fbpixel

Search icon
Search
TASTE

Sparkling Holidays: Γιορτάστε τη σημερινή ημέρα με αγαπημένες γεύσεις από ακαταμάχητους wine συνδυασμούς

Δείτε πώς θα κάνετε το απόλυτο pairing και θα δημιουργήσετε ένα αξιοζήλευτο μενού προτάσεων


Sparkling Holidays: Γιορτάστε τη σημερινή ημέρα με αγαπημένες γεύσεις από ακαταμάχητους wine συνδυασμούς

Μπορεί η φετινή γιορτή της 28ης Οκτωβρίου να μας βρίσκει λιγάκι διαφορετικά από άλλες χρονιές, ωστόσο είναι γεγονός πως κάθε εορτασμός της αγαπημένης μας Ελλάδας μας παρασέρνει σε ένα κλίμα χαράς κι ενθουσιασμού που ολοκληρώνεται με τη συνοδεία αγαπημένων γεύσεων. Μια από αυτές; Μα φυσικά η διαχρονική φρεσκάδα που «εκφράζεται» υπέροχα μέσα από ένα αρωματικό κρασί ή κι ένα sparkling aperitif. Για όλες τις ώρες, αλλά ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής ημέρας, όπου θα θέλετε να προσθέσετε μια extra δόση πολυτέλειας στο τραπέζι σας δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε τα απόλυτα pairings! 

Παρακάτω, σας συστήνουμε τις τρεις καλύτερες προτάσεις και πώς θα δημιουργήσετε με αυτές τρεις απίστευτους γευστικούς συνδυασμούς για το σημερινό μενού σας! 

Brunch O'clock: Fall into a sparkling world 

image00001.jpeg

Το Peleano, ένα καινοτόμο wine beverage, διηγείται τη γευστική ιστορία των οινικών ποικιλιών της Πελοποννήσου, εμπλουτισμένων με τις πιο υπέροχες φυσαλίδες και αλλάζοντας σελίδα στη δημοφιλή κατηγορία των wine aperitifs. Αποτελεί την ιδανική πρόταση για κάθε ώρα της ημέρας, μια δροσιστική κι ελαφριά «απόδραση» από την απαιτητική καθημερινότητα. Με δύο δελεαστικές εναλλακτικές προτάσεις προσφέρει μια τέλεια επιλογή ως το απόλυτο παγωμένο συνοδευτικό aperitivo, είτε για brunch είτε για light lunch, ενώ αποτελεί μία ξεχωριστή ιδέα για party και events λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Pairing

image00021.jpeg

Απολαύστε το Peleano: Sparkling Tale από μοσχάτο με αρώματα λουλουδιών και lime. Είναι bubbly, ελαφρύ, με μόνο 6 % abv και σερβίρεται παγωμένο είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός απολαυστικού cocktail. Απογειώστε το δημιουργώντας τις τέλειες συνταγές από scrambled eggs και avocado toast, τα οποία θα αποτελούν το ιδανικό μενού για ένα ολοκληρωμένο και υγιεινό brunch, όπως αρμόζει στα late mornings των εορτών.

image00007.jpeg

Όσοι από εσάς από την άλλη αγαπάτε τις γλυκές γεύσεις, τότε το Peleano: Sparkling Tale Rose από ροζέ μοσχοφίλερο Μαντινείας με φυσικά αρώματα τριαντάφυλλου και λευκών λουλουδιών και τη χαρακτηριστική bubbly υφή και 6 % abv είναι αυτό που ψάχνετε! Σερβίρεται παγωμένο είτε μόνο του είτε ως η τέλεια συνοδεία για sweet απολαύσεις, όπως γλυκά pancakes, με σοκολάτα ή μέλι και κανέλα ή ακόμα και τα λατρεμένα γαλλικά macarons. Μην παραλείψετε να προσθέσετε στο πιάτο σας μια δόση από φρούτα της αρεσκείας σας που θα δώσουν μια νότα φρεσκάδας!

