fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Spring art de la table: 6 βήματα για να δημιουργήσετε το πιο colorful σκηνικό στο τραπέζι σας

Για ένα μοναδικό ανοιξιάτικο setting


Spring art de la table: 6 βήματα για να δημιουργήσετε το πιο colorful σκηνικό στο τραπέζι σας


Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου και ήδη έχουμε μπει σε ανοιξιάτικο mood εδώ και καιρό. Αν εξαιρέσουμε τον βροχερό καιρό που ακόμα καλά κρατεί, αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να διοργανώσετε ένα spring gathering με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Το στήσιμο του τραπεζιού είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, γι' αυτό και παραπάνω έχουμε συγκεντρώσει τα best steps για το απόλυτο art de la table. Αντλήστε έμπνευση!

Step 1: Βρείτε το concept

garden-table-idears-blue-001.jpg


Πρώτα απ' όλα, πρέπει να βρείτε το concept του τραπεζίου που ταιριάζει περισσότερο στο στιλ σας. Είναι σημαντικό να αποτυπώνεται η ταυτότητά σας και το προσωπικό σας γούστο, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο θέμα. Αυτήν την περίοδο συνήθως συναντάμε το floral σε πιο minimal ή maximal εκδοχή, αλλά και μονοχρωματικά themes με έμφαση στα pastel χρώματα. 


Step 2: Επιλέξτε τα σωστά χρώματα

7.jpg


Τα χρώματα θεωρούνται «κλειδί» στη διακόσμηση - πόσο μάλλον στο τραπέζι που θέλουμε να είναι όλα στην εντέλεια. Αυτήν την άνοιξη πείτε «ναι» στις pop αποχρώσεις και τους fun τόνους, όπως το έντονο κίτρινο ή το ροζ. Για τους λάτρεις του πιο κλασικού, το navy blue θα γίνει το αγαπημένο σας, ενώ συνδυάζεται πανεύκολα με το διαχρονικό λευκό. Εάν προτιμάτε κάτι πιο minimal, επιλέξτε τα ίδια χρώματα στη λιγότερο neon εκδοχή τους.


Step 3: Τραπεζομάντιλο και σερβίτσια

jj-martin-for-matchesfashion-photographed-by-trent-mcminn-11-1573149686.jpg


Το τραπεζομάντιλο είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία στο οποίο πρέπει να δώσετε βάση, καθώς αποτελεί τη βάση του τραπεζιού σας και ελκύει τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή. Θα σας προτείναμε να επιλέξετε μια minimal επιλογή, που θα σας δώσει τη δυνατότητα να παίξετε με extra χρώματα και πρόσθετα διακοσμητικά. Εξίσου σημαντικά είναι και τα σερβίτσια, που ορίζουν κατά κάποιον τρόπο το στιλ διακόσμησης που επιλέγετε για το τραπέζι σας. Και πάλι, η καλύτερη λύση είναι να προτιμήσετε πορσελάνινα λευκά πιάτα και κρυστάλλινα ποτήρια. Εναλλακτικά, κάντε πιο funky επιλογές με διακριτικές ανοιξιάτικες ζωγραφιές και designs που ταιριάζουν υπέροχα με την άνοιξη.


Step 4: Προσθέστε συνθέσεις με λουλούδια

cubi1.jpg


Βασικό χαρακτηριστικό σε κάθε καλοκαιρινό τραπέζι, φυσικά και αποτελούν τα λουλούδια. Σας προτείνουν να επιλέξετε φρέσκα, πολύχρωμα άνθη που θα κάνουν το decor του τραπεζιού να αποπνέει «ζωντάνια», ρομαντική και παράλληλα fun αύρα. Τοποθετήστε βάζα με τριαντάφυλλα, τουλίπες ή ακόμα και ηλίανθους κι εντυπωσιαστείτε με το τελικό αποτέλεσμα.


Step 5: Τα φρούτα θα κάνουν τη διαφορά

8.jpg


Μια υπέροχη εναλλακτική ιδέα για τη διακόσμηση του τραπεζίου σας είναι η αξιοποίηση των φρούτων ή των λαχανικών, με κυρίαρχα τα λεμόνια, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν μια φρέσκια, λαμπερή και απόλυτα ανοιξιάτικη εικόνα. Στο συγκεκριμένο στιλ διακόσμησης, μπορείτε να παίξετε με τις χρωματικές αντιθέσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι να επιλέξετε αποχρώσεις του μπλε ή του πράσινου, ώστε να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων σας κάθε στιγμή. Μια λευκή βάση είναι και πάλι must!


Step 6: Οι μεταλλικές λεπτομέρειες

3-table.jpg


Μαζί με το λευκό και τα υπόλοιπα intense χρώματα, οι χρυσές λεπτομέρειες δεν πρέπει να λείπουν, με σκοπό να χαρίσουν ακόμα πιο elegant και glam χαρακτήρα. Επιλέξτε χρυσά μαχαιροπίρουνα, μεταλλικά κηροπήγια, κάποιο βάζο για τα λουλούδια ή και δαχτυλίδια για τις πετσέτες στα πιάτα. Μπορείτε, επίσης, να προτιμήσετε το rose gold αντί για το χρυσό, μιας και μπορεί να ταιριάξει υπέροχα με τα πάντα.

1

Σουπλά

Mrs. Alice BUY HERE

2

Ποτήρι κόκκινου κρασιού

Villeroy & Boch, Παρουσίαση BUY HERE

3

Πιάτο

Christofle BUY HERE

4

Κηροπήγια

Baccarat, Harrods BUY HERE

5

Δαχτυλίδια για πετσέτες

H&M Home BUY HERE

6

Πιατέλα με βάση

Zara Home BUY HERE

7

Βάζο

Like Villeroy & Boch, Παρουσίαση BUY HERE

8

Πιατέλα

Zara Home BUY HERE

9

Λουλούδια

Jardin Plus BUY HERE

10

Ροζέ κρασί

Thema 2023, Κτήμα Παυλίδη

Κεντρική φωτογραφία: Dior Maison