fbpixel

Search icon
Search
Πώς ένα πέτρινο farmhouse στην Tuscany μετατράπηκε σε ένα ultra modern περιβάλλον με υπέροχη θέα
INTERIORS

Πώς ένα πέτρινο farmhouse στην Tuscany μετατράπηκε σε ένα ultra modern περιβάλλον με υπέροχη θέα

Μέσα στους ονειρικούς χώρους του που συνδυάζουν το natural design με τη σύγχρονη αισθητική


Η Tuscany ανήκει στη βόρεια πλευρά της Ιταλίας και αποτελεί έναν από τους πιο ονειρικούς προορισμούς ολόκληρης της χώρας, καθώς και το ιδανικό location για να απολαύσει κανείς τις διακοπές του. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι βίλες και τα ενοικιαζόμενα σπίτι που ξεπροβάλουν γοητευτικά ανάμεσα στις πράσινους λόφους. Ηρεμία, γαλήνια αύρα, καθαρός αέρας και breathtaking view είναι μερικά μόνο από τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη γενική εικόνα που επικρατεί στην περιοχή.

Η προνομιακή τοποθεσία όλων των κατοικιών, χαρίζει από μόνη της μοναδικό χαρακτήρα και αποτελεί από μόνη της highlight κάθε κτίσματος. Σε αυτό ακριβός το περιβάλλον, μια οικογένεια που ζει μόνιμα στο Μιλάνο οραματίστηκε το κοινό της μέλλον. Έτσι, λοιπόν, αγόρασε στη συγκεκριμένη περιοχή ένα φανταστικό vacation house, όπου οι traditional γραμμές στο design συναντούν τη σύγχρονη φινέτσα κι έτσι δημιουργείται το απόλυτο up to date combo. Αξίζει να πούμε, πως η συγκεκριμένη κατοικία χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '40 και αρχικά χρησίμευε ως αχυρώνας.

1-VBhOj.jpg
Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πως η εξοχική αυτή κατοικία αποτελείται από τρεις ορόφους, με τρία υπνοδωμάτια στον καθένα, δύο μπάνια, τέσσερα living spaces, καθώς και δύο μεγάλες κουζίνες. Επίσης, οι outdoor χώροι του είναι ίσως το βασικό highlight αυτής της βίλας, μιας και αποτελούνται από τρεις καταπράσινες οάσεις, μια ονειρική πισίνα, barbeque και άλλα πολλά που θα εξερευνήσουμε στην πορεία.

Μετά από πολλή δουλειά, το σπίτι πλέον διακρίνεται για την αίγλη και τη γοητεία που αποπνέουν όλοι οι χώροι του -μέσα κι έξω. Αποτελούμενο από ξεκάθαρες αναφορές στην παραθαλάσσια αρχιτεκτονική, είναι γεμάτο από το φως του ήλιο και αυτό οφείλεται στα πολλά παράθυρα που υπάρχουν στην πρόσοψή του. Οι εξωτερικοί χώροι και μόνο αρκούν για να μαγευτεί κανείς από το design του, μιας και το μπλε μπερδεύεται με τόσο παραμυθένιο τρόπο με τις πράσινες πινελιές από τα πανύψηλα δέντρα, τις καταπράσινες πεδιάδες, τους φοίνικες και τους ογκώδεις θάμνους, δημιουργώντας γωνίες για να υποδέχεται η οικογένεια τους φίλους της τα καλοκαίρια, κάτω από τη σκιά που χαρίζει η φύση ή μπροστά από το pool space.

2-hiz6M.jpg

Όσο για το εσωτερικό της κατοικίας, η παράδοση και η natural αισθητική πρωταγωνιστούν. Απαλά χρώματα, αέρινα υφάσματα και traditional αναφορές -όλα τόσο ανεπιτήδευτα τοποθετημένα από τους ιδιοκτήτες. Κάθε χώρος αποτελεί τρανή απόδειξη πολυτέλειας σε ένα περιβάλλον που δε χρειάζεται να προσπαθήσει κανείς πολύ για να πετύχει ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, εφόσον το location από μόνο του συγκεντρώνει όλη τη μαγεία.

Αναφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες, εντύπωση μας προκαλούν τα γήινα, τόσο φυσικά και φινετσάτα χρώματα που εναρμονίζονται με το γενικό μινιμαλιστικό ύφος και τις elegant γραμμές. Το μινιμαλιστικό λευκό, το διαχρονικό μπεζ και το έντονο καφέ είναι οι πρωταγωνιστές σε πολλούς από τους τοίχους -τόσο στο interior όσο και στο exterior σκηνικό του σπιτιού, καθώς και στα έπιπλα που έχουν πάρει τη θέση τους και στέκονται επιβλητικά. Εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς στο ότι υπάρχει θαυμάσια αρμονία από χώρο σε χώρο, ενώ το όλο περιβάλλον έχει τον τρόπο να γίνεται «ένα» με το φυσικό τοπίο, τα χρώματα και τα αρώματά του.

3-svoOv.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery και ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες από το design του σπιτιού!