Info: Το Peleano διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και ζαχαροπλαστεία.

We Love Lunch 

1.jpeg

Για όσους αγαπούν ένα ολοκληρωμένο και «μεθυστικό» μεσημεριανό γεύμα, τότε από το τραπέζι τους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας ημέρας δεν πρέπει να λείπει ένα καλό κρασί. Μια ιδανική πρόταση για τους λάτρεις των αυθεντικών γεύσεων του τόπου μας δεν είναι άλλο από το Κτήμα Άλφα Ροζέ. Με αφορμή μάλιστα την «Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου», που γιορτάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά την 1η Νοεμβρίου, εμείς ανοίγουμε ένα από τα αγαπημένα μας κρασιά και το συνδυάζουμε με ένα υπέροχο lunch, που αποτελείται από ελληνικές γεύσεις. Ένα κρασί 100% Ξινόμαυρο, σε χρώμα απαλό ροζέ με ανταύγειες saumon. Μύτη φρουτώδη με πλούσια αρωματική έκφραση. Με ιδιαίτερα ισορροπημένο στόμα, γεμάτο, λιπαρό και δροσερό, με εκφραστική και μακρά επίγευση.

Pairing

2-RuOnM.jpg

Το αγαπημένο Κτήμα Άλφα Ροζέ συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακές γεύσεις. Αναδεικνύει πιάτα που έχουν ως βάση τους την ντομάτα και τις πιπεριές Φλωρίνης, όπως κοκκινιστά λαδερά, ζυμαρικά σε ελαφρές κόκκινες σάλτσες, ντομάτες γεμιστές και σούπα γκασπάτσο. Επίσης, είναι ιδανική επιλογή για πίτσα, αλλά κι εξωτικές κουζίνες. Tip: Ιδανική απόλαυση στους 12-14ο.

It's Dinner Time! 

1-F05bo.jpg

Η ώρα του δειλινού πλέον φτάνει νωρίτερα κι εμείς δυναμώνουμε την ένταση στην αγαπημένη μας μουσική! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε τη σημερινή ημέρα, από το να προσκαλέσετε φίλους στο σπίτι για ένα μπουκάλι κρασί και φυσικά ένα θεσπέσιο πλατό τυριών!

Η τέλεια επιλογή: Η ολοκαίνουρια μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά του κτήματος Κυρ Γιάννη, με έντονα αρώματα από μαρμελάδες λευκόσαρκων φρούτων, αποξηραμένα βερίκοκα, μέλι και κερί, που συνθέτουν τον γοητευτικό χαρακτήρα ενός γλυκού κρασιού όψιμου τρύγου. Η έντονη οξύτητά του ισορροπεί με τη γλυκύτητα και του προσθέτει κομψότητα δίπλα στον πληθωρικό του χαρακτήρα, όπως και φρουτώδη επίγευση.

Pairing

2-2MMlP.jpg

Συνοδεύσετε το ευχάριστα με πράσινες σαλάτες, αλλά και ζυμαρικά με light σάλτσες λαχανικών ή pesto. Μια γλυκιά Μαλαγουζιά είναι εξαίρετος «συνοδός» για τάρτες φρούτων, πορτοκαλόπιτες, και πάβλοβες με τροπικά φρούτα. Στο πλατό σας, προσθέστε τυριά όπως το μανούρι και άλλα μαλακά τυριά με αρωματικά και διάφορα βοτάνια. Τέλος, μη διστάσετε να προσθέσετε και τα αγαπημένα σας φρούτα, καθώς αυτά συμπληρώνουν τέλεια τη γεύση της υπέροχης αυτής ποικιλίας, χαρίζοντάς σας την απαραίτητη δροσιά στο στόμα.

1

Wine Aperitif

Peleano, A Sparkling Tale SEE MORE

2

Rose Wine

Κτήμα Άλφα SEE MORE

3

Μαλαγουζιά

Κυρ Γιάννη SEE MORE