fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Smile

BEAUTY

Smile

Η περιοχή του στόματος, το λαμπερό χαμόγελο, τα χείλη αλλά και η οδοντοστοιχία αποτελούν βασικά στοιχεία της εξωτερικής ομορφιάς.

Το στόμα σχετίζεται με τις πιο ευχάριστες στιγμές του ανθρώπου, τη γευστική κι ερωτική απόλαυση, ενώ, σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, διαθέτει τον πιο ισχυρό αμυντικό μηχανισμό, αντανακλώντας τη γενικότερη υγεία. Η φροντίδα των δοντιών εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό ένα υγιές στόμα, ενώ, σύμφωνα με πλήθος ερευνών συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς, των πνευμόνων, στην εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, ακόμη και στην ανακούφιση από τον πόνο των αρθρώσεων. Μερικές ασθένειες του στόματος κάνουν την εμφάνισή τους με συμπτώματα, που πολλές φορές δεν είμαστε σε θέση ν' αναγνωρίσουμε. Δώστε προσοχή στα ωχρά ούλα, στις πληγές που δεν κλείνουν, στην ξηρότητα του στόματος, καθώς και στα διαβρωμένα δόντια. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο ψυχολογικός παράγοντας είναι καθοριστικός, καθώς οι ψυχικές διαταραχές αποτυπώνονται στην οδοντική και στοματική υγεία με διάφορους τρόπους, προκαλώντας χρόνιους πόνους, καυσαλγίες, αύξηση λήψης υδατανθράκων λόγω χαμηλών επιπέδων σεροτονίνης, μείωση έκκρισης σάλιου ή αυξημένη επιθυμία για γλυκά. Συμπερασματικά, αξίζει να λάβουμε υπόψη τη γνώμη των γιατρών, που μας προειδοποιούν πως η στοματική υγεία σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο. Με συστηματικό βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα, με χρήση οδοντικού νήματος και στοματικών διαλυμάτων και τακτικών επισκέψεων στον οδοντίατρο μπορεί κανείς ναντιμετωπίσει τα μικρόβια που απειλούν τη στοματική υγεία σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, οι ρυτίδες γύρω από το στόμα που προκαλούνται από το κάπνισμα, το αλκοόλ, ακόμη και τις έντονες εκφράσεις ή το γέλιο, μπορούν να αντιμετωπιστούν μη παρεμβατικά με συστηματική ενυδάτωση, εξειδικευμένα αντιρυτιδικά προϊόντα, καθημερινή χρήση αντηλιακού και διακοπή ή περιορισμό του καπνίσματος. Πιο παρεμβατικές λύσεις είναι οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης (Botox) και υαλουρονικού οξέος, συστατικού του δέρματος που με τον χρόνο εκφυλίζεται.

Star Secrets

The Shiniest Lip-gloss

Εκτός από τα χαρακτηριστικά πλατινέ μαλλιά της, το σήμα κατατεθέν της Gwen Stefani είναι το κατακόκκινο lip gloss. Το προτιμάει γιατί ενυδατώνει τα χείλη και δίνει λάμψη στο πρόσωπό της.

The Neutral Lip Liner

Η Keira Knightley δεν πάει πουθενά χωρίς το μολύβι χειλιών της. Πάντα έναν τόνο πιο σκούρο από τη φυσική της απόχρωση, δίνει όγκο κι ένα ultra chic αποτέλεσμα. Το συνδυάζει πάντα με smokey eye μακιγιάζ.

Μαρία Χατζάκη - Οδοντίατρος

Λαμπερό και υγιές χαμόγελο

Οι τρεις δημοφιλέστερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες της αισθητικής οδοντιατρικής είναι η λεύκανση των δοντιών με τη βοήθεια του ΚΤΡ λέιζερ και λευκαντικού παράγοντα που δε φθείρει τα δόντια, οι όψεις με συνδετικά υλικά (ρητίνη ή ακρυλικές προκατασκευασμένες) και οι όψεις πορσελάνης. Μέχρι πρότινος, μόνο λεύκανση και όψεις ρητίνης μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε άμεσα. Η ρομποτική Οδοντιατρική μας επιτρέπει να κατασκευάζουμε τις ακριβέστερες και ανατομικότερες όψεις πορσελάνης, ψηφιακά σένα μόνο ραντεβού. Το ρομποτικό μηχάνημα αποτελείται από έναν ψηφιακό σαρωτή κι ένα κοπτικό μέρος που κόβει την πορσελάνη. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλά. Η παντελής απουσία μέτρων που προκαλούν δυσφορία στον ασθενή, η απόλυτη ακρίβεια, η συμμετοχή του ασθενούς στη δημιουργία του χαμόγελού του, αφού, πριν κατασκευαστεί, έχει τη δυνατότητα να το δει (πρόγραμμα smile design), να συζητήσει αν θα γίνουν αλλαγές και το αποτέλεσμα που βλέπει να μεταφερθεί με πιστότητα στην πράξη. Τελικά, ο ασθενής φεύγει με τα τελικά του δόντια σε μια μόνο επίσκεψη, αφού το κοπτικό μηχάνημα τα κατασκευάζει σε 20 μόλις λεπτά.

 

Δρ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ, Αισθητικός, Επανορθωτικός & Laser Πλαστικός Χειρουργός

Kiss my lips!

Η νέα μόδα, που ακολουθούν οι star του Hollywood είναι τα σαρκώδη χείλη. Τα όμορφα, νεανικά χείλη προσδίδουν φρεσκάδα και ζωντάνια στο πρόσωπο. Η διατήρηση της νεανικής εμφάνισής τους, δηλαδή, τα γεμάτα και σαρκώδη, με όμορφο περίγραμμα και απαλό δέρμα, χωρίς λεπτή ρυτίδωση -οι ρυτίδες προκαλούνται από το κάπνισμα, την υπερεκφραστικότητα ή γιατί απλά ο χρόνος περνάει και αφήνει τα σημάδια του- είναι πλέον εφικτή! Αποκτήστε τέλεια χείλη, γρήγορα και ανώδυνα, μ' εντελώς φυσικό αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τις παραμορφώσεις. Τα καλοσχηματισμένα χείλη αποτελούν κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος, για τη γυναικεία θηλυκότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με απορροφήσιμα, ασφαλή, ενέσιμα υλικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, το φυσικό δομικό υλικό του ανθρώπινου οργανισμού, που ο πλαστικός χειρουργός θα ξανατοποθετήσει στα χείλη με τοπική αναισθησία. Πρόκειται για ένα ασφαλές ενέσιμο προσθετικό υλικό που έχει την ονομασία KISS, χρησιμοποιείται τόσο για την αύξηση του όγκου των χειλιών όσο και για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Μια ενέσιμη θεραπεία που πραγματοποιείται και επαναλαμβάνεται εύκολα, χωρίς πόνο! Πρόκειται για μη επεμβατική μέθοδο κι αυτό εξασφαλίζει άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.

 

ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΣΥΡΙΓΟΥ, ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ

 

 

GLOW LOVES

George Floyd: Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον πιο σκληρό τρόπο
LIFE & CAREER

George Floyd: Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον πιο σκληρό τρόπο