπιός - Σανσεβιέρια

shutterstock-1305891874.jpg

Ένα επίσης γνωστό φυτό που το λατρεύουν οι plant lovers. Συνδυάζει διάφορες αποχρώσεις του πράσινου και μπορεί να ταιριάξει απίστευτα σε κάθε στιλ διακόσμησης. Είστε από αυτούς που διατηρείται low profile, αλλά παράλληλα είστε εκρηκτικές προσωπικότητες, ενώ παράλληλα σας αρέσει να ξεχωρίζετε. Κάπως έτσι, λοιπόν, είναι και αυτό το φυτό -διακριτικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό και διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Τοξότης - Αλοκάσια

shutterstock-1762157279.jpg

Μόνο μια αφηρημένη οντότητα θα μπορούσε να ταιριάξει τέλεια με την προσωπικότητά σας. Ξεχωριστή αισθητική, ταξιδιάρικη διάθεση κι ελάχιστη φροντίδα, συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο σε μια αλοκάσια. Θα λατρέψετε τα τόσο ιδιαίτερα φύλλα της και το πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει στη διακόσμησή σας.

Αιγόκερως - Φίκος

tekhni-fikos-minimalistiko-saloni.jpg

Είστε ίσως οι πιο αφοσιωμένοι άνθρωποι του ζωδιακού. Πρακτικοί και αξιόπιστοι Αιγόκεροι ένα από τα λίγα πράγματα που μπορεί να δώσει χρώμα στην καθημερινότητά σας είναι ένα φυτό και αυτό δεν είναι άλλο από τον αρχοντικό φίκο.

Υδροχόος - Heart leaf

shutterstock-1510110353.jpg

Με φύλλα σε σχήμα καρδιάς, το heart leaf, αυτό το ανθεκτικό φυτό ευθυγραμμίζεται άμεσα με τις ανθρωπιστικές ιδιότητες που έχετε ως Υδροχόοι. Επενδύστε σε αυτό και είναι βέβαιο πως θα το λατρέψετε.

Ιχθύς - Γιασεμί

0-Vgogz.jpg

Λατρεύετε τα όμορφα, ιδιαίτερα αρώματα και συνηθίζετε να τα εντάσσετε στη ζωή σας με κάθε τρόπο. Ένα γιασεμί είναι ό,τι πρέπει για εσάς και τον χώρο σας, με τη μυρωδιά του να σας συνεπαίρνει κάθε στιγμή. Τοποθετήστε το σε ένα σημείο με πολύ φως και ποτίστε το οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα.